در گفت‌و‌گو با پانا مطرح شد؛

مخالف لایحه شهرداری تهران برای جایگزینی خانه باغ هستیم؛ تهیه طرح در شورای شهر

تهران (پانا) - رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت شورا با لایحه پیشنهادی شهرداری برای ساخت‌وساز در باغات تهران مخالف است.

کد مطلب: ۱۳۳۳۱۷۹
لینک کوتاه کپی شد
مخالف لایحه شهرداری تهران برای جایگزینی خانه باغ هستیم؛ تهیه طرح در شورای شهر

مهدی عباسی در گفت‌وگو با پانا درخصوص لایحه شهرداری تهران مبنی بر اصلاح دستورالعمل ماده 14 قانون زمین شهری گفت: «مخالف لایحه پیشنهادی هستیم؛ زیرا لایحه در مسیر تخریب باغات است.»

وی ادامه داد: «کمیسیون برای طرح پیشنهادی درخصوص تصمیم‌گیری برای باغات کار می‌کند. به نظر می‌رسد شهرداری تهران چندان هم منتظر بررسی یا تصویب این لایحه در شورای شهر نیست؛ چند هفته پیش بود که برای باغی 10 هزار متری در کمیسیون ماده 5 رأی به ساخت 30 طبقه بنا داده شد؛ زمینی که دست‌کم 200 درخت ارزشمند در آن وجود دارد.»

به تازگی شهرداری تهران لایحه‌ای پیشنهادی برای اصلاح دستورالعمل ماده ۱۴ قانون زمین شهری ارائه داده است. این ماده تبدیل و تغییر کاربری و همچنین تفکیک‌ باغ‌ها و اراضی کشاورزی را با رعایت ضوابط و مقررات وزارت مسکن و شهرسازی بدون اشکال می‌داند و حالا بر اساس متن پیشنهادی اصلاح این ماده، قرار است هرگونه ساخت‌وساز در باغ‌ها و اراضی زراعی به کمیسیون ماده پنج واگذار شود؛ این یعنی افزایش سطح اشغال و تراکم در باغ‌ها به زیر ۱۰ هزار متر و بازگشت ساخت‌وساز ۳۰درصدی در باغ‌ها.

آرش میلانی، رئیس کمیته محیط زیست شورای پنجم شهر تهران با انتشار متن لایحه آن را فاجعه ای خطرناک تر از برج باغ ها توصیف کرده بود.

او در خصوص لایحه شهرداری به رسانه‌ها گفته بود: تجربه تلخی از مصوبه برج باغ ها وجود دارد که براساس این مصوبه 128 هکتار باغات تهران به دلیل بلند مرتبه سازی نابود شد و حتی یک نمونه یافت نمی شود که بر اساس مصوبه 30-70 باغ‌ها حفظ شده باشد بنا بر این نباید این خطا را تکرار کنیم بر اساس لایحه پیشنهادی شهرداری تصمیم‌گیری برای بلندمرتبه سازی در باغات زیر 10 هزار متر به کمیسیون ماده پنج سپرده می‌شود که شهرداری در آن کمیسیون دست بالا را دارد و می تواند اگر این ترکیب رویکرد حفاظت از باغات را نداشته باشند مجوز بلندمرتبه سازی صادر کنند و فاجعه ای بدتر از برج باغ ها به وجود آید.

وی ادامه داد:‌ خطر دیگری که در این لایحه وجود دارد حذف کمیسیون ماده 7 از روند تصمیم گیری در خصوص باغات و سپردن مسولیت به کمیسیون ماده پنج است در این صورت نظارت نمایندگان مردم وجود ندارد و این سلب اختیار نظارتی از شورای شهر دومین تهدید است . موضوع سوم خطری است که زمین های زراعی را تهدید می کند تغییر کاربری در این زمین ها نیاز به مجوز شورای عالی شهرسازی داشت که این تصمیم گیری نیز به کمسیون ماده پنج سپرده خواهد شد و می تواند زمین های ذخیره تهران که برای خدمات شهری پیش بینی شده را در معرض واگذاری قرار دهد،متاسفانه تاخیر در تصمیم گیری در شورای شهر که دغدغه حفظ باغات را دارند، سبب شده است شهرداری لایحه خطرناکی برای باغات ارائه کند که چنانچه نهادهای نظارتی واکنشی نشان ندهند در روزهایی که تهران دچار آلودگی هوای گسترده است آخرین سنگرهای طراوت و لطافت شهری نیز از بین می‌رود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار