دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد:
راهکارهای عدم ابتلا به بیماری فاسیولا
از آب کشی سبزیجات با سرکه تا هشدار در خصوص مصرف توت فرنگی و جگر دام
رشت (پانا) - دانشگاه علوم پزشکی گیلان توصیه هایی را در خصوص عدم ابتلا به بیماری فاسیولا که طی روزهای اخیر در گیلان شایع شده است ارائه کرد.
به گزارش ندای گیلان، دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد: شهروندان برای جلوگیری از ابتلا به بیماری فاسیولا و دیگر بیمارهای انگلی، سبزیجات محلی معطر نظیر چوچاق، خالیواش و نعنا را خام مصرف نکنند.
سبزیجات محلی را پیش از اضافه کردن به زیتون برای تهیه زیتون پرورده و یا نمک سبز، ابتدا با آب بهخوبی بشویند، با دستگاه خرد کنند و به مدت ۳ تا ۵ روز در فریزر بگذارند.
همچنین، سبزی که برای خوردن خام تهیه میشود ابتدا با آب و مواد شوینده بشویند، سپس به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در محلول سرکه به میزان یک لیوان سرکه در ۴ لیوان آب قرار داده و در انتها آبکشی کنند.
سبزی خوردن را با دستکش پاک کنند.
در صورت امکان سبزی خوردن مورد استفاده خود را در یک گلدان و یا در باغچه حیاط خانه پرورش دهند.
میوههایی نظیر توت فرنگی که با خاک تماس دارد، ابتدا با آب بشورند، ۳ تا ۵ ثانیه در آب جوش و بعد در آب سرد قرار دهند.
از نوشیدن آب چشمههای رو باز در مناطق کوهستانی پرهیز کنید و قبل از نوشیدن، آن را بجوشانید.
از خوردن جگر خام دامها به شدت خودداری کنید.
ارسال دیدگاه