در شب چله از این تنقلات غافل نشوید
شهرکرد (پانا) - شب یلدا یکی از کهنترین رسوم ایرانیان است، در این شب اعضای فامیل گرد هم مینشینند و به خوردن آجیل و میوههای رنگارنگ و گرفتن فال حافظ و شاهنامهخوانی میپردازند.
از جمله دلایل استفاده از آجیل در شب یلدا تامین انرژی پایدار بدن است، که به حفظ سطح انرژی و کاهش احساس خستگی در طولانیترین شب سال کمک میکند.
همچنین با مصرف آجیل سیستم ایمنی بدن تقویت میشود و با رسیدن مواد مغذی به بدن، ما را برای ورود به فصل زمستان آماده میکند که با قدرت و نشاط از عروس فصلها استقبال کنیم.
تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به سلامت قلب، کمک به سلامت پوست و مو، ایجاد حس شادی و نشاط، بهبود عملکرد مغز، کاهش استرس و ایجاد حس آرامش از جمله دلایلی است که توصیه میشود در شب یلدا آجیل به همراه میوه مصرف شود.
از جمله میوه ها و آجیلهایی که در شب یلدا سرو میشود، میتوان به انار، برنجک، گندم برشته، لبو، گردو و بادام، کشمش، شاهدانه، سنجد اشاره کرد. در ادامه به خواص این تنقلات خوش طعم میپردازیم.
خواص میوه، نماد بهار و خوشبختی چیست؟
انار، یکی از معروفترین میوههای فصل زمستان است که با عنوان نماد بهار و خوشبختی در برخی از کشورها شناخته میشود.
انار خواصی همچون آنتی اکسیدان بودن، ضد التهابی، آبرسان و خواص درمانی، محافظتی، کنترل کننده دیابت، کاهش خطر ابتلا به سرطان، بهبود علمکرد مغز، تنظیم کننده فشار خون، تصفیه کننده خون، افزایش استقامت عضلات بدن، ضد میکروب بودن و... دارد که برا رشد نیازمند گرما است.
با خواص زیتون روسی آشنا شوید
سنجد یا زیتون روسی، میوهای گرد و کوچک است که طبع سردی دارد به همین دلیل افراد با طبع گرم تمایل به خوردن این محصول دارند چرا که منجر به کاهش دما و رطوبت بدن افرادِ با طبع گرم میشود.
سنجد دارای ویتامینها و املاح فراوانی از جمله ویتامینC، ویتامینB۱، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن، فسفر، آنتیهاکسیدان، ویتامینKو... است.
از جمله فوائد مصرف سنجد میتوان به کاهش ابتلا به سرطان، کاهش ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا، موثر در لاغری و کاهش وزن، کمک به سلامت قلب و عروق، بهبود حافظه، جلوگیری از سنگ کلیه، حفاظت از سلامت کبد، ضد تشنج، دارای خواص آرامبخش اشاره کرد.
گندم برشته، مهمترین داروی کاهش ابتلا به بیماری قلب
یکی از مهمترین خواص گندم برشته، پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی است، همچنین رژیم غذایی مبتنی بر گندم برشته خطر ابتلا به آسم در کودکان را کاهش میدهد.
روی موجود در گندم برشته به مبارزه با آکنه، سلنیوم، ویتامینE، پیشگیری از آفتاب سوختگی، تغذیه پوست، تقویت ریشه مو، مقاومت ساقه مو کمک میکند و از ریزش بسیار مو جلوگیری میکند.
وجود خاصیت ضد التهابی در گندم برشته به خطر ابتلای بیماریهایی مانند پوکی استخوان، بیماریهای قلبی، آلزایمر و ابتلا به دیابت۲ را کاهش میدهد.
از ویتامین و املاح موجود در گندم برشته میتوانیم به منیزیم، سبوس، فیبرو... اشاره کنیم.
این خوراک سالم را میتوان در منزل به روش ساده ای تهیه کرد؛ برای تهیه گندم برشته ابتدا نیاز است گندم را یک روز در آب بخیسانیم، سپس گندمها را در آبکش ریخته پس از گرفته شدن آب گندم، آن را میکوبیم و پوستها را از گندم ها جدا میکنیم سپس در تابه ریخته و تفت میدهیم، پس از تفت دادن گندم برشته ما حاضر است.
شاهدانه منبع غنی پروتئین و ویتامینها
شاهدانه یکی از دیگر از تنقلاتی است که در آجیلهای شب چله مصرف میشود.
شاهدانه منبع غنی از پروتئینها، اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۶، ویتامینهای گروهB، ویتامینE، منیزیم، پتاسیم، فیبر است.
از مهمترین خواص این گیاه میتوان به بهبود عملکرد قلب و دستگاه گوارش، اثرگذاری بر اختلالات پوستی و مبنع سالم از پروتئینهای گیاهی معرفی کرد.
درکنار خواص فراوان این گیاه دو دسته از افراد نمیتوانند شاهدانه را در لیست مواد مغذی روزانه خود قرار دهند، افرادی که به شاهدانه آلرژی دارند و مادران باردار یا شیرده نباید از شاهدانه استفاده کنند.
فوائد چغندر، پایه میوههای شب چله
یکی از میوههایی که در شب چله به صورت همگانی سرو میشود، چغندر یا لبو است.
لبو خواصی همانند کمک به درمان کم خونی، کمک به سلامت مغز، افزایش سطح انرژی بدن، مفید برای کبد، پایین آورنده فشار خون، بهبود گوارش، کمک به سلامت چشم و پیشگیری از مبتلا به آب مروارید، تقویت دندانها، سلامتی و جوانسازی پوست و... دارد که در شب یلدا به شکلهای مختلف به پخت میرسد. همچنین آب لبو خواص فراوانی دارد از جمله خواص آن کاهش فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش ویتامینBوC، فسفر و... میشود.
ارسال دیدگاه