گذری بر زندگینامه شیخ فریدالدین عطار نیشابوری
بن (پانا) - ۲۵ فروردین، روز بزرگداشت عطار نیشابوری در تقویم رسمی کشور به نام عطار نیشابوری نامگذاری شده است.

روز بزرگداشت عطار نیشابوری، معروف به فریدالدین عطار، یکی از بزرگترین شاعران و عارفان ایرانی در قرن ششم و هفتم هجری قمری است. او در شهر نیشابور در خراسان بزرگ متولد شد و به دلیل کسب و کار خانوادگیاش در زمینه داروسازی به «عطار» مشهور شد.
تاریخ دقیق تولد عطار مشخص نیست اما برخی منابع تاریخ تقریبی تولد او را حدود سال ۱۱۴۵ میلادی (۵۳۹ هجری قمری) ذکر کردهاند.
روز بزرگداشت عطار نیشابوری در تقویم رسمی ایران به تاریخ ۲۵ فروردین نامگذاری شده است. این روز به عنوان فرصتی برای یادبود و قدردانی از میراث فرهنگی و عرفانی عطار جشن گرفته میشود.
در باب تاریخ تولد و مرگ وی، اطلاع دقیقی در دست نیست و روایات مختلفی ذکر شده است. تولد او را در حدود ۵۱۲-۵۴۰ هـ .ق نوشتهاند.
دکتر شفیعی کدکنی، زندگی او را پر از آمیختگی، رمز و ایهام میداند و در مقدمه «مختارنامه» و به نقل از کتاب «شرح احوال عطار» تدوین طرفه روزگا فروزانفر تولد او را ۵۴۰ هـ .ق ذکر میکند. پدر عطار، ابوبکر ابراهیم، پیشه عطاری داشت.
عطار از آنجا که داروسازی را از شیخ مجدالدین بغدادی وجودش را فرا گرفت و به کار عطاری و درمان بیماران پرداخت، به عطار مشهور شد.
پدر وی در شادیاخ نیشابور، عطار عظیم القدری بود و بعد از وفات او فریدالدین کار پدرش را دنبال کرد و دکان عطاری (دارو فروشی) آماده داشت.
شیخ فریدالدین ابوحامد محمد معروف به عطار نیشابوری، معروف به فرید، شاعر و نویسنده مشهور ایرانی قرن ۶ و ۷ هـ .ق در کدکن، از اطراف نیشابور، متولد شد.
فریدالدین ابوحامد محمد بن ابوبکر ابراهیم بن اسحق عطار کدکنی نیشابوری شاعر و عارف نام آور ایران در قرن ششم و آغاز قرن هفتم است. تولدش به سال ۵۳۷ در کدکن از اطراف نیشابور اتفاق افتاده است. از ابتدای کار او اطلاعی در دست نیست جز آنکه نوشته شده است .مزار عطار در نیشابور، نزدیک آرامگاه خیام است که در قرن ۹ هـ .ق به همت امیرعلیشیر نوایى نوسازی شد.
او تحصیلات خود را در نیشابور یاد گرفت و علوم زمانش را آموخت.
آثار متنوع وی خود نشان می دهد که او در علوم و فنون ادبی،کلام، نجوم، تفسیر آیات و احادیث و سایر علوم فقه استادی داشته و در علم گیاه شناسی و پزشکی استاد بوده است.
ارسال دیدگاه