در گفتوگوی پانا با نائب رئیس اتحادیه طلاو جواهر مطرح شد:
نوسان نرخ اونس جهانی طلا ناشی از بیماری «کرونا»، زمینهساز جهش قیمت طلا شد
تهران (پانا) - نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر میگوید افزایش نرخ ارز و قیمت جهانی طلا دو عامل موثر در افزایش نرخ طلا و سکه در روزهای اخیر بوده است و اثر منفی بیماری کرونا برای مدتی در اقتصاد باقی خواهد ماند.
محمد کشتیآرای، نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر درگفتوگو با خبرنگار اقتصادی پانا اظهار کرد: « بیش از یک ماه است که نه تنها بازار داخلی کشور که بازارهای جهانی تحت تاثیر بیماری کرونا قرار گرفته است و قیمت جهانی طلا به بالاترین سطح خود در ۸ سال گذشته رسیده است. در دو سه روز گذشته همین تاثیر به صورت برعکس ایجاد شده است و باعث کاهش قیمت اونس جهانی طلا و نفت شده است و ارزش بسیاری از سهام شرکتهای بورسی در جهان دستخوش تغییرات گسترده شده است.»
وی افزود: « در بازار داخلی کشور نیز به همین شکل است. با توجه به اینکه بازارهای کشور به حالت نیمه تعطیل درآمده است عرضه و تقاضا کاهش یافته است و خرید و فروشها به حداقل خود رسیده است و از سوی دیگر روز گذشته با افزایش قیمت ارز و افزایش نرخ ۱۷ دلاری اونس در بازارهای جهانی با افزایش شدید قیمت طلا و سکه در بازارها مواجه شدیم و در دو روز گذشته مجددا سکه ۴۰۰ هزار تومان افزایش یافت.»
کشتیآرای خاطرنشان کرد: «در روز شنبه با شروع معاملات قیمت سکه با ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان آغاز و اکنون به ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است. این درحالی است که داد و ستدها به حداقل خود رسیده است اما تحت تاثیربیماری کرونا قیمت ارز قیمت طلا و به دنبال آن قیمت سکه و ارز افزایش یافته است.»
وی افزود: « افزایش نرخ ارز و قیمت جهانی طلا دو عامل موثر در افزایش نرخ طلا و سکه در روزهای اخیر بوده است و در روزهای اخیر مهمترین عامل افزایش قیمت طلا نرخ ارز بوده است.»
نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر درباره اینکه وضعیت بازار طلا و سکه در هفتههای آینده نیز ادامه دارد یا خیر، خاطرنشان کرد: « تا زمانی که بیماری مهار نشود و وضعیت اقتصادی به حالت عادی برنگردد این تاثیر بر بسیاری از کالاها وجود خواهد داشت. در ایران این پیشبینی وجود دارد که اثرات این بیماری تا ۱۵ فروردین ادامه داشته باشد و اقتصاد نیز در حالت رکودی است.»
وی درباره اثرات بیماری کرونا بر فعالان صنف طلا و جواهر نیز گفت: » تاثیر این بیماری نه بر فعالان این صنف که تمامی بخشهای اقتصادی را تحت تاثیر قرار داده است. همه ساله عید نوروز نقطه عطفی در معاملات و مبادلات اقتصادی بوده است و بسیاری از امور در ماه اسفند فعال میشده است و تسویه حسابهای مالی و ارزی صورت میگرفته است که با توجه به وضع فعلی متوقف شده است.»
کشتیآرای خاطرنشان کرد: « با کمتر شدن معادلات و معاملات پولی شاهد رکود در اقتصاد کشور هستیم. تولید بسیاری از کالاها در وضع کنونی کاهش داشته است و اثر منفی این بیماری برای مدتی در اقتصاد باقی خواهد ماند و این تاثیر در بازارهای سایر کشورها از جمله چین نیز وجود دارد و رشد اقتصادی چین حدود ۲ درصد کاهش داشته است.»
نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر خاطرنشان کرد: « اقتصاد تمامی کشورهایی که درگیر در بیماری کرونا شوند تحت تاثیر منفی قرار خواهد گرفت. چین اولین متقاضی طلا در جهان است و بالاترین رقم تولید و تقاضا در این کشور وجود دارد.»
وی افزود: « تبدیل نقدینگی به طلا جهت جبران خسارتهای ناشی از کرونا یک عامل مهم است که موجب می شود تقاضای طلا افزایش یابد از سویی تولید طلا در چین کاهش یافته است و کاهش تولید شمش طلا موجب شده است در ۱۵ روز گذشته بیشترین نوسان قیمت اونس جهانی ناشی از افزایش و کاهش تقاضا و تولید وجود داشته باشد.»
گفتنی است روز گذشته رشد بهای اونس و دلار، دوباره قیمتها را در بازار طلا و سکه صعودی کرد به طوری سکه دوباره به کانال ۶ میلیون تومانی بازگشت و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز از مرز ۶۰۰ هزار تومان عبور کرد.
نرخ دلار در صرافیهای بانکی، روز گذشته با رشد حدود ۵۰۰ تومانی نسبت به روز معاملاتی گذشته به نرخ ۱۵ هزار و ۵۵۰ تومان فروخته شد.همچین قیمت اونس طلا نیز با رشد حدود ۱۷ دلاری به یک هزار و ۶۱۰ دلار افزایش یافت.
سکه تمام بهار آزادی طرح جدید روز گذشته به قیمت ۶ میلیون و ۱۱۵ هزار تومان به فروش رسید. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز به قیمت پنج میلیون و ۹۶۰ هزار تومان به فروش رسید.
همچنین نیم سکه نیز سه میلیون و ۵۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی ۹۸۰ هزار تومان داد و ستد شد.
علاوه بر این هر گرم طلای خام ۱۸ عیار ۶۰۸ هزار تومان و هر مثقال طلا نیز دو میلیون و ۶۳۷ هزار تومان به فروش رسید.
ارسال دیدگاه