کارشناس مسائل سیاسی و اقتصادی مطرح کرد:‌

مصالح و منافع ایران در مذاکره مستقیم با آمریکا

تهران (پانا) - یک کارشناس مسائل اقتصادی و سیاسی می‌گوید در دنیای امروز، هیچ کشوری نمی‌تواند به‌تنهایی و بدون تعامل با دیگر کشورها به حیات خود ادامه دهد. دیپلماسی و مذاکره ابزارهای کلیدی برای حل‌وفصل اختلافات و ایجاد روابط مثبت بین کشورها هستند.

کد مطلب: ۱۵۵۷۹۴۲
لینک کوتاه کپی شد
مصالح و منافع ایران در مذاکره مستقیم با آمریکا

محمدرضا کمالی گفت: ایران در حفظ استقلال و حقوق خود در زمینه‌های هسته‌ای و دفاعی قطعا می‌تواند مذاکره مستقیم با آمریکا داشته باشد.

وی در ادامه عنوان کرد:‌ چشم‌انداز آینده قیمت دلار وابسته به تحولات دیپلماتیک و پیشرفت در مذاکرات بین‌المللی است. اگر توافقی میان ایران و آمریکا حاصل شود، اثرگذاری آن بر نرخ ارز، و مواد غذایی و کاهش تورم بسیار زیاد است،و روند کلی بازار را تغییر خواهد داد.

کمالی در مورد هزینه سنگین تحریم ها بر اقتصاد ایران گفت: تحریم موجب شده قیمت تمام‌شده محصول ایرانی در مقایسه با نمونه خارجی تا بیش از ۱۰۰ درصد بالا برود که در صورت توافق و رفع تحریم ها قیمت ارزهای خارجی و مواد غذایی به شدت کاهش پیدا خواهد کرد و موجب شادی اقشار ضعیف جامعه خواهد شد.تجربه گذشته نشان داده مذاکره غیرمستقیم منجر به تضعیف منافع ملی و مردمی می‌شود.ایران به‌عنوان یک کشور با تاریخ و فرهنگ غنی، باید از این ابزارها بهره‌برداری کند تا منافع ملی خود را تأمین کند.

 وی افزود :‌این‌یک حقیقت انکارناپذیر است که ایران در طول سال‌های گذشته فرصت‌های بسیاری را برای تعامل و انجام گفت‌وگوهای مستقیم ازدست‌داده، اما شاید اینک فضایی برای تبدیل تهدید به فرصت فزاینده ایجادشده باشد تا از ابزارهای بین‌المللی موجود به بهترین نحو بهره ببرد.

کارشناس مسائل سیاسی و اقتصادی گفت: در حال حاضر کشورمان بر حفظ استقلال و حقوق خود در زمینه‌های هسته‌ای و دفاعی تأکید دارد. به همین دلیل لزوم مذاکره و توافق با آمریکا،و مذاکرات بر سر مسائل اقتصادی با اروپا و کشورهای همسایه را آغاز کند.

وی عنوان کرد:با توجه به در خواست ترامپ برای مذاکره مستقیم ایران می‌تواند مذاکرات رو در رو را قبول کند. این موضوع کمک می کند تا اولویت یعنی مشکلات اقتصادی زودتر رتق و فتق شوند. اهمیت آن آنجایست که پشتوانه مردمی مهم‌ترین سلاح هر کشور است و برای حل مشکل مردم باید هر چه سریعتر مذاکرات مستقیم با آمریکا انجام شود.

وی افزود: مذاکرات میان ایران و آمریکا همواره پیچیدگی‌های خاص خود را داشته است. در حال حاضر آمریکا به دنبال محدود کردن دسترسی ایران به انرژی هسته‌ای و توانمندی موشکی است، اما این موضوع برای کشور ما قابل قبول نیست. چون همواره ایران تأکید کرده که به دنبال منافع صلح طلبانه از انرژی هسته‌ای است به همین دلیل هیچ توجیهی برای معامله بر سر منافع ملی ندارد اما برای حل مشکلات اقتصادی باید مذاکرات مستقیم با آمریکا  و اروپا و کشورهای همسایه انجام شود.

کمالی گفت: بی‌تردید مذاکره با ایالات‌متحده و دیگر کشورها به بهبود وضعیت اقتصادی ایران کمک خواهد کرد. تحریم‌ها و محدودیت‌های اقتصادی که به دلیل تعویق در مذاکره و تعامل با برخی کشورهای جهان به وجود آمده‌اند، تأثیرات منفی زیادی بر زندگی مردم داشته‌اند. با ایجاد روابط مثبت و مذاکره، ایران می‌تواند به بازارهای جهانی دسترسی پیدا کند و فرصت‌های اقتصادی جدیدی را برای خود ایجاد کند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین اولویت‌های ایران در مذاکرات با ایالات‌متحده، رفع تحریم‌های اقتصادی است. این تحریم‌ها تأثیرات منفی زیادی بر اقتصاد ایران و زندگی روزمره مردم داشته است. ایران باید بر روی این موضوع تمرکز کند و به دنبال توافقی باشد که به کاهش یا لغو این تحریم‌ها منجر شود. جمهوری اسلامی ایران می‌تواند باتجربه توافق برجام، این بار به دنبال ایجاد زمینه‌های همکاری اقتصادی و تجاری با ایالات‌متحده باشد تا با ایجاد نوعی از وابستگی اقتصادی، امکان خروج احتمالی آمریکا از توافق و عهدشکنی را از میان ببرد.

وی تاکید کرد: رهبر معظم  انقلاب نیز فرموده‌اند که بمب اتم حرام هست. اگر مذاکرات به صورت موثر پیش رود و توافق انجام شود با این اتفاق قیمت ارز های مختلف و اجناس مختلف به شدت کاهش پیدا می کند و ارزش پول ملی افزایش خواهد یافت.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار