قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر:

۴۰ هزار کانون یاریگران زندگی در بیش از ۴۰ هزار مدرسه ایجاد شد

تهران (پانا) - قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه ساماندهی معتادان متجاهر در تهران و کشور به قوت ادامه دارد، گفت ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر در تهران از ۴ تا ۵ هزار نفر به ۲۵ هزار نفر رسیده است.

کد مطلب: ۱۳۹۸۱۱۴
لینک کوتاه کپی شد
۴۰ هزار کانون یاریگران زندگی در بیش از ۴۰ هزار مدرسه ایجاد شد

علیرضا کاظمی قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در برنامه تهران بیست در خصوص اقدامات انجام شده در زمینه مبارزه با مواد مخدر گفت: ضربه به بنیان ها مالی عرضه کنندگان مواد مخدر مقدمات یک پیشگیری اساسی از توسعه مواد مخدر در کشور است. در این زمینه با توسعه اقدامات اطلاعاتی در مرزها دستاوردهای زیادی داشتیم به نحوی که در سال ۱۴۰۱ ضربه به بنیان های اقتصادی قاچاقچیان مواد مخدر ۴۰ درصد افزایش یافته است.

وی خاطر نشان کرد: ۱۶ هزار میلیارد در سال ۱۴۰۰ و ۲۵ هزار میلیارد در سال ۱۴۰۱ به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان ضربه وارد شده است و باعث تغییر مسیر قاچاقچیان شده‌ایم. مقابله قاطع و فراگیر با کسانی که در این عرصه کار می‌کنند باعث شده که در سطح جهانی رتبه اول کشفیات مواد مخدر را داشته باشیم در سال ۲۰۲۱ حدود هزار تن و در سال گذشته ۷۰۰ تن کشفیات ما بود و در سال گذشته ۱۱ شهید در این مسیر داده‌ایم.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه بیان کرد: ۴۰ هزار کانون یاریگران زندگی در بیش از ۴۰ هزار مدرسه ایجاد کرده‌ایم تا مهارت‌ها و دانش دانش آموزان را نسبت به مواد مخدر افزایش دهیم که یکی از اقدامات پیشگیرانه است.

وی افزود: ۱۷۴ ماده روان‌گردان در جهان داریم که با توجه به اینکه الگوی کشت، الگوی توزیع و الگوی جنسیتی استفاده از مواد مخدر تغییر کرده است و اقدامات پیشگیرانه هم باید تغییر کند.

وی ادامه داد: طرح یاریگران زندگی را در روستاها هم ایجاد کرده‌ایم و این طرح در تمام محلات کشور هم اجرایی شده است.

کاظمی توضیح داد: در سطح جهان نرخ ابتلا به مواد مخدر ۵.۸ دهم درصد است که نرخ ما ۵.۴ درصد است. بیش از ۸۰ درصد تریاک جهان در افغانستان و در همسایگی ما تولید می‌شود. میانگین ابتلا به مواد مخدر در جهان ۱۹ سال و در کشور ما ۲۴ سال است. سرعت دسترسی به مواد مخدر بر اساس شواهد و با توجه به رشد فضای مجازی خیلی شدت گرفته است.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: نرخ دسترسی به مواد مخدر صنعتی پایین‌تر و سریع‌تر است ولی نرخ دسترسی به مواد مخدر سنتی بالاتر و کندتر است. ساماندهی معتادان متجاهر در تهران و در سطح کشور به قوت ادامه دارد و ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر در تهران از ۴ تا ۵ هزار نفر به ۲۵ هزار نفر رسانده‌ایم و در سطح کشور ۱۲۴ درصد رشد ظرفیت نگهداری داشته‌ایم.

کاظمی بیان کرد: بیش از ۷۰ درصد معتادان متجاهر را در سطح جامعه جمع کردیم. معتادان متجاهر بر اساس قانون ۶ ماه تا یک سال باید در کمپ بمانند که معمولا بین ۳ تا ۶ ماه در کمپ نگهداری می‌شوند زیرا درمان اعتیاد به بیش از ۶ ماه زمان نیاز دارد.

وی گفت: وقتی معتادان را از خیابان ها جمع می‌کنند یک فرصت ۶ ماهه به آنها داده می‌شود و به خانواده‌های‌شان هم اعلام می‌شود و به کمپ می‌روند تا خود را درمان کنند ولی اگر خود را درمان نکنند مجرم محسوب می‌شوند و به کمپ ماده ۱۶ منتقل می‌شوند تا در آنجا نگهداری و درمان شوند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار