مواد غذایی عامل انتقال کروناست
دستفروشی روی سطح زمین ممنوع!
تهران (پانا) - کارشناس بهداشت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی، مواد غذایی را به دو دسته حساس و غیر حساس تقسیم و اعلام کرد در این شرایط که با شیوع کرونا مواجه هستیم، هر دو دسته مواد غذایی می تواند ویروس را انتقال دهد.
بهگزارش ایسنا، مهدی جواهرشناس، با بیان اینکه عرضه کنندگان مواد غذایی، خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به دو صورت مورد بازرسی کرونایی قرار می گیرند، اظهار کرد: واحدهای صنفی رسمیت دارند و توسط اصناف و تعزیرات و بهداشت بازرسی می شوند، اما بازرسی کرونایی بازارهای محلی و دستفروشان ساکن و متحرک سخت است.
او با اشاره به نقش عوامل محیطی در قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا، افزود: این ویروس شدیدا انتشار پیدا می کند و کنترل نسبی آن در گیلان نشان دهنده همکاری مردم جهت ماندن در خانه و رعایت اصول حفاظت فردی است.
سرپرست مدیریت سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی گیلان، مواد غذایی را به دو دسته حساس و غیرحساس تقسیم کرد و گفت: در این شرایط که با شیوع کرونا مواجه هستیم، هر دو دسته مواد غذایی می تواند ویروس را انتقال دهد. به ویژه دستفروشانی که مواد غذایی را روی زمین قرار می دهند.
جواهرشناس، از شهرداری ها خواست نسبت به ساماندهی و آموزش دستفروشان اقدام کنند و ادامه داد: بازرسین و کارشناسان بهداشت محیط و حرفه ای آمادگی ارائه و اجرای پروتکل های ۹۰گانه وزارت بهداشت را دارند.
او فعالیت بازارهای محلی و دستفروشان بهویژه در ایام کرونایی را مورد تایید ندانست و خاطرنشان کرد: رعایت اصول بهداشتی در دستفروشی کنار خیابانی تقریبا ممکن نیست و باید از طریق ساماندهی اقدام به قطع زنجیره انقال ویروس کنیم.
کارشناس بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی، گندزدایی خیابان ها را برای بازارهای محلی اثرگذار ندانست و گفت: باید محل هایی که در تماس با افراد است را گندزدایی کنیم، زیرا سطح زمین آلوده است و بلافاصله بعد از گندزدایی دوباره آلوده می شود و لذا نباید تماس ایجاد کنیم.
او ضدعفونی کردن مواد غذایی خریداری شده از دستفروشان با سرکه و نمک را غیر بهداشتی دانست و عنوان کرد: گندزدایی مراحل مختلف دارد و سرکه و نمک برای قطع زنجیره کرونا مناسب نیست.
جواهرشناس، از کلیه مشاغل صنفی و کارگاهی و صنعتی و خدماتی و تولید خواست حتما تا ۲۸ فروردین ماه در سامانه سلامت ثبتنام کنند و یادآور شد: اصناف در طرح فاصله گذاری هوشمند نیاز به مجوز و راستی آزمایی دارند.
سرپرست مدیریت سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی گیلان، ضمن قدردانی از همکاری خوب مردم و صنوف در استان جهت کنترل کرونا، اظهار کرد: پروتکل های بهداشتی در میادین میوه و تره بار نیز باید رعایت شود، زیرا موج دوم کرونا قابل کنترل نخواهد بود.
او با بیان اینکه علاوهبر ویروس کرونا با باکتری و انگل نیز در مواد غذایی مواجه هستیم، تاکید کرد: مردم در جریان کرونا با گندزدایی و ضدعفونی کردن آشنا شدند، اما باید نکات بهداشتی را در تهیه مواد غذایی رعایت کنند تا در آینده دچار بیماریهای عفونی روده ای نشوند.
ارسال دیدگاه