استاندار یزد:
سند تحول بنیادین و بیانیه گام دوم در دستور کار آموزش و پرورش استان قرار گیرد
یزد (پانا)- استاندار یزد در آیین تودیع و معرفه مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد گفت: اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و بیانیه گام دوم و نیز ارتقا سطح معیشت فرهنگیان در دستور کار آموزش و پرورش استان قرار گیرد.
آیین تودیع و معارفه مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد، عصر روز سهشنبه(۸ آبان) در سالن شهیدان پاکنژاد دانشگاه فرهنگیان یزد برگزار شد.
استاندار یزد، در این مراسم گفت: نباید کسی از شما ایراد بگیرد که افراد توانمندی در حوزه فعالیت شما وجود داشتند اما از آنها بهره گرفته نشد.
محمدرضا بابایی ادامه داد: دولت های مختلفی را تجربه کردم و برای همه آنها احترام قائل هستم ، هر دولت برای حکمرانی خودش یک شیوه انتخاب مدیران را پیشه خود کرد و هدف همه انها خدمت برای مردم بود و دولت پزشکیان بنای آن بر این است که از همه ظرفیت ها و فارغ از جناح ها سیاسی استفاده کند و این مرز بندهای را کنار بگذارد.
وی با اشاره فرایندهای انتخاب مدیرکل آموزش و پرورش گفت: علم مدیریت ، بکارگیری همه ظرفیت های و توانمندی ها و قابلیت ها برای رسیدن به اهداف است.
استاندار یزد به جایگاه مقام معلم اشاره کرد و افزود: پرورش دادن و بارور کردن انسانیت و انسان به عهده معلم است.
وی ادامه داد: پیش از این مدیران فرهیخته ای سکان آموزش و پرورش را برعهده داشتند که همه آنها برای تعلیم و تربیت استان تلاش فراوانی کردند که جای قدردانی دارد.
بابایی در پایان گفت: اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و بیانیه گام دوم و نیز ارتقا سطح معیشت فرهنگیان در دستور کار آموزش و پرورش استان قرار گیرد.
باید ریل آموزش را تغییر دهیم
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در این آیین گفت: آموزش پرورش در جهان هم ابزار رسیدن به توسعه و هم بخشی از اهداف توسعه است و نیل به توسعه پایدار و مبتنی بر دانش و بینش بومی جوانان و کسب قدرت در عرصه جهانی، بدون پرورش نخبگان علمی از طریق سرمایه گذاری دراز مدت در آموزش و پرورش بدون در نظر گرفتن نیروی انسانی محقق نمی شود. برای رسیدن به توسعه پایدار باید ریل آموزش را تغییر داد و به سمت علوم و تکنولوژی جدید حرکت کرد.
عبدالرضا فولادوند افزود: امروز در برخی از کشورها نیروی انسانی جای منابع طبیعی و معادن زیرزمینی را گرفته است به عنوان مثال ژاپن از منابع و معادن فقیر است اما در حوزه نیروی انسانی حرف اول را می زند و با تکیه بر نیروی انسانی خود را به قدرت سوم تکنولوژی و هوش مصنوعی مبدل کرده است.
وی اشاره کرد: ما به عنوان متولیان عرصه تعلیم و تربیت مسوولیت داریم در راستای پرورش نیروی انسانی خلاق ، مبتکر تلاش کنیم زیرا این تفکر خلاق و تعقل ،تمدن ساز است .
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: مدرسه جای پرورش خلاقیت، دانش آموزان فکور و احیای هویت دینی و علمی است. رییس جمهور ضمن تاکید بر شتاب بخشی در بحث مدرسه سازی و مولفههای دیگر بر عدالت آموزشی ، کاهش شکاف بین مناطق و حاشیه ها و تقویت مدارس دولتی توجه ویژه دارند.
وی از مدیریت ارشد و مسوولان استان یزد خواست همچون گذشته در حوزه تعلیم و تربیت، یار و یاور آموزش و پرورش باشند و ادامه داد: امیدواریم این استان در حوزه تعلیم و تربیت روز به روز پله های ترقی را طی کند و جایگاهش در این حوزه برای همیشه تثبیت شود.
فولادوند افزود: ما مسوولان، کارگزاران تعلیم و تربیت و کارمند دولت هستیم بر همین اساس مدیرکل جدید باید برای امید آفرینی و توسعه کشور و استان ، شایسته سالاری را مد نظر قرار دهد و از نخبگان برای پیشبرد اهداف تعلیم و تربیت استفاده کند.
رئیس سازمان سوادآموزی با بیان اینکه دانش آموزان امانت دست ما هستند گفت: مردم، معلمان و دانش آموزان حرمت دارند ،باید احترام انها را حفظ کنیم و نه تنها فرهنگیان استان بلکه همه مردم این استان در عرصه تعلیم و تربیت باید مشارکت کنند که این هنر مدیریت است.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم گام های مثبتی در راستای تعلیم و تربیت و پرورش دانش آموزان کشور برداریم.
معاون وزیر آموزش و پرورش در بخشی دیگر از سخنان خود افزود: فرهنگیان استان یزد ، این استان را ۳۰ سال در مقام برتر کشور حفظ و نگهداری کردند که جای قدردانی دارد .
وی قناعت ، مناعت طبع و سخت کوشی و پشتکار را از ویژگیهای بارز مردم این استان بیان و خاطرنشان کرد: در هر گوشه خیابان و کوچه این استان نشان از تمدن است.
رئیس سازمان سوادآموزی ادامه داد: این سخت کوشی و تلاش در حوزه تعلیم و تربیت هم در این استان نمود پیدا کرده است زیرا در توسعه علوم حوزوی در ایران و کشورهای مسلمان حرفی برای گفتن دارد و در حوزه تعلیم و تربیت جدید در ایجاد مدارس دخترانه نقش درخشانی در تاریخ قدیم دارد.
توجه به عدالت آموزشی و توسعه متوازن از رویکردهای آموزش و پرورش استان یزد
در ادامه مدیرکل جدید آموزش و پرورش استان یزد گفت: اصلی ترین ارکان آموزش و پرورش معلم ، محصل و مدرسه است معلم موتور محرکه هر نهاد و کشوری است.
علی دهقان بهابادی افزود: معلم تعلیم دهنده ، آموزش دهنده ، راهنما و نشان دهنده خلاقیت فکری ، ابتکار فکری به دانش آموزان است.
وی با بیان اینکه توسعه آینده ایران اسلامی به دوش دانش آموزان است اظهار کرد: آموزش و پرورش شخص محور نیست و بنده بعنوان خدمتگزار ، خدوم همه شما هستم و از نظریات متعدد صاحب نظران ، معلمان و مدیران برای پیشبرد اهداف نظام اسلامی بهره می گیرم.
مدیر کل جدید آموزش و پرورش استان ادامه داد: مدرسه یعنی ۱۶ هزار معلم فرهیخته و مدیر، یکهزار و ۶۰۰ باب مدرسه در قالب ۱۱ هزار کلاس درس و ۱۸ هزار پیشکسوت که اندوخته و گنجینه آموزش و پرورش هستند.
دهقان ضمن قدردانی از مجمع خیرین استان گفت: این قشر تسهیل گر آموزش فرزندان ایران اسلامی هستند که با ساختن مدرسه فضای آموزشی را برای دانش اموزان فراهم می کنند.
وی ادامه داد: محورهای اداره کل آموزش و پرورش استان بر مبنای سند تحول بنیادین ، برنامه هفتم توسعه ، گام دوم انقلاب منویات مقام معظم رهبری ، سیاست های دولت چهاردهم و سیاست ابلاغی از سوی وزارتخانه است.
دهقان با اشاره به شعار دولت پزشکیان یعنی وفاق ملی افزود: با وفاق و همدلی می توان ایران را ساخت و در مسیر درست و سرنوشت ساز قرار گرفت.
ارسال دیدگاه