وزیر میراث‌فرهنگی:

تفاهم‌نامه‌ فرهنگی و گردشگری بین ایران و ترکیه تدوین شود

تهران (پانا) - وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی پیشنهاد داد که یک تفاهم‌نامه جامع و نوین با افق‌های جدید فرهنگی، گردشگری و اقتصادی بین ایران و ترکیه و تدوین و به امضا برسد.

کد مطلب: ۱۵۶۱۳۴۷
لینک کوتاه کپی شد
تفاهم‌نامه‌ فرهنگی و گردشگری بین ایران و ترکیه تدوین شود

سید رضا صالحی‌امیری امروز (شنبه، ۳۰ بهمن) در دیدار با سفیر ترکیه در ایران، بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های فرهنگی، گردشگری، موزه‌ای، صنایع‌دستی و سرمایه‌گذاری تأکید کرد و اظهار داشت: روابط ایران و ترکیه صرفاً یک رابطه سیاسی یا دیپلماتیک نیست، بلکه مبتنی بر پیوندهای ریشه‌دار تاریخی و اشتراکات فرهنگی است که از دوران عثمانی تاکنون استمرار یافته است.

وی با اشاره به جایگاه جهانی مولانا گفت: مولانا شخصیتی جهانی و متعلق به فرهنگ انسانی است؛ او می‌تواند محور همکاری‌های مشترک فرهنگی میان ایران و ترکیه قرار گیرد و به‌مثابه پلی برای گفت‌وگوهای تمدنی عمل کند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با توجه به علاقه مردم ایران به سفر به ترکیه گفت: علت این علاقه نه‌فقط امکانات گردشگری، بلکه اشتراکات فرهنگی است. در مقابل، جامعه چندمیلیونی علویان ترکیه نیز مشتاق سفر به ایران هستند و علاقه دارند از اماکن مذهبی و فرهنگی از جمله مشهد و آرامگاه حاجی بکتاش ولی در نیشابور بازدید کنند.

صالحی امیری ایران را کشوری غنی از نظر ظرفیت‌های گردشگری دانست و افزود: ۲۸ اثر ثبت جهانی، بیش از ۴۳ هزار اثر ثبت ملی و هزاران جاذبه فرهنگی و تاریخی در سراسر ایران، کشور ما را به مقصدی ممتاز برای گردشگران جهانی تبدیل کرده است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به ظرفیت بزرگ ایران در حوزه صنایع‌دستی اذعان داشت: سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون دلار صادرات صنایع‌دستی داریم که بخشی از آن به‌صورت چمدانی انجام می‌شود. ترکیه می‌تواند شریک مهمی برای توسعه صادرات صنایع‌دستی ایران باشد.

صالحی امیری با استقبال از سرمایه‌گذاران ترک تأکید کرد: در تلاش هستیم سالانه ۱۰۰ هتل جدید در ایران احداث و از سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی ترکیه در این حوزه استقبال می‌کنیم.

حجابی کرلانگیچ، سفیر ترکیه در ایران نیز در این دیدار گفت: روابط ما با ایران فراتر از روابط معمول همسایگی است؛ ایران و ترکیه همواره همانند دو ملت در هم تنیده با اشتراکات فرهنگی زیسته‌اند. اگر روابط فرهنگی و اجتماعی‌مان را تقویت کنیم، این هم‌گرایی در سایر حوزه‌ها نیز منعکس خواهد شد.

وی خواستار معرفی جاذبه‌های گردشگری ایران در ترکیه شد و بر ضرورت تبلیغات هدفمند در این حوزه تأکید کرد.

علی دارابی قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به همکاری ایران و ترکیه در ثبت جهانی آیین افطار، پیشنهاد برپایی هفته فرهنگی مشترک و نمایشگاه‌های موزه‌ای را ارائه کرد.

انوشیروان محسنی بندپی معاون گردشگری نیز بر تشکیل کمیته‌های فنی برای توسعه همکاری در حوزه‌های گردشگری از جمله غذای حلال و زیارت تأکید کرد.

مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی کشور، از توافق با شهردار استانبول برای ایجاد مکانی ویژه عرضه صنایع‌دستی ایران خبر داد و این اقدام را گامی مهم در توسعه بازارهای بین‌المللی عنوان کرد.

علی‌اصغر شالبافیان، رئیس مرکز سرمایه‌گذاری وزارت میراث‌فرهنگی نیز با اشاره به علاقه‌مندی بخش خصوصی ترکیه برای حضور در بازار ایران گفت: در حال تدوین بسته‌های مشاوره و تسهیل‌گری برای جذب و هدایت سرمایه‌گذاران ترک به پروژه‌های گردشگری ایران هستیم‌.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار