گزارش پانا از افزایش نرخ برخی کالاهای اساسی در دهه محرم :

بازار به آرامش گذشته بر می گردد/افزایش قیمت ها در نبود نظارت نهادها

ضعف نظارت نهادهای متولی ،افزایش تقاضا ،کمبود تولیدات مواد غذایی یا هر دلیل دیگری که باشد موجب شده تا بازار مواد غذایی این روزها و در دهه محرم با افزایش قیمت در برخی کالاها مواجه باشد ،شرایطی که به گفته رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی موقتی است .

کد مطلب: ۵۴۱۷۴۲
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا ،پیش از شروع ماه محرم برخی از مواد پروتینی از جمله گوشت قرمز با افزایش قیمت مواجه شد اما این افزایش محدود به قیمت گوشت نبوده و در دو هفته اخیر نرخ برخی اقلام از کالاهای اساسی که اغلب آنها با افزایش تقاضا در این ماه مواجه هستند ،نوسان قیمتی را تجربه کرده است،شرایطی که به گفته رئیس اتحادیه بنکداران موقتی است و نباید بازار را دچار التهاب کند .

محمد آقا طاهر رئیس اتحادیه بنکداران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پانا معتقد است افزایش قیمت ها در بازار مواد غذایی کنترل شده و به مردم اطمینان داد بازار به آرامش بر می گردد.

به گفته او برنج ایرانی در بازار با افزایش قیمت ۱۰ درصدی ،برنج خارجی با افزایش ۱۰ درصد و حبوبات با افزایش ۱۵ درصدی همراه شده اما قیمت شکر در بازار به دلیل مازاد عرضه با کاهش قیمت ۸ درصدی مواجه شده است .

وی افزود: قیمت رب و ادویه جات نیز چند درصد افزایش داشته و روغن نیز با افزایش قیمت همراه است .

رئیس اتحادیه بنکداران با تاکید براینکه یکی از مهمترین دلایل افزایش قیمت در روزهای اخیر افزایش تقاضاست اطمینان داد که پس از اتمام دهه محرم قیمت ها دوباره آرامش خواهد داشت و نرخ ها متعادل می شود .

وی افزود: بسیاری از هیات ها خریدهای خود را انجام داده اند و خریدهای اندکی از هیات ها باقی مانده است .

آقاطاهر با تاکید براینکه اتحادیه بنکداران اجازه دخالت در تنظیم بازار را ندارد ،اظهار کرد: این اتحادیه نمی تواند نسبت به ذخیره سازی کالاهای اساسی اقدام کند اما هرساله انبارها را پر کرده و با افزایش زمان کار تلاش می کنند تا نوسان قیمت ها زیاد نباشد.

وی در پاسخ به این پرسش که قیمت های بنکداری براساس فاکتور است و در زمان هایی که بازار با افزایش قیمت مواجه است ،نرخ های بنکداری قابل نظارت است ، تصریح کرد: نظارت ها بر تنظیم بازار باید به درستی انجام شود و بازرسینی از اتحادیه بنکداران ،اتاق اصناف و سازمان تجارت به این وظیفه عمل می کنند، اما مهمترین دلیل افزایش قیمت ها این است که بازار با کمبود عرضه مواجه است و مشاهده می شود با وجود افزایش شدید تقاضا برای شکر قیمت این محصول نه تنها افزایش نداشته که حدود ۸ درصد نیز کاهش یافته است و در مورد کالاهایی نیز که با افزایش قیمت مواجه شده اند مهمترین دلیل کمبود تولید و عرضه است .

آقاطاهر عنوان کرد: اگر در سایر اقلام نیز وضعیت عرضه مانند شکر باشد قیمت ها در فصول افزایش تقاضا نه تنها بیشتر نمی شودکه کاهش نیز خواهد داشت .

وی ادامه داد: به عبارت دیگر باید این زمینه سازی و فرهنگ سازی صورت گیرد که در زمان افزایش تقاضا با قیمت متعادل و یا حتی کمتر فروش بیشتر سود مناسب را به دست آورد .

رئیس اتحادیه بنکدران مواد غذایی به مردم توصیه کرد که مردم نگران افزایش قیمت برخی اقلام غذایی نباشند و اطمینان داشته باشند که آرامش به بازار بر می گردد.

در این میان علی قنبری معاون بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی نیزدرباره انتقادهایی در کنترل قیمت‌ها صورت گرفته است می گوید : چنین انتقادی را وارد نمی‌دانم. یکی از موفق‌ترین دولت‌ها در کنترل قیمت‌ها طی سه سال گذشته دولت روحانی بوده است.طی این مدت چه زمانی قیمت آرد، برنج، گندم، نان و شکر نوسان پیدا کرد.تنها یکماه اخیر بود که آن هم‌اکنون کنترل شده و دیگر مشکلی نیست.

غلامرضا کاوه سخنگوی سازمان حمایت نیز می گوید :سازمان حمایت به عنوان دستگاه نظارتی قیمت کالاهای اساسی را به صورت ویژه رصد می‌کند.درست است که بحث نظارت بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است اما کالاهایی که بیشترین سهم را در سبد خانوار داشته باشد نظارت می‌شود.

به گفته او یکی از دلایلی که باعث شد قیمت‌ها دستخوش تغییر شود عدم محاسبه میزان مصرف و تولید داخلی است ،تصریح می کند : با توجه به شرایط پیش آمده از وزارت جهاد‌کشاورزی می‌خواهیم که با توجه به قانون انتزاع با برنامه‌تر و منسجم‌تر حرکت کند تا مبادا برخی از خلأ پیش آمده به نفع خود بهره ببرند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار