شهردار منطقه تاریخی شهر یزد:

در سه سال اخیر، ۹ بوستان محلی در منطقه بافت تاریخی یزد بازپیرایی شده است

یزد (پانا) - شهردار منطقه تاریخی شهر یزد گفت: از سال ۱۴۰۰ حدود ۹ بوستان محلی در منطقه بافت تاریخی یزد بازپیرایی شد و امکاناتی از جمله احداث زمین چمن مصنوعی، زمین‌های فوتبال و والیبال و امکاناتی از این دست در کنار آنها ایجاد شده است.

کد مطلب: ۱۵۲۷۶۶۶
لینک کوتاه کپی شد
در سه سال اخیر، ۹ بوستان محلی در منطقه بافت تاریخی یزد بازپیرایی شده است

خبرنگاران و اصحاب رسانه یزد صبح امروز (یکشنبه ۲ دی ماه) در قالب  اتوبوس خبر از طرح‌های عمرانی شهرداری منطقه بافت تاریخی یزد بازدید کردند.

اولین مقصد این بازدید بوستان ولیعصر(عج) بود، علیرضا نقوی دباره بازپیرایی بوستان‌ها در بافت تاریخی گفت: چنانچه کیفیت دسترسی و خدمات لازم در بافت تاریخی یزد نسبت به دیگر مناطق شهری وجود نداشته باشد، ساکنان برای دستیابی به رفاه این بافت را ترک می‌کنند بنابراین هدف ما این بود که این بافت زنده را تقدیم شهروندان کنیم که در این زمینه پروژه‌های محرک توسعه را برای نگهداری بافت خشتی یزد انجام دادیم که یکی از آنها بحث بازپیرایی پارک و بوستان‌ها محلات است.

وی با بیان اینکه برخی بوستان‌ها در محلات بافت تاریخی فرسوده شده بودند و به محلی برای پاتوق و آسیب‌های اجتماعی تبدیل شده بودند، افزود: از سال ۱۴۰۰ حدود ۹ بوستان محلی در منطقه بافت تاریخی یزد بازپیرایی شد و امکاناتی از جمله احداث زمین چمن مصنوعی، زمین‌های فوتبال و والیبال و امکاناتی از این دست در کنار آنها ایجاد شده است.

 شهردار منطقه بافت تاریخی یزد با اشاره به تخصیص بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار جهت بازپیرایی بوستان‌ها و پارک‌های محلی منطقه بافت تاریخی یزد، اضافه کرد: از از ابتدای دوره ششم مدیریت شهری یزد بیش از ۱۷ هزار مترمربع از بوستان‌ها و پارک‌های محلی در منطقه بافت تاریخی شهر یزد بازپیرایی شده است و تا پایان سال این میزان به حدود ۲۲ هزار مترمربع می‌رسد.

نقوی ادامه داد: بازپیرایی و فضاسازی این بوستان واقع در میدان آزادی در کوچه هتل مظفر یزد به متراژ ۲ هزار و ۲۰۰ مترمربع با هزینه حدود ۵۸ میلیار ریال انجام شده و مبلمان آن نیز تهیه شده و صندلی و مبلمان شهری هم به زودی در آن نصب خواهد شد و نگهداری آن به هیأت امنای محلات سپرده می‌شود. 

پروژه پیاده‌روسازی بلوار پاکنژاد حدفاصل سه راه آبنما تا چهار راه فرهنگیان نیز از جمله دیگر پروژه‌هایی بود که خبرنگاران امروز با همراهی شهردار منطقه تاریخی یزد مورد بازدید قرار دادند.

نقوی با بیان اینکه این پروژه به طول ۵۰۰ متر با اعتبار ۱۷ میلیارد ریال در حال انجام است، گفت: یکی از اقداماتی که برای پیاده‌روسازی در درون محلات انجام می‌گیرد استفاده از مصالح سنتی و حذف آسفالت است که این اقدام برای حفظ و بقای بافت خشتی که دارای بافت زنده هستند انجام می‌گیرد.

وی عنوان کرد: برای بافت خشتی پس از بارندگی باید جایی برای خروج رطوبت وجود داشته باشد و از این رو نباید آسفالت برای کف‌سازی‌ها استفاده شود بنابراین در محلات و کوچه‌ها بحث حذف آسفالت در دستور کار مدیریت شهری در پروژه‌های عمرانی قرار گرفته است.

شهردار منطقه بافت تاریخی یزد با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ تاکنون پروژه‌های مختلف پیاده‌روسازی و کف‌سازی در نقاط مختلف منطقه تاریخی شهر یزد انجام گرفته است، ادامه داد: اجرای این پروژه‌ها برای عدالت توزیع خدمات در نقاط مختلف منطقه تاریخی فازبندی شده است. 

وی عنوان کرد: از سال ۱۴۰۰ تاکنون بیش از ۵۰ هزار مترمربع کف‌سازی معابر با اعتبار ۴۴۰ میلیارد ریال انجام شده است و برنامه ما در دوره چهار ساله این بوده است که حداقل در هر محله این منطقه دو تا سه پروژه کف‌سازی و پیاده‌روسازی را به سرانجام برسانیم و پروژه‌های مختلف دیگر نیز در سال آینده با شدت و حدت خود پیش می‌رود.

نقوی تصریح کرد: در حالی که اعتبار پروژه‌های عمرانی منطقه بافت تاریخی یزد در سال ۱۴۰۰، ۳۰ میلیارد تومان بود، هم اکنون در در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های مختلف عمرانی از جمله خیابان‌سازی، گذرسازی، کف‌سازی و... در نظر گرفته شده که نشان می‌دهد این اعتبار به بیش از ۸۰۰ برابر رسیده است.

وی در محل بازدید خبرنگاران از بوستان قدس واقع در بلوار طالقانی نیز گفت: بوستان قدس نیز یک بوستان محلی است که به خاطر تجمع زباله‌ها و دیگر مشکلات موجب اعتراض مردم محله بود و از این رو بازپیرایی آن شامل کف‌سازی با اعتبار ۴۱ میلیارد ریال انجام شده و وسایل بازی کودکان نیز که لزوماً باید از استاندارد‌های لازم برخوردار باشد خریداری شده و نصب خواهد شد.

وی ادامه داد: زمین چمن ورزشی هم برای این مکان آماده شده است که به زودی توسط سازمان فرهنگی ورزشی، تحویل هیأت امنای محله خواهد شد و رختکن نیز برای آن دیده شده است، مجموعه ورزشی محلاتی از جمله چهارمنار، سلسبیل و پنبه‌کاران نیز احداث شده و مجموعه ورزشی محله خلف‌باغ نیز به زودی به پایان می‌رسد.

بازدید از کف‌سازی و بدنه‌سازی محله میرقطب واقع در خیابان مصلی در بلوار امامزاده به متراژ یک هزار و ۷۰۰ مترمربع نیز از جمله پروژه‌هایی بود که با همراهی شهردار یزد و شهردار منطقه بافت تاریخی یزد مورد بازدید قرار گرفت.

شهردار منطقه تاریخی یزد عنوان کرد: فاز اول پروژه کف‌سازی محله میرقطب با مصالح سنتی در حال انجام است و برای اجرای کف‌سازی فاز دوم آن نیز مناقصه آن برگزار شده و به‌زودی تحویل پیمانکار می‌شود و در واقع در منطقه تاریخی شاهد شبکه کف‌سازی منسجم هستیم.

اتوبوس خبر امروز بازدید از پروژه بازسازی و مرمت مجموعه تاریخی جوی هرهر یزد واقع در خیابان حضرت مهدی (عج) را نیز در برنامه قرار داد و خبرنگاران و اصحاب رسانه از این پروژه با مساحت ۸ هزار مترمربع که با اعتبار ۲۲۰ میلیارد ریالی در حال مرمت بود بازدید کردند.

شهردار منطقه تاریخی یزد در بازدید از این محل با بیان اینکه برای مرمت مجموعه تاریخی جوی هرهر هفت بخش برنامه‌ریزی شده است، گفت: بازسازی پارک آخوند کرباسی، بازسازی و مرمت صحن یک و دو آن، مرمت و به‌سازی آرامگاه آیت‌الله فرساد و ساخت سردر ورودی جوی هرهر از بخش های این مجموعه است.

نقوی عنوان کرد: برای بخش  بعدی که مطالعات آن در حال انجام است عرصه بیش از ۴ هزار مترمربعی به عنوان گورستان قدیمی است که الگویی مانند تخت فولاد اصفهان برای آن دیده شده است و فضای معنوی و مذهبی با محوریت آرامگاه فاطمه کربلایی است.

وی اضافه کرد: سال گذشته ۱۵۰ میلیارد ریال و امسال نیز به همین میزان از سوی شهرداری برای مرمت و بازسازی این مجموعه تاریخی هزینه شده است و برای سال ۱۴۰۴ نیز ۱۵۰ میلیارد ریال برای مرمت و احیای این فضا در نظر گرفته شده است.

وی گفت: مهم‌تر از مرمت و بازسازی این مجموعه تاریخی، معرفی این مجموعه است که حلقه تکمیلی گردشگری معنوی یزد شود و گردشگرانی که در یزد حضور پیدا می‌کنند و از آئین‌های مذهبی یزد بازدید می‌کنند با این مجموعه و عقبه مذهبی آن آشنا شوند.

ابوالقاسم محی‌الدین شهردار یزد نیز در این بازدید با بیان اینکه مرمت و بازسازی این مجموعه تاریخی حجم کار سنگین و هزینه بالایی دارد، گفت: تیم‌های پژوهشی زیر نظر اساتید دانشگاه در حال تشکیل هستند تا دانشنامه‌ای در خصوص بزرگان و علمای مدفون در این گورستان قدیمی تهیه شود و شناسنامه‌ای از علمای مدفون در این محل تهیه و رونمایی شود.

پروژه اجرای آزادسازی خیابان نقیب‌زاده واقع در بلوار منتظر قائم نیز از جمله دیگر پروژ‌ه‌هایی بود که امروز در قالب اتوبوس‌خبر مورد بازدید خبرنگاران یزد قرار گرفت.

تقدیر از بانوان خبرنگار به مناسبت روز میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن پایان بخش برنامه امروز اتوبوس خبر شهرداری در یزد بود.

 

 

 

خبرنگار : محمد حیدری

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار