دانش آموز خبرنگاران پانا از موزه گیاه پزشکی کشور بازدید به عمل آوردند

تهران (پانا) - دانش‌آموز خبرنگاران مسئله‌محور حوزه کشاورزی و دامپروری خبرگزاری پانا از ساختمان موزه در سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج گیاه پزشکی بازدید به عمل آوردند.

کد مطلب: ۱۵۶۴۳۰۲
لینک کوتاه کپی شد
دانش آموز خبرنگاران پانا از موزه گیاه پزشکی کشور بازدید به عمل آوردند

سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی یکی از بزرگ‌ترین نهادهای علمی-پژوهشی در بخش کشاورزی ایران است. این سازمان زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی فعالیت می‌کند و ساختار آن شامل چندین مؤسسه ملی، مراکز استانی و پژوهشکده‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف کشاورزی، منابع طبیعی، دام و آبزیان، علوم باغبانی، زراعت، خاک‌شناسی، گیاه‌پزشکی و… است.

ازجمله اهداف این سازمان در عرصه گیاه پزشکی،توسعه تحقیقات کاربردی و بنیادی،ارتقای بهره‌وری کشاورزی

، آموزش و ترویج فناوری‌های نوین کشاورزی،پشتیبانی علمی از سیاست‌گذاری‌های کشاورزی،حفظ منابع طبیعی و محیط زیست،ایجاد بانک‌های ژن و حفاظت از تنوع زیستی

ازجمله کارکردهای اصلی سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج گیاه پزشکی: اجرای پروژه‌های تحقیقاتی ملی و بین‌المللی،توسعه مدل‌های نوین آموزشی برای مروجان و کشاورزان،برگزاری نمایشگاه‌ها، همایش‌ها و کارگاه‌های تخصصی

،تهیه و انتشار کتاب‌ها، نشریات علمی، فیلم‌های آموزشی و محتواهای ترویجی،همکاری با دانشگاه‌ها، مؤسسات پژوهشی داخلی و خارجی،نظارت و ارزیابی بر تحقیقات کشاورزی سراسر کشور

ازجمله ویژگی های بارز این سازمان

قدیمی‌ترین و معتبرترین مرکز تحقیقاتی در حوزه آفات و بیماری‌های گیاهی در ایران است.،فعالیت‌های آن شامل شناسایی عوامل بیماری‌زا، کنترل بیولوژیک آفات، مدیریت تلفیقی بیماری‌ها، تحقیقات سموم و تدوین سیاست‌های ملی گیاه‌پزشکی است.،دارای یک موزه معتبر شامل نمونه‌های حشرات، قارچ‌ها، ویروس‌ها و عوامل بیماری‌زای مختلف است که به آموزش و پژوهش دانشجویان، پژوهشگران و کارشناسان کمک می‌کند،است.

سپیده ساجدی، کارشناس بخش تحقیقات رستنی در جریان بازدید از این بخش از موزه، در جمع خبرنگاران پانا گفت: این موزه شامل ۸۰ هزار نمونه گیاهی است که ۸۰ درصد از آنها به‌صورت خشک‌شده نگهداری می‌شوند؛ این بخش از موزه به‌طور خاص، نقشی برجسته در حفظ تنوع گیاهی کشور ایفا می‌کند و به‌عنوان مرجعی برای تحقیقات علمی در حوزه کشاورزی محسوب می‌شود.

در ادامه این بازدید، دانش‌آموز خبرنگاران پانا با فاطمه عبدول‌احدی، متخصص حشره‌شناسی پیرامون این حوزه گفت و گویی انجام داد. وی در این گفت و گو گفت: موزه گیاه‌شناسی کشوری یکی از بزرگ‌ترین موزه‌های حشره‌شناسی در خاورمیانه است و در آن بیش از چهار و نیم میلیون گونه حشره به‌دقت نگهداری می‌شود؛ جالب‌تر این‌که تعدادی از این گونه‌ها به‌طور رسمی به دنیای علم معرفی شده‌اند، که نشان‌دهنده اهمیت و گستردگی تحقیقات در این موزه است.

در ادامه بازدید، دانش‌آموزان به بخش بیولوژیک موزه رفتند، جایی که مریم حدایق، کارشناس ارشد بخش بیولوژیک در خصوص مفهوم بیولوژیک به خبرنگاران پانا گفت: مفهوم بیولوژیک به‌معنای استفاده از عوامل کنترل‌کننده طبیعی است که در طبیعت وجود دارند تا با حشرات آفت‌زا مبارزه کنند.» این بخش، که به‌طور ویژه در زمینه مبارزه با آفات کشاورزی فعالیت می‌کند، نقشی حیاتی در حفاظت از کشاورزی پایدار و جلوگیری از استفاده بیش از حد از سموم شیمیایی ایفا می‌کند.

آخرین بخش از بازدید دانش‌آموزان به جانورشناسی اختصاص داشت. کیانوش جعفری، کارشناس بخش جانورشناسی موزه به خبرنگاران پانا در رابطه با اهمیت تنوع زیستی و جایگاه جانوران در اکوسیستم‌های طبیعی گفت: حفاظت از گونه‌های جانوری نه‌تنها در حفظ تعادل طبیعی، بلکه در حفظ منابع کشاورزی نیز اهمیت بسیاری دارد.

حضور میدانى دانش آموز خبرنگاران پانا در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج گیاه پزشکی و مشاهده گونه های مختلف گیاهى، جانورى و آفت هاى بخش کشاورزى مى تواند در پیگیری مشکلات و موضوعات حوزه کشاورزی کشور نقش مهمى را ایفا کند.

کانیا مجدی فرد

خبرنگار : دانش آموز کانیا مجدی فرد

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار