مدیر عامل مؤسسه‌ی خدمات علمی و آموزشی رزمندگان اسلام کشور:

در راستای توسعه‌ی عدالت آموزشی، آموزش را به صورت رایگان در اختیار عموم دانش‌آموزان قرار می‌دهیم

زنجان (پانا) - فاطمی نژاد مدیر عامل مؤسسه خدمات علمی و آموزشی رزمندگان اسلام کشور در مصاحبه‌ی تلفنی با خبرگزاری پانا اظهار داشت، مطالب آموزشی به صورت رایگان در اختیار عموم دانش‌آموزان قرار خواهند گرفت.

کد مطلب: ۱۰۲۸۳۶۵
لینک کوتاه کپی شد
در راستای توسعه‌ی عدالت آموزشی،  آموزش را به صورت رایگان در اختیار عموم دانش‌آموزان قرار می‌دهیم

در مصاحبه‌ی تلفنی خبرگزاری (پانا) با مدیر مؤسسه‌ی خدمات علمی و آموزشی رزمندگان اسلام کشور سؤالات زیر مطرح و این مقام مسئول توضیحات خود را در مورد تداوم آموزش در این ایام که امکان حضور دانش‌آموزان در مدارس فراهم نیست ارائه نمودند.

۱.مؤسسه رزمندگان جهت مبارزه با ویروس کرونا و جلوگیری از شیوع این بیماری چه تمهیداتی را اندیشیده است؟

مدارس مؤسسه رزمندگان در حوزه قوانین عمومی و عام آموزش و پرورش تابع قوانین کشور هستند در حوزه آموزش و پرورش ابلاغیه ها و مصوبه هایی که از شورای مرکزی و قرارگاه مرکزی اقدامات پیشگیرانه و مبارزه با این ویروس منحوس هست همان را انجام می‌دهد، در حوزه مازاد بر برنامه‌های ابلاغی وزارتخانه آموزش وپرورش و دولت یکسری برنامه های پیشگیرانه را انجام داده است. بحث ضد عفونی فضا، بحث جلوگیری از تعاملات و برنامه های معلمین، موضوعاتی که می‌تواند کمک بکند به عدم شیوع این بیماری،بحث جلوگیری از حضور افرادی که مشکوک به بیماری هستند،مثل دبیران، آمدن به مدرسه کادر آموزشی. روزهایی نیز که نظام آموزشی و مدارس تعطیل بودند عملا دانش آموزان در مدرسه حاضر نشدند و برنامه خاصی وجود نداشت، این فضای کلی هست.

در حوزه آموزش ها ارتباط هایی که با اولیا و مربیان داریم از طریق پرتال داخل مدارس از طریق شبکه های ارتباطی که با دانش‌آموزان خارج مدرسه بوده. پروتکل‌هایی که به صورت عمومی در جامعه بود و بعضا پروتکل‌هایی که دستورالعمل های خاص دانش آموزی داشتند برای اینکه دانش‌آموز در خانه بماند،بیرون نرود و در فضایی جهت جلوگیری از تماس بیشتر از افرادی که درگیر این بیماری هستند یا مشکوک به این بیماری هستند. تمام اینها تمهیداتی هستند که ما از طریق درگاه‌های ارتباطی خود با اولیا، مربیان و خانواده های دانش آموزان در زمانی که در خانه بودند به طور قطع دنبال کردیم که تا جایی که میتوانند حفاظت، نگهداری و مراقبت بهینه داشته باشند که فرزندانشان از خطر ابتلا به این بیماری تا جای ممکن، دور باشند. یعنی مدرسه هم به عنوان یک نهاد فرهنگ ساز در راستای فرهنگ عمومی که الان در کشور ایجاد شده و به ان پرداخته میشود، در حوزه مراقبت های فردی،بهداشت فردی نقش خود را به صورت پررنگی ایفا نموده است.


۲.با توجه به تعطیلی مدارس به علت شیوع ویروس کرونا در اکثر استانهای کشور به منظور جبران و رفع عقب ماندگی تحصیلی دانش آموزان مؤسسه خدمات علمی و آموزشی رزمندگان چه تمهیداتی را اندیشیده است؟ (از حیث آموزش و تقلیل ساعت حضور دبیران)

هدف ما و کادر مؤسسه خدمات علمی و آموزشی رزمندگان در سراسر کشور این است که بتوانند لطمه‌ای که نظام آموزشی کشور، نظام تعلیم و تربیت کشور ممکن است در این برهه از زمان بخورد را به حداقل برسانند. با ورود این ویروس به کشور برای جلوگیری از درگیر شدن احتمالی دانش آموزان و نیز نگرانی خانواده‌ها،مؤسسه رزمندگان به تبعیت از آموزش و پرورش باید اقدام به تعطیلی مدارس می نمود.بنابراین امکان حضور فیزیکی دانش اموزان در محیط مدرسه وجود نداشت و ما باید تمهیدی را برایشان قائل میشدیم و به تبع نیاز داشتیم به تببین یک برنامه آموزشی متقن و مشخص در حوزه مدرسه،حرف اول ما در ابلاغیه سراسری که به کل کشور داشتیم این بود که به هیچ عنوان در این ایام نبایدآموزش و پرورش و برنامه‌های مدرسه را تعطیل کنیم، نکته دوم اینکه معلمین و کادر اموزشی ما باید در زمان مقرری که تابع برنامه‌ها و ابلاغیه‌های کلی است جهت ارائه آموزش حضور داشته باشند. مؤسسه خدمات علمی و آموزشی رزمندگان با تشکیل یک شورای ویژه آموزش مجازی در مرکز به صورت قرارگاه مرکزی و درتمام استانها با مسئولیت مددیر استانی این قرارگاه را راه اندازی نمود تا تمام معلمین و کادرآموزشی طبق برنامه‌ریزی در کلاس درس به صورت برخط حضور داشته باشند. در این فضا دانش‌آموز و معلم در بستر فضای مجازی ارتباط برقرار نموده و محتوای آموزشی را از طریق تدریس مصور،صوتی و یا حتی فایل در اختیار دانش‌آموز قرار می‌دهند. بسته به تعداد افراد کلاس(۳۰نفر-۴۰نفرو...)در زمان مشخص شده دانش‌آموز و معلم سر کلاس حاضر شده و معلم از این طریق می‌تواند تکالیفی را به دانش‌آموزان داده و از آنها مطالبه‌گری و ارزیابی داشته باشد و نتیجه را به دانش‌آموزان انعکاس دهد. وطی یک فرصت مطالعاتی و پس از آن خود را مورد ارزیابی قرار داده که چه مقدار این فضا و کلاس اموزشی برخط برای او مثمر ثمر بوده و خلاء و نواقص و اشکالات احتمالی را در جلسه بعدی مرتفع نماید. برنامه‌ی خوبی در این زمینه در مؤسسه رزمندگان اسلام صورت گرفته و استان‌ها تک تک به این موضوع می‌پیوندند، تمام تلاش بر این است که دانش آموزان کمترین لطمه و آسیب آموزرشی را در این مشکلی که به صورت اپیدمی در کشور به وجود آمده است ببیند.
۳.آیا افرادی از سایر مدارس هم میتوانند در این کلاس ها شرکت کنند و یا به فایل های آموزشی مؤسسه رزمندگان اسلام دسترسی داشته باشند؟

بله. بعضی از مدارسی که مشخصا تحت پوشش مستقیم مؤسسه رزمندگان اسلام نیستند جهت دریافت خدمات آموزشی به این موسسه درخواست داده اند. ما هم تمهیداتی را انجام داده‌ایم که این فضا برای آنها قابل استفاده باشد. لذا دانش‌آموزان سایر مدارس هم می‌توانند به عنوان دانش‌آموز میهمان در مدارس و کلاس‌های آنلاین مؤسسه رزمندگان اسلام جهت دریافت خدمات آموزشی حضور داشته باشند..

۴.آیا محدودیتی برای پذیرش تعداد دانش‌آموزان وجود دارد؟

خیر. الحمدلله با زیرساخت‌هایی که از قبل در مؤسسه رزمندگان اسلام وجود داشت در ۱۰ روز اخیر گسترش زیرساخت در دستور کار قرار گرفت و در حال حاضر چیزی حدود۵۰۰کلاس برخط در هر ساعت در دستور کار این مؤسسه قرار گرفته و به حدود ۲۰هزار دانش آموز در روز می‌تواند خدمات آموزشی ارائه دهید.

۵.افرادی که مایل به دسترسی به فایل های اموزشی مؤسسه رزمندگان اسلام هستند از چه طریقی میتوانند به این فایل ها دسترسی داشته باشند؟

طبق دستور العملی که به استان‌ها و مدارس ارائه شده معلم می‌تواند فایل‌ها و مطالب آموزشی خود را در در درگاه و بستر ارتباطی که برای این کار تعبیه شده جهت استفاده دانش‌آموزان قرار دهد که دانش‌آموزان بعد کلاس هم به این مطالب و محتوای آموزشی مطرح شده در کلاس دسترسی داشته باشند.

۶.از چه اساتیدی جهت ارائه آموزش در این کلاس ها استفاده می‌شود؟

هدف موسسه رزمندگان این است که در این بستر از همان معلمی که دانش‌آموز با او انس تحصیلی و سیر برنامه مشخص داشته استفاده شود. اما با شرایط به وجود آمده موسسه خدمات علمی و آموزشی رزمندگان از همین جا اعلام می‌نماید هر معلمی که این توانایی را در خود می‌بیند در شرایط به وجود آمده وبرای ادای دین به نظام آموزشی کشور با دغدغه و داوطلبانه در این مسیر قدم بردارد، موسسه رزمندگان بستر لازم را برای ایشان فراهم می‌نماید کما اینکه پیشنهاداتی هم در این زمینه مطرح گردیده است.

۷.آموزش خاصی برای دانش آموزان،معلمین و اولیا جهت استفاده از این فضا در نظر گرفته شده است؟

دستورالعمل‌های آموزشی این طرح آماده و در اختیار اولیا،دانش آموزان و کادر مدرسه قرار گرفته است. همچنین این دستورالعمل‌ها و فایل های اموزشی در بستر درگاه‌های موسسه جهت بهره برداری مخاطبین در دسترس است.

۸. روند استفاده از فضای مجازی در مؤسسه رزمندگان تا قبل شیوع ویروس کرونا به چه صورتی بوده است؟

الحمدلله در ۱سال و نیم اخیر فعالیت‌ها و انتقال فعالیت‌های مؤسسه بر بستر فضای مجازی سرعت بسیار قابل قبولی داشته است. گفتمان رایج و خدمات نوین آموزشی مؤسسه با اغلب مخاطبین اعم از دانش‌آموز، ا‌ولیا و دیگران در بستر فضای مجازی بوده است.با اینکه کاستی‌هایی نیز در این مسیر وجود داشته، اما در حال حاضر با شرایط پیش آمده برای کشور احساس نیاز به آموزش در بستر فضای مجازی بیشترمورد نیاز واقع شد و موسسه رزمندگان طبق روال گذشته این مهم را در جزو برنامه‌های اصلی خود قرار داده و به عنوان یک تمهید برای پرداختن به موضوع آموزش در شرایط بوجود آمده پرداخته است و بازخود های مثبتی را نیز در این خصوص از مخاطبین در یافت نموده است


۹.پیش بینی شما راجع به شرایط به وجود امده در استفاده از فضای مجازی توسط دانش آموزان چیست؟

در این خصوص دو نکته حائز اهمیت است یکی اینکه استفاده ازفضای مجازی نیاز به یک تربیت صحیح و جهت گیری صحیح دارد،در کشور ما چندین و چند سال است در سطوح سنی مختلف استفاده از فضای مجازی به عنوان یک فرهنگ غالب اتفاق افتاده است. اما این تربیت صحیح، سواد رسانه یا چگونگی استفاده صحیح از حوزه فضای مجازی نیاز به فرهنگ‌سازی متقن، عمیق و با بررسی‌های زیاد دارد. نکته‌ای که حائز اهمیت است این است که ما باید بتوانیم سواد رسانه‌ای و استفاده صحیح از فضای مجازی را برای یک گفتمان رایج نسل دانش‌آموز خود ایجاد کنیم. همانگونه که شما و دست اندرکاران این حوزه مستحضرید استفاده از فضای مجازی در حوزه یادگیری‌های علمی و دقیق نیاز به یک مقدار پرداختن‌های ریز و جزئی دارد. یعنی دانش‌آموز باید ببیند از آموزش در این فضا اثر می گیرد، یادگیری برایش اتفاق می افتد. معلم باید بداند که اگر از این فضا به عنوان یک فضای مکمل فضای حقیقی استفاده کند قطعا می‌تواند آموزه‌های خود، مفاهیم علمی، آموزشی و تربیتی خود را دنبال کند.این می‌تواند به عنوان یک فضای مکمل بعد از اینکه شرایط هم انشاالله بهبود پیدا کرد به عنوان یک رویکرد جدی در کشور اتفاق بیافتد. موسسه رزمندگان رویکرد فضای مجازی را به صورت عمومی دارد اما به صورت تخصصی معتقد است این گفتمان باید غالب و رایج شود که الحمدلله این فضا پیش آمده، گفتمان سازی اتفاق افتاده و این احساس نیازی که در مخاطبین ما، اولیا ومعلمین به وجود آمده می‌تواند این فرهنگ تخصصی استفاده از فضای مجازی در حوزه یادگیری را در متربی یا دانش آموز و مربی یا معلم ایجاد کند.


۱۰.به نظر جنابعالی و طبق پیش بینی شما چند درصد از دانش‌آموزان و معلمین مدارس با طرح آموزش مجازی شما همراه خواهند شد؟

برای پاسخ به این سؤال هنوز یک مقدار زود است،اما پیش بینی ما این است حدود۶۰%خانواده‌هایی که با آنها تعامل داریم از بستر فضای مجازی و خدماتی که ما در این بستر ارائه می دهیم استفاده کنند. در موضوع خاص یادگیری برخط و امثالهم که توضیحات مفصلش را مطرح کردم هدف ما این است که این مشارکت را به بالای۶۰% یعنی عدد۷۰% وبالاتر برسانیم. البته دراین زمینه تا کنون استقبال بیش از۵۰% را داشته‌ایم حتی مطالبه‌گری‌هایی مبنی بر گسترش فضا، افزایش دسترسی‌ها وکیفیت بیشتر موارد آموزشی جهت استفاده از این بستر هم مطرح بوده است.


۱۱.یکی از اهداف مؤسسه رزمندگان و راهیان کوثر ایجاد عدالت آموزشی است. و همانطور که مستحضرید تمامی افراد به اینترنت،فضای مجازی و یا حتی گوشی همراه و...دسترسی ندارند، راهکار مؤسسه رزمندگان برای خدمات دهی به این افراد چگونه است؟

طبق طرح جهاد علمی،هدف مؤسسه رزمندگان همین است. بدلیل اینکه بعضی از استانها دسترسی به اینترنت واستفاده از تلفن همراه برایشان میسر نبود اعلام کردیم معلمینی که توان تدریس دارند، در قالب فایل‌های صوتی،تصویری،مکتوب و...مؤسسه رزمندگان بسترهای مناسب را در این خصوص در اختیارشان قرار خواهد داد که این فایل ها از طریق سی دی،دی وی دی آموزشی کتابچه و جزوه و..در اختیار اینگونه افراد قرار گیرد. البته قبلا در قالب طرح جهاد علمی این کار توسط این موسسه انجام گرفت به صورتی که کتابها و جزوه ها را به صورت رایگان در اختیار افراد یا مناطقی که امکان دسترسی به این فضا را ندارند قرار دادیم وحتی به آموزشگاه‌های وابسته به این مؤسسه اعلام کردیم چنانچه دانش‌آموزشی توان مالی پرداخت هزینه های آموزشی را نداشت بخصوص در مناطق کمتر برخوردار، این خدمات را به صورت رایگان در اختیارشان قرار دهید. در حال حاضر و در شرایط کنونی هم ما اعلام کردیم معلمینی که از این بستر استفاده می‌کنند،کلاسشان ضبط می‌شود. ما این مطالب را در قالب فایل،لوح فشرده یا حتی متون مکتوب و جزوات آموزشی در اختیار استان‌های کمتر برخوردار قرار خواهیم داد و هدف مؤسسه رزمندگان به عنوان یک مؤسسه با عنوان خدمات عام المنفعه در راستای عدالت آموزشی این است که هر آنچه که در راستای توسعه عدالت آموزشی هست را طبق برنامه‌ریزی و تمهیدی که داریم به صورت کاملا رایگان در اختیارعموم قرار دهیم.


۱۲.با توجه به زیرساخت های مؤسسه رزمندگان،امکان و تمهیدی برای طراحی اپلیکیشن بدون دیتای آموزش از راه دور برای فضای آموزشی در اینگونه مواقع وجود دارد؟

اینگونه اپلیکیشن ها قبلا هم در این مؤسسه وجود داشته،موسسه رزمندگان در حال حاضر اپلیکیشن‌هایی را در سطح کشور دارد که بالای۴-۵ هزار دانلود داشته و بصورت کاملا رایگان هست.طبق بررسی‌های به عمل آمده و تحلیل‌هایی که به ما ارائه شده دانلود این اپلیکیشن‌ها در مناطق کمتر برخوردار بیشتر از سایر نقاط گزارش شده است. برنامه مؤسسه رزمندگان این است که این اپلیکیشن ها را توسعه داده و در اختیار عموم قرار دهد اصلا هم در این خصوص هدف درآمد زایی مطرح نیست.در حال حاضر هم این مؤسسه طراحی یک پلتفرم آموزشی را در دست اقدام دارد که تا چند ماه آینده به اطلاع عموم خواهد رسید. این پلتفرم یک فضای تعاملی بین معلم، دانش‌آموز و اولیا را فراهم می نماید. ما از طریق این اپلیکیشن یک شبکه اشتراک گزاری دانش در سراسر کشور را شاهد خواهیم بود که رویکرد آن عدالت اموزشی با هدف ترویج علم و کاربردی کردن آن است.

خواسته‌ای که در این بین به مؤسسه رزمندگان مطرح میشود این است که اینگونه خدمات استمرار داشته باشند و با توجه به هماهنگ و منطبق نبودن بودجه‌بندی شبکه آموزش در این ایام در تدریس مفاهیم درسی با سرفصل‌های شهرستانها این مهم از طرف موسسه رزمندگان در دستور کار قرار گیرد. حتما این موارد استمرار خواهد داشت،و برنامه مؤسسه رزمندگان این است که شرایط و اقتضاعات بومی و استانی را درنظر بگیرد،تدریس استان به استان و طبق بودجه بندی همان استان صورت بگیرد و از درگاه‌های ارتباطی این مؤسسه در اختیار عموم قرار بگیرد.


۱۳.آیا برنامه برخط آموزشی برای مؤسسه راهیان کوثر هم اجرایی خواهد شد؟

بله،در چند استان این آموزش‌ها شروع شده به صورت آزمایشی و حتما یکی دو جلسه آموزش بر خط در این هفته خواهیم داشت، و سعی بر این است این تصمیم را نهایی کرده و به سایر استان ها و شهرستان ها تعمیم دهیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار