رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد:

شعر، بازیگری، سرود و دیگر جلوه‌های هنر در راستای جهاد تبیین قرار دارد

یزد (پانا) - رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد گفت: وقتی گفته می‌شود جهاد تبیین یعنی شعر، بازیگری، سرود و دیگر جلوه‌های هنر؛ این‌ها همگی در راستای تبیین معارف صحیح قرار دارند و خود هنر، بخش عمده‌ای از انتقال مفاهیم است.

کد مطلب: ۱۵۲۸۰۷۳
لینک کوتاه کپی شد
شعر، بازیگری، سرود و دیگر جلوه‌های هنر در راستای جهاد تبیین قرار دارد

کتاب «صبحی که در راه است» شامل اشعار مهدوی برگزیده دانش‌آموزان دختر شرکت‌کننده در ۱۰ دوره جشنواره فرهنگی - هنری «بیعت در غربت» در دفتر امام جمعه یزد و با حضور مسئولین و هنرمندان یزدی رونمایی شد.

شعر، بازیگری، سرود و دیگر جلوه‌های هنر در راستای جهاد تبیین قرار دارد

حجت‌الاسلام جعفر رحمانی، رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد در این آیین ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا(س) و روز مادر، گفت: امروزه جامعه ما در یک موقعیت حساس قرار دارد. حقیقتاً باید حضرت زهرا(س) را الگو قرار دهیم و مردم به‌ویژه نسل جوان اعم از پسر و دختر را با فرهنگ فاطمی آشنا کنیم.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با مداحان، افزود: رهبر معظم انقلاب در بیانات خود بر جهاد تبیین تاکید می‌فرمایند. یکی از ابعاد زندگانی حضرت زهرا(س) نیز همین جهاد تبیین بود. ایشان با بیان شیوای خود و همراه با استدلال و منطق و عقلانیت، مردم آن زمان را هدایت کردند و در حد توانشان از گمراهی نجات دادند.

رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد ادامه داد: رهبر عزیز ما بر جهاد تبیین تاکید فرمودند و همه وظیفه دارند فرهنگ غنی دین را برای همگان به ویژه در جاهایی که حساسیت‌های لازم و ضروری وجود دارد، بیان کنند. دشمن بر ضعف‌های فرهنگی ما دست گذاشته و با کمال تأسف از آن‌ها سوءاستفاده می‌کند؛ بنابراین باید جبران کنیم.

رحمانی به نقش هنر در جهاد تبیین اشاره کرد و گفت: وقتی گفته می‌شود جهاد تبیین یعنی شعر، بازیگری، سرود و دیگر جلوه‌های هنر و این‌ها همگی در راستای تبیین معارف صحیح قرار دارند. خود هنر، بخش عمده‌ای از انتقال مفاهیم است اما این کار باید با لطافت و ظرافت باشد. رهبر انقلاب اخیراً در ارتباط با کنگره شهدای اصفهان فرموده‌اند که این بخش هنر را مد نظر قرار دهیم.

وی افزود: فضای مجازی را باید دریابیم؛ زیرا امروز اکثر مردم به فضای مجازی وصل شده‌اند. بخشی از جهاد تبیین در فضای مجازی است و باید دقت داشته باشیم که ساختن اثر هنری مانند یک فیلم خوب در راستای جهاد تبیین است که دشمن در این راستا فعالیت‌ زیادی دارد.

رحمانی ضمن تقدیر از شاعران و هنرمندانی که در چاپ کتاب صبحی که در راه است، نقش داشته‌اند، افزود: کتابی که امروز رونمایی می‌شود به همت خواهران گرامی نوشته شده و این موضوع مهدویت، بسیار مهم است. مهدویت یعنی امید به آینده؛ امروز دشمن می‌خواهد مردم ما را ناامید کند.

رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد ادامه داد: کتاب و شعرهای مهدویت باید تقویت شود تا ان‌شاءالله نسل آینده ما نسبت به آینده‌اش امیدوار شود. اگر امیدوار شدند، بدون شک دشمن نخواهد توانست نفوذ کند و ان‌شاءالله که خدای متعال این توفیق بزرگ را به همه ما عنایت فرماید.

کتاب «صبحی که در راه است» از جمله نتایج ارزشمند جشنواره بیعت در غربت است

حسن عبداللهیان، معاون پرورشی و فرهنگی مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد نیز در سخنانی گفت: یکی از اصول مهم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش این است که نتیجه کار آموزش و پرورش باید تربیت انسان صالح باشد. یکی از ویژگی‌های این دانش‌آموز صالح، مهدی‌باوری و مهدی‌یاوری است.

وی ادامه داد: یکی از برنامه‌های بسیار خوب در آموزش و پرورش استان یزد، «تربیت مهدوی» است که الحمدلله این برنامه سال‌ها است که اجرا می‌شود. دبیرخانه کشوری تربیت مهدوی در استان نیز برنامه‌های بسیار خوبی دارد که همکاران بزرگوار ما در اداره قرآن، عترت و نماز  اداره کل برگزار می‌کنند.

معاون پرورشی مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد به جشنواره بیعت در غربت اشاره کرد و افزود: یکی از برنامه‌های مهم تربیت مهدوی در استان، جشنواره فرهنگی هنری «بیعت در غربت» است که بحمدالله هر ساله با حضور تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: از جمله نتایج ارزشمند این جشنواره، کتاب «صبحی که در راه است» است. که زحمت مجموعه عزیزانی که تلاش کردند، قابل تقدیر است. این کتاب، مجموعه‌ای از اشعار مهدوی را شامل می‌شود و ان‌شاءالله زحمات دانش‌آموزانی که سال‌ها در جشنواره بیعت در غربت تلاش کرده‌اند، ماندگار می‌ماند و فراموش نخواهد شد.

فرهنگ انتظار، نکته ممتاز فرهنگ شیعه است

آیت‌الله محمدکاظم مدرسی، امام جمعه بخش مرکزی یزد در این آیین به فرهنگ انتظار اشاره کرد و گفت: ۲ تَن از امامان ما شیعیان هستند که حساسیت بر آن‌ها زیاد است. یکی امیرالمومنین(ع) و دیگری امام زمان (عج)؛ در رابطه با امیرالمؤمنین(ع) صدها بلکه هزاران عنوان کتاب نوشته شده است. در رابطه با حضرت امیر(ع)، اهمیت از این جهت است که باید مشخص باشد که بعد از پیامبر اسلام، کدام یک از شخصیت‌ها جانشین پیامبر(ص) هستند.

وی ادامه داد: اما در رابطه با حضرت ولی‌عصر(عج) از باب غیبت ایشان و وجود منابع گسترده در میان اهل سنت، حساسیت ویژه‌ای وجود دارد. اگر کتابخانه‌ها را ببینید مخصوصاً بعد از انقلاب اسلامی، صدها عنوان کتاب در رابطه با حضرت ولی عصر(عج) نوشته شده یا از قبل وجود داشته است. 

امام جمعه بخش مرکزی یزد افزود: اما در میان این کتاب‌ها و منابع، تنها نکته ممتازی که بین ما و دیگران در رابطه با حضرت ولی‌عصر(عج) وجود دارد، بحث انتظار است. بحث حیات و زنده بودن حضرت است. ما فقط در یک نقطه اختلاف نظر داریم و آن بحث ولادت حضرت است. بر اساس همین نقطه است که فرهنگ انتظار معنا پیدا می‌کند. اگر ما گفتیم حضرت متولد شدند، انتظار معنا پیدا می‌کند اما اگر کسی متولد نشده باشد که ما انتظاری برای آن قائل نیستیم.

خبرنگار : محمد حیدری محمدی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار