توصیه های لازم در جهت خرید آجیل شب عید

خبرگزاری پانا: کارشناس مسئول بهداشت محیط و حرفه ای شهرستان فیروزه در آستانه سال جدید، توصیه کرد: مردم نکات ذکر شده را در خرید آجیل رعایت کنند.

کد مطلب: ۳۲۷۸۸۴
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، محمد حسن بشارت افزود: با توجه به اینکه خرید آجیل شب عید یکی از رسوم خانواده های ایرانی می باشد، با افزایش مصرف آجیل همزمان با آغاز سال نو و دید و بازدیدها بویژه اگر آجیل مرغوب نباشداحتمال بیماریهای گوارش ، دل درد ، دل پیچه و عفونت های اسهالی ، سرطان ها از جمله سرطان معده ، روره بزرگ و در نهایت مرگ از مضرات مغزها و آجیل های تقلبی و ناسالم است.

وی بیان کرد: آجیل را از مراکز عرضه و فروش مطمئن دارای پروانه کسب و شرایط بهداشتی که فروشنده بهداشت فردی مناسب داشته و بهداشت محل کارو بهداشت ابزار کار رعایت می شود خرید کنید.

بشارت توصیه کرد: تهیه آجیل از فروشندگان دوره گرد و خرید آجیل فله ای ، خرید از جمعه بازار، فضای باز و ماشینهای فروش آجیل فاقد مجوز ،دارای اشکال می باشد زیرا هیچ کسی در قبال نامرغوب بودن ، کهنه بودن و آلوده بودن آجیل پاسخگو نیست و چنانچه مسمومیت و بیماری اتفاق بیفتد، قابل پیگیری نمی باشد.فروش آجیل در نقاط رو باز ، کنار پیاده روو در معرض آفتاب و همچنین دست به دست شدن آجیل از لحاظ بهداشتی مورد تایید نمی باشد

مسئول واحد بهداشت محیط و حرفه ای شبکه بهداشت و درمان فیروزه با بیان اینکه گرما و رطوبت احتمال رشد قارچ را افزایش می دهد و می تواند باعث فساد آجیل شود، شرایط نگهداری آجیل اهمیت زیادی دارد توصیه نمود:

- هموطنان عزیز آجیل شب عید را جهت مصرف 2 هفته خریداری نموده و از خرید انبوه و بیشتر از مصرف، بهتر است خودداری کنند.

- اگر قصد نگهداری آجیل اضافه بر مصرف را بعد از تعطیلات دارید دقت نمایید که آجیل با پوست و در ظروف در بسته باشد زیرا این آجیل به مدت 6 ماه قابل نگهداری می باشد.

- اگر قصد نگهداری به مدت طولانی دارید در همین شرایط به مدت یکسال در فریزر قابل نگهداری می باشد.

- بهتر است نخود،کشمش ،توت خشک و انواع مغزها جایگزین آجیل های شور گردد.

همچنین کارشناس مواد غذایی واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان فیروزه در همین راستا گفت: آجیل و خشکبار از جمله تنقلاتی است که اگر در شرایط نامناسب محیطی چون گرما و رطوبت بالابه مدت طولانی قرار گیرد ، آلوده به نوعی قارچ می شوند.

مهندس زهرا اکبرآبادی بیان داشت: این قارچ با نفوذ به داخل مغزها، آنها را آلوده کرده و با تولید نوعی سم به نام آفلا توکسین عوارض سریع یا طولانی مدت در مصرف کننده ایجاد می کند.

وی چند توصیه بهداشتی دیگر در هنگام خریدآجیل نیز عنوان کرد:

- از خرید آجیل مخلوط و فله ای به دلیل احتمال تقلب بالا ، جدا خودداری کنید

- آجیل هایی که بو و طعم کهنگی دارند، آجیل های وارداتی مانند آجیل های هندی ، ژاپنی که مدتها در انبارهای غیر بهداشتی مانده است آلوده بوده و از خرید آن خودداری کنید

- آجیل های براق به دلیل افزودن مواد براق واکس مانند که برخی آجیل فروشی ها به پسته و فندق و ... جهت افزایش زمان ماندگاری و جذاب شدن اضافه می نمایند می توانند به کبد آسیب برسانند لذا بهتر است از خرید آن خودداری کنند

- آجیل های رنگی مانند آجیل هایی که هنگام مصرف دست ها و لب ها رنگی می شود غیر مجاز بوده و باعث حساسیت شدید در افراد و به دلیل استفاده از رنگ های شیمیایی و غیر مجاز باعث بروز سرطان و بیماری های کبدی و کلیوی می شود

- آجیل هاو تخمه های لب خندان به دلیل شوک حرارتی در آنها و نفوذ رطوبت در این هنگام ، وقتی در مجاورت هوا قرار گیرند کیفیت خود را از دست داده و از انواع در بسته زودتر فاسد می شوند لذا بهتر است از خرید آنها خودداری شود

- از خرید آجیل از دست فروشان، گاری های دستی، وانت های رو باز به دلیل حمل و نقل و نگهداری نامناسب و عدم رعایت بهداشت فردی در هنگام عرضه و احتمال آلودگی آجیل جدا خودداری نمایید

- هنگام خرید نخود برشته دقت نمایید که نخود آفت زده و یا سبز رنگ مخلوط با بقیه نخود ها نباشد

- از خرید آجیل های شور و پر نمک به دلیل پوشاندن کهنگی آجیل با نمک و بو دادن خودداری نمایید( این نوع آجیل به دلیل نمک فراوان جهت بیماران فشار خونی مناسب نیست از خرید آجیل های با طعم لیمو و ادویه جات به دلیل پوشاندن کهنگی آن با آبلیمو ها و ادویه جات غیر بهداشتی ، خودداری نمایید

- از خرید آجیل های لب خندان کرم زده و سوراخ شده مخصوصا پسته به دلیل آفت زدگی خودداری کنید.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار