دبیر ادبیات فارسی دبیرستان امام علی(ع) بروجن:
روز بزرگداشت عطار نیشابوری؛ نام آوری ایرانی
بروجن (پانا) - دبیر ادبیات فارسی دبیرستان امام علی(ع) شهرستان بروجن به مناسبت روز بزرگداشت عطار نیشابوری، بخشی از زندگینامه این نامآور ایرانی را تشریح کرد.

خدیجه نادری دبیر ادبیات فارسی دبیرستان امام علی(ع) شهرستان بروجن در گفتوگو با خبرنگار پانا گفت: «فرید الدین عطار کدکنی نیشابوری، شاعر و عارف نامآور قرن ششم و اوایل قرن هفتم است. عطار در آغاز شغل دارو فروشی داشته و با داشتن اطلاعات در زمینه طب در داروخانه سرگرم طبابت بوده است.»
وی ادامه داد: «عطار در دوره دوم زندگی خود راه تصوف و عرفان را در پیش گرفت و برای کسب علوم و معرفت سالها در سفر بود. عطار نویسنده و شاعر پر کاری بوده است و آثار بسیاری به او منسوب است.»
نادری عنوان کرد: «مثنویهایی چون اسرار نامه، الهی نامه، مصیبت نامه، منطق الطیر، مختارنامه، خسرونامه، دیوان غزلیات و قصاید و رباعیات وی علاوه بر نظم در نثر نیز کتاب نفیس تذکره الاولیا را در شرح احوال ۹۶ تن از اولیا و مشایخ نوشت که نگارش ساده و فصیحی دارد. مهمترین اثر عطار، مثنوی مشهور منطق الطیر است که منظومهای رمزی و بالغ بر ۴۶۰۰ بیت است. در این منظومه عرفانی طیور (پرندگان) سالکان راه حق و مراد از سیمرغ وجود حق است.»
وی در پایان گفت: «جایگاه عطار در ادبیات عرفانی چنان والاست که مولانا جلالالدین بلخی او را به منزله روح و سنایی را چون چشم او اینگونه معرفی کرده است؛ عطار روح بود سنایی دو چشم او، ما از پی سنایی و عطار آمدیم.»
گفتنی است که عطار نیشابوری در قتل عام نیشابور در سال ۶۱۸ به دست سپاهیان مغول کشته و در جوار آن شهر به خاک سپرده شد.
ارسال دیدگاه