امام‌جمعه فارسان:

قلدری نمی‌تواند جایگاه یک ابرقدرت را حفظ کند

فارسان (پانا) - امام جمعه فارسان گفت: ترامپ خواهد فهمید؛ که قلدری و زور به‌تنهایی نمی‌تواند جایگاه یک ابرقدرت را حفظ کند.

کد مطلب: ۱۵۵۲۶۵۴
لینک کوتاه کپی شد
قلدری نمی‌تواند جایگاه یک ابرقدرت را حفظ کند

حجت‌الاسلام محسن ملک پور در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهر فارسان گفت: جامعه ما، مردم ما، در این ماه مبارک رمضان تا این ساعت آسمانی، معنوی، نورانی و دوست‌داشتنی ماه مبارک رمضان بهره‌های و ثواب‌های فراوان برده و آثار و برکات بسیاری برای آن‌ها نصیب شده است.

وی اظهار کرد: یک نکته خیلی مهم است؛ که حفظ این دستاوردها از به دست آوردن آن‌ها سخت‌تر است، انسان گاهی یک شیء گران بهاء را به‌سختی به دست می‌آورد اما نگه‌داشت آن خیلی سخت‌تر از به دست آوردن آن است؛ بدین خاطر برای حفظ دستاوردها فوق‌العاده باید مواظبت کنید؛ که این ثروتی که الان در دست انسان است؛ دچار فروپاشی نشوند؛ ماه رمضان، بهترین فرصت برای رسیدن به أحسن الحال است.

ملک پور به مسائل منطقه هم اشاره کرد و گفت: رژیم جولانی این روزها در حال خلق جنایتی دیگر در غرب سوریه و دو شهر لاذقیه و طَرطوس است؛ تروریست‌های وابسته به جولانی شمار زیادی از مردم علوی در لاذقیه را سر بریده و اعدام خیابانی کردند، این جنایت به‌خوبی نشان داد که وعده‌های جولانی در مورد تغییر نگاه وی از تروریسم به مدنی بودن تنها یک فریب است.

وی افزود: حال باید منتظر ماند و دید که در جریان این جدال داخلی، حکومت الجولانی تا چه اندازه خواهد توانست کنترل خود را بر مناطق شرقی و جنوبی سوریه احیا کند، نتیجه هر چه باشد، تحولات آینده نشان خواهد داد که جوانان غیور سوری در برابر ضعف‌های داخلی و تجاوزات خارجی ساکت نمانده و قادر به تغییر معادلات میدانی هستند.

امام‌جمعه فارسان با اشاره به بیانات امام خامنه‌ای (حفظه الله) عنوان کرد: بیانات امام خامنه‌ای (حفظه الله) در دیدار رمضانی که فرمودند: «بعضی از دولت‌های قلدر اصرار به مذاکره می‌کنند؛ مذاکره‌ آن‌ها برای حل مسائل نیست؛ بلکه برای تحکّم است» اطلاق کلمه «قلدر» به رئیس‌جمهور آمریکا، از سوی رهبر معظم انقلاب، نغز و حکیمانه است.

حجت‌الاسلام محسن ملک پور تصریح کرد: قلدرمابی و زورگویی بین‌المللی و تغییر رویکرد سیاست خارجی ایالات‌متحده از دیپلماسی سنتی به راهبرد و ادبیات‌های تهاجمی، تهدیدهای علنی و اعمال فشار یک‌جانبه، اگرچه ممکن است؛ در مواردی به دستاوردهای فوری منجر شود؛ اما تحلیل پیامدهای بلندمدت آن نشان می‌دهد که قلدرمابی نه‌تنها جایگاه آمریکا به‌عنوان قدرت برتر جهانی را تقویت نمی‌کند؛ بلکه با تضعیف اعتماد متحدان، تقویت رقبا و ایجاد تناقض در اهداف داخلی و خارجی، روند کاهش نفوذ این کشور را تسریع می‌نماید.

وی افزود: ترامپ بالاخره خواهد فهمید که قلدری و زور، به‌تنهایی نمی‌تواند جایگاه یک ابرقدرت را حفظ کند، قدرت برتر جهان بودن و ماندن، نیازمند ترکیبی از عوامل متعددی نظیر شبکه‌ای از متحدان قدرتمند، مشارکت در نهادهای بین‌المللی، جذابیت ایدئولوژیک و توانایی ایجاد اجماع حول منافع مشترک است.

امام جمعه فارسان اظهار کرد: زورگویی نه‌تنها این عوامل را تضعیف و تخریب می‌کند، بلکه دیر یا زود هزینه‌های آن به دوش همان کشوری می‌افتد که تصور می‌کند؛ که از موضع قدرت عمل می‌کند، ترامپ حتی اگر در کوتاه‌مدت بتواند برخی از اهدافش را محقق کند، راهبرد قلدری او در بلندمدت، به انزوا و کاهش نفوذ آمریکا منجر خواهد شد، مقتدر بودن را نباید با قلدری و زورگویی یکی دانست.

اوکراین قربانی سیاست بحران‌سازی آمریکا شد

حجت‌الاسلام ملک پور عنوان کرد: سفر رئیس‌جمهور اوکراین به آمریکا و دیدار با ترامپ در کاخ سفید به نقطه عطفی در سال‌های اخیر تبدیل‌شده است؛ در این دیدار دونالد ترامپ با معاون خود، زلنسکی را آن‌چنان تحقیر کرد که حتی برخی رسانه‌های داخلی آمریکا هم انتقاد کردند؛ اما نحوه رفتار برای کسانی که تحولات بین‌الملل را دنبال می‌کنند درس‌هایی دارد.

وی اظهار کرد: البته ترامپ همواره عادت به‌تحقیر دیگران دارد؛ او حتی به متحدان خود هم رحم نخواهد کرد؛ در هفته‌های گذشته ترامپ یک و نیم ساعت رئیس‌جمهور لهستان را معطل پشت در نگه‌داشت؛ ترامپ همچنین از «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه هنگام سفر او به کاخ سفید استقبال نکرد و رئیس‌جمهور فرانسه ناگزیر شد و به‌تنهایی و بدون استقبال همتای آمریکایی خود وارد کاخ سفید شود؛ علاوه بر این، وقتی «نارندرا مودی»، نخست‌وزیر هند در سفر به واشنگتن مهمان رئیس‌جمهور آمریکا بود؛ با رفتار تحقیرآمیز ترامپ مواجه شد.

وی تصریح کرد: ترامپ پس از دیدار با نخست‌وزیر هند در شبکه مجازی خود مودی را پرحرف خطاب کرد؛ حتی با وجود آن‌که انگلیس یکی از شرکای اصلی و سیاسی آمریکا به شمار می‌رود؛ اما نخست‌وزیر این کشور نیز از گزند رفتار تحقیرآمیز ترامپ در امان نبوده و به‌تازگی وقتی نخست‌وزیر انگلیس برای دیدار ترامپ به کاخ سفید رفته بود، وقتی این مقام انگلیسی خطاب به ترامپ گفت که ما با هم علیه روسیه می‌جنگیم، ترامپ او را مسخره کرد و گفت: «آیا شما می‌توانید به‌تنهایی مقابل روسیه بایستید؟» کانادا، همسایه شمالی آمریکا هم از دیگر متحدان واشنگتن است؛ که این روزها به‌شدت توسط ترامپ تحقیر می‌شود.

عوامل اصلی این بحران دخالت آمریکا در امور داخلی اوکراین و حمایت از کودتاهای مخملی است

وی گفت: رهبر معظم انقلاب بارها اعلام کرده‌اند؛ که آمریکا قابل‌اعتماد نیست و مذاکره با این کشور عاقلانه و شرافتمندانه نیست؛ در نخستین روزهای جنگ اوکراین، رهبر معظم انقلاب اسلامی با تحلیلی راهبردی به ریشه‌های این بحران پرداخت و تأکید کرد؛ که اوکراین قربانی سیاست بحران‌سازی آمریکا شده است؛ ایشان دخالت آمریکا در امور داخلی اوکراین، حمایت از کودتاهای مخملی و اجتماعات رنگی را از عوامل اصلی این بحران دانستند.

امام جمعه فارسان تصریح کرد: رهبر انقلاب همچنین هشدار دادند که پشت تمامی جنگ‌افروزی‌ها، قدرت‌های بزرگ و نیروهای شریر بین‌المللی قرار داشته که برای تأمین منافع خود در نقاط مختلف جهان، آتش جنگ را شعله‌ور می‌کنند؛ تحقیر زلنسکی توسط دونالد ترامپ نمونه‌ای از این رویکرد ابزارگرایانه غرب در قبال دولت‌های وابسته است؛  که با گذشت زمان، حقانیت این تحلیل رهبر انقلاب بیش‌ازپیش آشکارشده است.

وی عنوان کرد: همکاری آمریکا با صدام علیه ایران در نهایت به اشغال عراق از سوی آمریکا منجر و اعتماد قذافی به آمریکا مبنی برکنار گذاشتن تأسیسات هسته‌ای در نهایت موجب کشته شدن قذافی توسط آمریکا شد؛ خالی کردن پشت اشرف غنی در افغانستان، مبارک در مصر تنها نمونه‌هایی برای درک این مسئله قابل‌اعتماد نبودن آمریکا است؛ برخورد ترامپ با زلنسکی درحالی‌که اوکراین با تحریک آمریکا وارد این بحران شده نشان‌دهنده نگاه ابزاری آمریکا به دیگران است.

خبرنگار : هستی مردانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار