در گفتوگوی پانا با رئیس انجمن تولیدکنندگان مرغ گوشتی:
یوسفی: مرغداران بخشی از نهاده تولید را از بازار آزاد و با قیمت گزاف تهیه میکنند
قیمت گوشت مرغ در بازار باید ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان باشد
تهران(پانا)- رئیس انجمن تولیدکنندگان مرغ گوشتی با اشاره به اینکه همه تلاشها برای تامین به موقع درحال انجام است، میگوید با این وجود مرغداران بخشی از نهاده مورد نیاز خود را از بازارآزاد تهیه میکنند که موجب افزایش قیمت تمام شده تولید میشود به همین دلایل گوشت مرغ توزیعی در بازار باید در محدوده قیمتی ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان باشد.
محمد یوسفی، رئیس انجمن تولیدکنندگان مرغ گوشتی در گفت وگو با پانا درباره وضع تامین نهادهها برای تولید گوشت مرغ در کشور، گفت: «قیمت نهاده در بازار هر روز نوسان دارد و هر روز با یک قیمت خرید و فروش میشود.»
وی افزود: «اگر نیاز مرغداریها به نهاده به اندازه کافی و نیاز جوجهها تامین شود نیازی به خرید از بازار آزاد نخواهد بود. به طور مثال فرض کنیم در ماه ۱۰ میلیون جوجهریزی انجام میشود و نیاز به نهاده نیز مشخص است. اگر به اندازه کافی به مرغداران دان و نهاده برسانند کسی مجبور به خرید دان و نهاده تولید از بازار ازاد نخواهد شد.»
رئیس انجمن تولیدکنندگان مرغ گوشتی ادامه داد:« در شرایطی که به اندازه کافی دان به مرغداران داده نمیشود، مرغدارها مجبورند که غذای مرغ و نهادهها را با هر قیمتی که در بازار وجود دارد، تهیه کنند.»
نرخ کنجاله سویا در بازار آزاد به ۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است
وی با اشاره به نرخ آزاد نهاده در بازار گفت:« اخیرا نرخ کنجاله سویا به ۶ هزار و ۵۰۰ تومان در هر کیلو رسیده است که ۳۰درصد از کل نهاده مورد نیاز مرغداریها ازکنجاله و ۶۰درصد ذرت است و ۱۰ درصد ما بقی آن ویتامینها را شامل میشود. نرخ ذرت نیز در بازار آزاد حدود ۲ هزار و ۴۰۰ تومان است.»
رئیس انجمن تولیدکنندگان مرغ گوشتی عنوان کرد: « شرکت پشتیبانی امور دام کنجاله سویا را با نرخ ۲ هزار و ۶۰۰ تومان و ذرت را ۱۵۰۰ تومان در اختیار تولیدکنندگان قرار میدهد.»
یوسفی افزود: «با توجه به اینکه وزن هر مرغ از یک کیلو و ۹۰۰ تا دو کیلو و ۱۰۰ میرسد. هر جوجه در یک دوره رشد، ۵ کیلو دان مصرف میکند.»
تلاش دستگاههای ذیربط برای تامین به موقع نهاده برای تولیدکنندگان
وی به حمایت ارگانهای ذیربط اشاره کرد و گفت:« شرکت پشتیبانی امور دام ، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی حمایتها و همکاریهای لازم را با ما انجام میدهند اما یکسری مشکلات بر سر راه ارز و انتقال آن وجود دارد که مانع بزرگی برای تولیدکنندگان مرغ گوشتی به حساب میاید.»
رئیس انجمن تولیدکنندگان مرغ گوشتی در پاسخ به این سوال که مدیر پشتیبانی دام اعلام کرده که مقرر شده به منظور حمایت از تولیدکننده برای نهادهای دامی یک قیمت نهایی تعیین شود که بتواند یک وضع باثباتی برای تولیدکنندهها به وجود بیاید پاسخ داد:«مدتی است که تولیدکنندگان و پرورشدهندگان برای جوجهریزی اشتیاق چندانی ندارند قیمت دان به میانگین ۵ الی ۶ هزار تومان میرسد چون قیمت تمام شده گوشت و مرغ برای مصرف کننده همخوانی با نرخ بازار ندارد و حاشیه سود تولیدکننده بسیار پایین است.»
بازار داخل فقط ۱۰ درصد از نیاز تولیدکنندگان به نهاده را تامین میکند
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از نهاده موردنیاز تولید از طریق واردات تامین میشود،گفت: « تولیدات داخلی تنها ۱۰ درصد از نیاز کشور به دان و نهاده را پوشش میدهد و نیاز به واردات این مواد وجود دارد.»
وی افزود: « باید قیمت تمام شده برای مرغدارانی که نهادههای دامی را تحویل میگیرند و مرغ را تحویل دهد با ارزهای دولتی محاسبه شود تا ضررو زیانی به وجود نیاید.»
یوسفی با اشاره به مازاد تولید مرغ در کشور ادامه داد:« ذخیرهسازی مرغ را شرکت پشتیبانی دام انجام میدهد اما در عین حال قیمت گوشت مرغ آنطور که باید باشد،نیست یعنی قیمت تمام شده با قیمت مصرف کننده همخوانی ندارد. قیمت مرغ در بازار کیلویی ۱۳ الی ۱۴ تومان قیمت گذاری شده است درحالی که قیمت واقعی آن متناسب با هزینه تمام شده تولید باید حدود ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان باشد. »
ارسال دیدگاه