دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد:
راهکارهای عدم ابتلا به بیماری فاسیولا
از آب کشی سبزیجات با سرکه تا هشدار در خصوص مصرف توت فرنگی و جگر دام
رشت (پانا) - دانشگاه علوم پزشکی گیلان توصیه هایی را در خصوص عدم ابتلا به بیماری فاسیولا که طی روزهای اخیر در گیلان شایع شده است ارائه کرد.
![راهکارهای عدم ابتلا به بیماری فاسیولا](https://cdn.pana.ir/thumbnail/MTA2NTAybwa2/gjzVaZ-S_20YtK6_oleWnZi7LTjceVfkf-tEjQhhSgVYJkTSbMZ4IZicyAcgRMj-WWFHy9iIp1lNx8-qtxRZcN02dEbH-ZTHMcB-mDw53JYsAIKXaKdntA,,/MTA2NTAybwa2.jpg)
به گزارش ندای گیلان، دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد: شهروندان برای جلوگیری از ابتلا به بیماری فاسیولا و دیگر بیمارهای انگلی، سبزیجات محلی معطر نظیر چوچاق، خالیواش و نعنا را خام مصرف نکنند.
سبزیجات محلی را پیش از اضافه کردن به زیتون برای تهیه زیتون پرورده و یا نمک سبز، ابتدا با آب بهخوبی بشویند، با دستگاه خرد کنند و به مدت ۳ تا ۵ روز در فریزر بگذارند.
همچنین، سبزی که برای خوردن خام تهیه میشود ابتدا با آب و مواد شوینده بشویند، سپس به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در محلول سرکه به میزان یک لیوان سرکه در ۴ لیوان آب قرار داده و در انتها آبکشی کنند.
سبزی خوردن را با دستکش پاک کنند.
در صورت امکان سبزی خوردن مورد استفاده خود را در یک گلدان و یا در باغچه حیاط خانه پرورش دهند.
میوههایی نظیر توت فرنگی که با خاک تماس دارد، ابتدا با آب بشورند، ۳ تا ۵ ثانیه در آب جوش و بعد در آب سرد قرار دهند.
از نوشیدن آب چشمههای رو باز در مناطق کوهستانی پرهیز کنید و قبل از نوشیدن، آن را بجوشانید.
از خوردن جگر خام دامها به شدت خودداری کنید.
ارسال دیدگاه