پاسخ یک مسوول سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام به سخنان پرویز فتاح:
تشکیل جلسات مجمع در کاخ مرمر ربطی به نظر آیت الله هاشمی رفسنجانی نداشت/ کاخ پیش از مجمع در اختیار آیت الله یزدی بود
تهران (پانا) - یک مسوول سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: همه صحبت های فتاح مورد تایید نیست. در آن دوره کسی به زورد وارد ساختمان مرمر نشد مجمع با مصوبه جلسه شورا در آن محل تشکیل جلسه می داد.
به گزارش پانا به نقل از برنا، «سید پرویز میرفتاح» رییس بنیاد مستضعفین در مورد استقرار مرحوم هاشمی رفسنجانی در کاخ مرمر و بازپس گیری کاخ مرمر از مجمع تشخیص مصلحت نظام در برنامه نگاه یک صحبت کرد و مدعی شد که این کاخ به درخواست مرحوم هاشمی در اختیار مجمع قرار گرفته بود.
"غلامرضا جوادی قم" قائم مقام سابق و مدیرکل حوزه ریاست دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام در زمان ریاست مرحوم هاشمی، در ارتباط با این صحبت های پرویز فتاح مبنی بر باز پس گیری کاخ مرمر از مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بعد از سازمان جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال ۱۳۷۶ و تفکیک مسئولیت مجمع تشخیص از مسئولیت های ریاست جمهوری در زمان مرحوم هاشمی، در یکی از جلسات شورای مجمع تشخیص موضوع مورد بحث، مکان جلسات بود. ساختمان فعلی مرکز ارتباطات در بالای بزرگراه رسالت، ساختمان فعلی شورای شهر، ساختمان دبیرخانه شورای امنیت از مکان های مورد نظر برای برگزاری جلسات مجمع تشخیص به شمار می رفت.
او ادامه داد: به مرحوم دکتر حبیبی و بنده ماموریت داده شد تا پیشنهادات را بررسی کنیم. از سه محل مورد نظر بازدید کردیم و نهایتا طی پیشنهادی به شورای مجمع، قرار بر این شد محل ساختمان فعلی شورای شهر و ساختمان دبیرخانه شورای امنیت برای جلسات مجمع تشخیص انتخاب شود که به علت دور بودن انها از بافت اصلی پردیس حکومتی ( از تقاطع پاستور و خیابان فلسطین ) مورد تایید قرار نگرفتند و طبق تفسیر و مصوبه اعضای مجمع قرار شد کاخ مرمر در خیابان قدس محل جلسات باشد، آقای هاشمی اصراری بر این امر نداشتند.
جوادی گفت: ساختمان مرمر بعد از انقلاب محل تشکیلات قضایی قرار گرفت و قوه قضاییه جدید با مسئولیت آیت الله یزدی در محل فعلی کاخ مرمر فعالیت کرد که در مدتی که در انجا بودند آسیب جدی به قسمت گنبد ساختمان وارد شد و در نهایت طی توافقی بین ریاست جمهوری وقت، میراث فرهنگی و قوه قضاییه ساختمانی در ضلع شمالی کاخ مرمر به قوه قضاییه سپرده شد وساختمان مرمر تخلیه و مورد بازسازی قرار گرفت.
او گفت: ساختمان مرمر حدود دوسال مورد بازسازی من و یک مهندس دیگر قرار گرفت، اسیب های جدی به ساختمان وارد شده بود. طی مدتی که ساختمان مرمر مورد بهره برداری مجمع تشخیص قرار گرفته بود از آن مراقبت میشد. اگر این ساختمان مورد استفاده قرار نمی گرفت تخریب های بیشتری متوجه اش بود.
جوادی گفت: ضلع جنوبی طبقه دوم ساختمان استفاده اداری نمی شد و درتمام مدت به عنوان موزه هدایای ریاست جمهوری استفاده می شد. فرمایشات فتاح در همه بخش ها مورد تایید نیست. در آن دوره کسی به زور به وارد ساختمان مرمر نشد، مجمع با مصوبه جلسه شورا در آن محل تشکیل جلسه می داد.
او با بیان اینجمله که از بودجه میراث فرهنگی مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان هزینه بازسازی گنبد ساختمان شد گفت: حمله سازمان منافقین به ساختمان مرمر باعث ایجاد آسیب هابی به کاخ شده بود، استفاده های ناصحیح خصوصا در ضلع شرقی ساختمان در طبقه بالا که قبل از مجمع صورت گرفته بود آسیب هایی را به ساختمان وارد کرده بود.
وی در پایان تصریح کرد: مجموعه کاخ مرمر تا زمان تخلیه مجمع به صورت علمی مراقبت و توجه ویژه ای به آن می شد.
ارسال دیدگاه