امامجمعه فارسان مطرح کرد:
موضع ایران در ارتباط با مذاکره با آمریکا تغییری نکرده است
فارسان (پانا) - امامجمعه فارسان گفت: موضع ایران در موضوع نفی مذاکره با آمریکا تغییری نکرده است و ایران به دلیل بدعهد بودن آمریکا، با او مذاکرهای ندارد؛ و آنچه در کشور عمان در روز شنبه اتفاق خواهد افتاد، مذاکره متعارف یا همان مذاکره مستقیم نیست؛ بلکه مذاکرات غیرمستقیمی است که از ابتدا انقلاب بین ایران و آمریکا برقرار بوده و هست.

حجتالاسلام محسن ملک پور در خطبههای نماز جمعه این هفته شهر فارسان به روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای اشاره کرد و گفت: امروزه تهاجم وسیع عناصر فرهنگی بیگانه، خصلتهای پهلوانی را تهدید میکند. فتوت اسلامی و آیین پهلوانی سرمایهای معنوی است. مرام پهلوانی را باید در همه عرصهها و اقشار نهادینه کرد؛ باید سعی کنیم آیینهای پهلوانی برای همیشه از دستبرد بیگانگان و مصادره آنان مصون باشد.
وی اظهار کرد: نباید فرهنگ غنی پهلوانی محدود به زورخانهها باشد؛ باید آنها را در تمام رشتهها و میادین ورزشی تسری داد؛ پهلوانی در قدرت بدنی خلاصه نمیشود؛ بلکه سجایای اخلاقی و صفات نیک انسانی نیز لازمه کار است، ورزش پهلوانی در یککلام اعتلای معنویت همراه با پرورش جسم میباشد.
حجتالاسلام محسن ملک پور به مذاکرات ایران و آمریکا هم اشاره کرد و افزود: نکته اول که ممکن است در ذهن بسیاری از مردم این شبهه یا ابهام ایجاد شود اینکه موضع قطعی ایران، نفی مذاکره با آمریکا بود و اعلام اینکه: «مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست»پس ۱۹ بهمن ۱۴۰۳؛ چرا ایران مذاکره با آمریکا را پذیرفته است؟
وی در پاسخگویی به این شبهه یا ابهام باید یادآور شد: موضع ایران در موضوع نفی مذاکره با آمریکا تغییری نکرده است و ایران به دلیل بدعهد بودن آمریکا، با او مذاکرهای ندارد؛ آنچه در کشور عمان در روز شنبه اتفاق خواهد افتاد، مذاکره متعارف یا همان مذاکره مستقیم نیست؛ بلکه مذاکرات غیرمستقیمی است که از ابتدا انقلاب بین ایران و آمریکا برقرار بوده و هست.
وی افزود: همچنان که هر دو کشور دفتر حفظ منافع در تهران و واشنگتن دارند؛ بنابراین مذاکرات عمان، اتفاق جدید و فتح باب نیست، ایران در طی سالها و دورههای مختلف، هیچوقت باب مذاکره غیرمستقیم را که نبسته است؛ در دوره شهید رئیسی هم این مذاکرات غیرمستقیم برقرار بود، حالا اینکه در این برهه زمان و شرایط، این مذاکرات برجستهسازی رسانهای شده است، عمدتاً به مربوط به شیطنت آمریکاییهایی است که سعی دارند دروغ مذاکره مستقیم را تصویرسازی کنند تا به دنیا اعلام کند که ایران از آمریکا ترسیده است و تن به مذاکره مستقیم داده است. لذا ایران باید نسبت به این شیطنت رسانهای و جنگ روایت هوشمندانه عمل کند.
وی تصریح کرد: ما در این مذاکرات بههیچعنوان در موضع انفعال، پدافند و تدافعی نیستیم؛ و این آمریکا است که در رویکرد عقبنشینی در قبال ایران است.
وی افزود: آمریکاییها اصرار داشتند که در خصوص چهار موضوع «هستهای»، «منطقهای»، «موشکی» و «فضایی»، مذاکره صورت بگیرد، اما به اراده ایران، موضوع صرفاً به مسئله هستهای محدودشده است و اینیک عقبنشینی جدی از طرف آمریکاییها بود.
وی اظهار داشت: انتخاب عمان بجای امارات، عمدتاً به این دلیل است که عمان برای ایران یک واسطهی کمخطر و با سابقه اعتمادسازی است؛ این کشور نه در رقابت خلیجفارس علیه ایران مشارکت دارد، نه حامی گروههای ضد ایرانی است؛ در مقابل، امارات اگرچه اخیراً روابطش با تهران بهبودیافته، اما هنوز در یمن و بحرین بهصورت غیرمستقیم علیه منافع ایران عمل میکند، پاسخ از طریق مسقط، به ایران اجازه میدهد بدون تقویت جایگاه ابوظبی، پیام خود را منتقل کند.
صنعت هستهای، مغفول دیروز، مسئله امروز راهحل فردا است
امامجمعه فارسان به روز ملی فناوری هستهای هم اشاره کرد و گفت: ۲۰ فروردین روز ملی فناوری هستهای و سالگشت قطع رابطه با آمریکا در سال ۵۹ است؛ بااینکه ایران از اول پیروزی انقلاب تا امروز مکرر اعلام کرده است، بنا به توصیه اسلام تعامل و ارتباط با همه مردم دنیا را در چهارچوب مقررات بینالمللی و رعایت حقوق متقابل با کشورها قبول دارد؛ اما آمریکا خودش یکطرفه تصمیم به قطع رابطه گرفت و فکر میکرد، ایران به دستوپایش میافتد اما خیلی زود فهمید که تصمیم عجولانهای گرفته که چهلوچند سال است نتوانسته است مسئله را جمع کند.
وی تصریح کرد: حالا هم که میبینید یکی از ترفندهای کهنه آمریکاییها، در عملیاتها و جنگهای روانی علیه ملت ایران، انداختن سایه جنگ بر فضای ذهنی جامعه است؛ سایه جنگ «یا» شبح جنگ در عملیاتها و جنگهای روانی به ایجاد زمینههای اضطراب و نگرانی در جامعه اشاره دارد که در آن، برخی گروهها و رسانهها، احساس قریبالوقوعبودن تهدید نظامی را ترویج میکنند.
وی عنوان کرد: آمریکاییها چهل و شش سال است که ایران را تهدید میکند و حالا پس از گذشت چهار دهه، این بار ترامپ از گرد راه آمده و برای چندصدمینبار، ملت ایران را تهدید میکند.
امامجمعه فارسان گفت: سایه جنگِ خیالی در حالی است که مدتها است جنگ اصلی در جای دیگری آغاز شده است و آن عرصه، عرصه جنگ اقتصادی است و عدهای به هر بهانه میخواهند کشور و مردم را از این جنگ اصلی غافل کنند. از دلِ فریب سایه جنگ، دو چیز بیشتر بیرون نمیآید؛ اول غفلت از جنگ واقعی در میدان اقتصاد و دوم مهیا کردن بستر برای تحمیل مذاکره با ادعای نجات کشور از سایه جنگی موهوم است.
وی افزود: با وجود ابزارهای متعدد آمریکا برای فشار بر ایران، ترکیب توان بازدارندگی ایران، چالشهای داخلی واشنگتن و تغییرات ژئوپلیتیک منطقه، محتملترین نتیجه تنش ایران و آمریکا، عقبنشینی تدریجی آمریکا و پیروزی بازدارندگی ایران است؛ در این شرایط، ایران میتواند با حفظ انسجام داخلی و تقویت همکاریهای منطقهای، جایگاه خود بهعنوان قدرت برتر غرب آسیا را تثبیت کند. با این حال، خطر تشدید جنگ نیابتی یا درگیریهای محدود همچنان به قوت خود باقی است و مدیریت هوشمندانه بحران از سوی تمام طرفها ضروری خواهد بود.
حجتالاسلام ملک پور بیان کرد: انقلاب اسلامی به ایران عزت داد تا در سایه خودباوری و ایمان به خدا، «نمیشود» و «نمیتوانیم» را به «میشود» و «میتوانیم» تبدیل کند؛ صنعت هستهای، آزمونی برای اثبات این خودباوری است؛ کسانی که امروز با قلمهای فریبنده، ضرورت این فناوری را انکار میکنند، در واقع دنبالهروی همان استعمارگرانی هستند که روزی نفت ایران را «بیارزش» میخواندند؛ باید هوشیار بود، موضوع انرژی هستهای مستقیماً به منافع ملی ارتباط پیدا میکند، مسئلهی هستهای، فقط مسئلهی امروزِ کشور ما نیست؛ مسئلهی فردا و آیندهی کشور است؛ مسئلهی سرنوشت کشور است.
وی افزود: یادآوری این روز به این جهت است که فراموش نکنیم براى دستیابى به این فنآوری مدرن، دانشمندان هستهاى ما سختیهای فراوانی را تحمل کردند و شهدای گرانقدری را تقدیم نظام اسلامی کردند. تلاشها و توانمندی که در افزایش اقتدار ایران در عرصه روابط بینالمللی بسیار مؤثر است؛ یاد و خاطره شهدای هستهای و موشکی را گرامی میداریم.
ارسال دیدگاه