آیا آمریکا برای خروج شرکت‌های خود از چین آماده است؟

تهران (پانا) - آن چه بیشتر مایه نگرانی شرکت‌های آمریکایی خواهد بود این است که با قطع روابط اقتصادی، آنها بازار بزرگ چین را از دست خواهند داد.

کد مطلب: ۱۰۷۷۷۸۸
لینک کوتاه کپی شد
آیا آمریکا برای خروج شرکت‌های خود از چین آماده است؟

به گزارش تسنیم از رادیو بین المللی چین، وال استریت ژورنال در مقاله‌ای هشدار داد: تندروهای امنیتی آمریکا باید بدانند که قطع زنجیره عرضه و ارتباطات آموزشی بین دو کشور آسیب بزرگی به توانایی رقابتی آمریکا وارد خواهد کرد.

در شرایط شیوع جدی کرونا در آمریکا، برخی سیاستمداران آمریکا با بی اعتنایی به چگونگی همکاری بین المللی در مقابله با آن و در نظر داشتن نظریه جنگ سرد و بازی مجموع صفر، ادعاهایی مبنی بر قطع روابط اقتصادی با چین و حذف چین از زنجیره عرضه خود را بیان کرده اند. برخی از آن ها مدعی شده اند که یک "صندوق بازگشت" به مبلغ ۲۵ میلیارد دلاری در کمک به بازگشت شرکت های آمریکایی از چین ایجاد شود. اما آیا آمریکا واقعا برای این کار آماده است؟

از نظر اقتصادی، زنجیره عرضه و صنعتی کنونی جهان پس از تقسیم بندی کار و انتخاب بازار صورت گرفته است. شرکت های چند ملیتی بر اساس قانون اقتصادی و به منظور کسب سود مطلوب تر منابع خود را توزیع کرده اند.

جنگ یونگ نیان، استاد پژوهشگاه آسیای شرقی دانشگاه دولتی سنگاپور در این باره گفت: شرکت های آمریکایی در توزیع کار بین المللی بیشترین سود را کسب کرده اند و قطع اجباری روابط با چین مغایر با منطق سرمایه داری است.

روزنامه وال استریت ژورنال در این مقاله تصریح کرد: وابستگی آمریکا به چین تنها محدود به ماسک یا گوشی آیفون نمی شود. چین مشتری اصلی محصولات علمی و فنی آمریکاست و دانشجویان چینی به افزایش درآمد دانشگاه ها، برطرف کردن ضعف آمریکا در علوم پایه و همچنین حل مساله کمبود سرمایه گذاری در دانش ریاضیات این کشور کمک کرده اند. در پی قطع روابط یاد شده با چین، آمریکا بودجه فدرال بیشتری را در تحقیقات علوم پایه اختصاص خواهد داد و مصرف کنندگان آمریکایی نیز هزینه های بیشتری خواهند پرداخت که این هزینه ها به مراتب از ۲۵ میلیارد دلار بیشتر خواهد بود.

آن چه بیشتر مایه نگرانی شرکت های آمریکایی خواهد بود این است که با قطع روابط اقتصادی، آن ها بازار بزرگ چین را از دست خواهند داد.

بر اساس آمار منتشر شده، حتی در دوران شیوع جدی کرونا، سرمایه گذاری شرکت های آمریکایی در چین در سه ماهه نخست سال جاری همچنان به ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید که تنها کمی پایین تر از میزان متوسط سال گذشته است.

در نیم قرن گذشته، آمریکا از یک ابرقدرت صنعتی به یک ابرقدرت مالی و صنایع خدماتی تبدیل شده است. با توجه به کمبود زیرساخت های صنعتی و نیروی مستعد لازم، در صورت قطع روابط اقتصادی با چین، آمریکا حتی نمی تواند نیروی کار کافی داشته باشد.

پایگاه اینترنتی «سیاست خارجی» (Foreign Policy) نیز با انتشار مقاله ای اعلام کرد: برخی مقامات آمریکا بر این باور بودند که شیوع کرونا سبب بازگشت فرصت های شغلی به آمریکا می شود، این تنها یک تصور خودخواهانه است. هیچ گونه شواهدی درباره اشتیاق شرکت های آمریکایی برای بازگشت به داخل آمریکا وجود ندارد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار