مسئول بهداشت سلامت روستای رفن:
آموزشهای لازم به گروههای هدف بهویژه دانشآموزان میتواند از آسیبهای جادهای جلوگیری کند
میانکوه (پانا) - مسئول بهداشت سلامت روستای رفن با اشاره به اهمیت ایمنی سفر و رعایت نکات فنی خودرو، تأکید کرد: آموزشهای لازم به گروههای هدف بهویژه دانشآموزان میتواند از آسیبهای جادهای جلوگیری کند.

امین خرمی، مسئول خانه بهداشت و سلامت روستای رفن در خصوص پویش «نه به تصادف» در گفتوگو با خبرنگار پانا گفت: «این پویش در سال ۱۴۰۳ با هدف کاهش تصادفهای جادهای در کشور ایران آغاز شده است. با توجه به وضعیت جادهها و مناطق کوهستانی و همچنین ایمنی نامناسب خودروهای داخلی این پویش به منظور کاهش آسیبهای جادهای راهاندازی شده است.»
وی افزود: «در خانه بهداشت روستای رفن با آموزش گروههای هدف بهویژه دانشآموزان و عموم مردم سعی داریم با آگاهسازی جامعه نسبت به این پویش، خدمتی به هموطنان عزیز ارائه دهیم؛ چند نکته در پویش نه به تصادف وجود دارد که باید قبل از سفر، در حین سفر و در هنگام وقوع تصادف رعایت کنیم.»
خرمی در ادامه به نکات مهم قبل از سفر اشاره کرد و گفت: «اولین نکته، ارزیابی فنی خودرو است؛ پیش از سفر باید ترمزها، چراغها، لاستیکها، بوق ماشین، میزان آب رادیاتور و شیشهپاککنها را بررسی کنیم و در صورت وجود هرگونه مشکل آن را با تعمیرگاه در میان بگذاریم. دومین نکته، برنامهریزی مسیر حرکت است؛ باید مسیری ایمن انتخاب کنیم و وضعیت ترافیک و آب و هوا را بررسی کنیم و همچنین در ساعات پرخطر مانند نیمه شب و ابتدای صبح رانندگی نکنیم.»
وی همچنین بر اهمیت آمادگی جسمی و ذهنی راننده تأکید کرد و افزود: «راننده باید حداقل هفت تا هشت ساعت استراحت کافی داشته باشد و از مصرف داروهای خوابآور و الکل پرهیز کند. همچنین داشتن وسایل و تجهیزات ایمنی مانند جعبه کمکهای اولیه، لاستیک زاپاس و زنجیر چرخ در سفرهای زمستانی ضروری است.»
خرمی ادامه داد: «در حین سفر نیز باید قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنیم. بستن کمربند ایمنی، پرهیز از سبقتهای غیرمجاز و کاهش عوامل حواسپرتی مانند استفاده از موبایل نیز از نکات مهم است. همچنین هر دو ساعت یک بار باید توقف کرده و استراحت کنیم.»
وی درباره واکنش مناسب در هنگام تصادف گفت: «اگر تصادفی رخ داد، ابتدا باید ایمنی خود و دیگران را در نظر بگیریم. خودروی خود را در مکانی مناسب پارک کنیم تا خطری برای دیگران ایجاد نشود و سپس خدمات امدادی را فراخوانی کنیم. شمارههای پلیس، خدمات درمانی، آتشنشانی و هلال احمر را باید در موبایل خود ذخیره داشته باشیم تا در مواقع ضروری بتوانیم از آنها کمک بگیریم.»
ارسال دیدگاه