معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش شهرستان ملارد:

بازدیدهای میدانی و آزمون‌های استعدادیابی، راهنمای انتخاب رشته دانش‌آموزان است

ملارد (پانا) - معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش شهرستان ملارد، بازدیدهای میدانی و انجام آزمون‌های استعدادیابی را بهترین راهنمای انتخاب رشته برای دانش‌آموزان دانست.

کد مطلب: ۱۵۵۹۲۹۸
لینک کوتاه کپی شد
بازدیدهای میدانی و آزمون‌های استعدادیابی، راهنمای انتخاب رشته دانش‌آموزان است

رضا حضرتقلی، معاون پرورشی و تربیت‌بدنی آموزش و پرورش شهرستان ملارد در حاشیه نخستین جلسه کارگروه هدایت تحصیلی سال جاری در گفت‌وگو با خبرنگار پانا از اجرای طرح‌هایی نوین برای آشنایی عملی دانش‌آموزان با رشته‌های تحصیلی و مشاغل آینده خبر داد.

وی با تاکید بر اهمیت تجربه عملی پیش از انتخاب رشته اظهار کرد: «اولویت ما این است که دانش‌آموزان، پیش از انتخاب رشته تحصیلی به‌صورت میدانی با محیط‌های کاری و تحصیلی آشنا شوند. در همین راستا نمایشگاه‌های مشاغل در مدارس سراسر شهرستان برگزار خواهد شد.»

حضرتقلی با اشاره به اهداف این نمایشگاه‌ها گفت: «دانش‌آموزان دوره متوسطه اول به‌صورت سازمان‌یافته از کارگاه‌های هنرستان‌ها بازدید می‌کنند. در این بازدیدها، دانش‌آموزان نه‌تنها با رشته‌های فنی و مهارتی آشنا می‌شوند بلکه امکان لمس ابزارها، مشاهده محیط کار و گفت‌وگو با فعالان حوزه‌های مختلف را دارند تا بتوانند درک عمیق‌تری از نیازهای بازار کار به‌دست آورند.»

وی از هماهنگی با مراکز صنعتی و فناورانه برای بازدیدهای میدانی خبر داد و افزود: «بازدید از کارخانجات و پارک‌های علم و فناوری در دستور کار قرار دارد. دانش‌آموزان باید بدانند که مسیر تحصیل آن‌ها چگونه به اشتغال منتهی می‌شود. اعزام گروه‌های دانش‌آموزی به محیط‌های واقعی کار، بخشی از برنامه این کارگروه برای ایجاد انگیزه و هدف‌گذاری در نوجوانان است.»

معاون پرورشی و تربیت‌بدنی شهرستان ملارد همچنین از تهیه نیمرخ تحصیلی–شغلی برای هر دانش‌آموز خبر داد و گفت: «این سند بر اساس نتایج آزمون‌های استعدادسنجی، علاقه‌مندی‌ها و ظرفیت‌های منطقه‌ای تهیه می‌شود تا مسیر انتخاب رشته برای دانش‌آموزان روشن‌تر باشد و خانواده‌ها و مشاوران بتوانند با آگاهی کامل، راهنمایی‌های مؤثرتری ارائه دهند.»

حضرتقلی به چالش کمبود فضای آموزشی در حوزه فنی و حرفه‌ای اشاره کرد و خاطرنشان کرد: «با وجود استقبال چشمگیر دانش‌آموزان از رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش، هنرستان‌های موجود با کمبود فضا و تجهیزات کارگاهی مواجه هستند. توسعه فضاهای آموزشی و تجهیز کارگاه‌ها با مشارکت اداره کل آموزش و پرورش و بخش خصوصی از اولویت‌های کارگروه هدایت تحصیلی در شهرستان ملارد است.»

وی در پایان با دعوت از اولیا و مدیران مدارس برای مشارکت فعال در برنامه‌های هدایت تحصیلی تأکید کرد: «برگزاری نشست‌های تخصصی با حضور مدیران، مشاوران و والدین بسیار ضروری است. در این نشست‌ها، کارشناسان مربوطه به پرسش‌های خانواده‌ها درباره آینده شغلی رشته‌ها پاسخ می‌دهند تا فرآیند تصمیم‌گیری دانش‌آموزان بر پایه آگاهی، شناخت و واقع‌بینی انجام گیرد.»

خبرنگار : اکرم شهریاری

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار