موضع جدید سازمان بهداشت جهانی
تاکنون مدرک قطعی درباره انتقال کرونا از اجساد نداریم
تهران (پانا) - ویروس کرونا آنقدر بیرحمانه آمد و همه را شوکه کرد که بسیاری از آداب و رسوم دیرینه و سبک زندگی را تغییر داد.
بهگزارش خراسان، شاید برخی از آنها پسندیده باشند مثل رعایت حریم افراد و رعایت بهداشت فردی و عمومی و برخی از آنها که البته برای سلامت خودمان هم بود و هست، اگرچه ناگزیر از آن هستیم اما برایمان دردآور است. این روزها بنابر مصلحت الهی برخی از خانوادهها سوگوار عزیزانشانند که بهدلیل ابتلا به این بیماری دار فانی را وداع گفتهاند، اما شرایط بهداشتی و پروتکلهای خاکسپاری این مرحومان بنا به اضطرار به گونهای است که تا حدود زیادی خانواده و نزدیکان فرد درگذشته در هنگام تدفین دور از محل دفن قرار میگیرند.
این شرایط یا توجه به انبوه عاطفه و احساساتی که در میان ایرانیها وجود دارد، بهنوعی شاید وداع پایانی خانواده با عزیزشان را کمرنگ و دردناک کرده است. در عینحال شرایط کنونی بهداشتی و ضرورت رعایت سلامت بازماندگان، چارهای جز انجام قواعد تعیین شده توسط وزارت بهداشت نیست.
همین موضوع و رعایت قواعد و پروتکلهای بهداشتی خاکسپاری جانباختگان کرونا باعث شده است طبق گفته ناهید کرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران بهصورت مداوم سلامت تطهیرکننده، حملکنندگان متوفی و قبرکنها چک شود و تا کنون هیچ موردی از ابتلا به کرونا دیده نشده است.
سازمان بهداشت جهانی چه میگوید؟
سازمان بهداشت جهانی بهعنوان مهم ترین نهاد بینالمللی سلامت، در ابتدای امر و زمانی که شیوع کرونا از چین پا را فراتر گذاشت به تدوین پروتکلی درخصوص اجساد مرتبط با کرونا اقدام و ایران نیز مبتنیبر همین پروتکل، دستورالعملهای بومی طراحی کرد. بهنظر میرسد رعایت این پروتکل باعث شده است، سازمان بهداشت جهانی در تازهترین اظهارنظر (دو روز قبل) درباره اجساد مبتلا به ویروس کرونا تاکید کند: «تا به امروز هیچ مدرکی مبنیبر آلوده شدن افراد در معرض اجسادی که بر اثر COVID۱۹ در گذشتهاند، نداریم.»
بهطور قطع نمیتوان این اظهارنظر را الزاما بهانهای برای از میان برداشتن ضوابط بهداشتی موجود تلقی کرد اما شاید این پیام تا حدودی از نگرانیها درخصوص ابتلای احتمالی خانوادهها و افراد ایثارگری که این روزها در غسال خانهها و آرامگاهها مشغول خدمت هستند، بکاهد.
ارسال دیدگاه