ایران در جایگاه ششم تولید قارچ در دنیا
تولید ۱۸۰هزارتن قارچ در کشور
تهران (پانا) - مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه ایران در جایگاه ششم تولید قارچ در دنیا قرار دارد، میگوید در حال حاضر حدود ۱۸۰هزارتن قارچ در کشور تولید شده است.
به گزارش ایسنا، غلامرضا تقوی با بیان اینکه میزان تولید قارچ در کشور در حال حاضر حدود ۱۸۰ هزارتن است و بیش از ۳۰۰۰ واحد بزرگ و خرد اقتصادی در این بخش مشغول فعالیتند، گفت: براساس پیشبینیها سرانه مصرف قارچ در کشور بیش از۱.۵ کیلو در سال است و از لحاظ تکنولوژی تولید قارچ هم در شرایط خوبی هستیم.
وی ادامه داد:بیشترین میزان تولید قارچ در کشور متعلق به تهران و البرز و سپس استانهای قزوین، خراسان، اصفهان و مازندران است. میزان تولید قارچ در استان تهران سال گذشته حدود ۳۵ هزارتن بود که پیش بینی میشود امسال به بیش از۴۰ هزارتن برسد.
مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: حدود ۹۸ درصد نهاده های مورد نیاز قارچ، در کشور تامین میشود و میزان اندکی وابستگی در بخش اسپان و خاک پوششی وجود دارد که آن هم با اقدامات تحقیقاتی در کشور تامین خواهد شد.
به گفته مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی، ایران در جایگاه ششم تولید قارچ در دنیا است.
تقوی به قیمت قارچ فله نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر قارچ فله با قیمت هرکیلو ۱۳هزارو ۵۰۰ تومان به فروش میرسد که قیمت آن در بسته بندی حدود ۲ تا ۳هزارتومان بیشتر است.
کرونا به قارچ صدمه نزد
وی در پاسخ به این سوال که آیا شیوع کرونا تاثیری در خرید و فروش قارچ داشته است یا خیر، گفت:در اسفندماه به دلیل کاهش صادرات و کاهش میزان مراجعه مردم به رستوران ها و اغذیه فروشیها فروش قارچ کم شد اما در فروردین میزان مصرف قارچ مورد نیاز مردم در منازل جبران شد و رشد خوبی نیز داشت.
چگونه قارچ با کیفیت را تشخیص دهیم؟
مدیر کل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبتهایش گفت:تمام قارچ ها در شرایط استریل تولید و بازرسیها لازم نیز انجام میشود. بنابراین از لحاظ سلامت هیچ مشکلی ندارند. اما بسته به نیاز بازار و سرانه مصرف بعضا ممکن است قارچها در مغازهها باقی بمانند و آن چیزی که بایستی رعایت شود این است که قارچ باید از لحاظ ظاهری سلامتش حفظ شده باشد و تازگی در محصول دیده شود. هرچه ضربهخوردگی و تیرگی کمتر باشد کیفیت قارچ بهتر است. همچنین قارچ خریداری شده باید پس از خرید سریعا در جای خنک نگهداری شود و به زودی نیز مصرف شود تا مدت کمتری باقی بماند.
وی در پایان با اشاره به اینکه ویتامین های موجود در قارچ ارزش غذایی آن را بالا برده است به مردم توصیه کرد که در این شرایط سرانه مصرف قارچ خود را برای تقویت سیستم ایمنی بدنشان بالا ببرند.
ارسال دیدگاه