قسمت ششم استانشناسی چهارمحالوبختیاری؛
امامزاده سرپیر؛ تنها بنای سردابی استان چهارمحال و بختیاری
صمصامی (پانا) - امامزاده حلیمه خاتون(س) یا خاتون حَلَب در روستای سرپیر واقع در شهرستان اردلِ استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
این امامزاده روی یک تپه قرار دارد. بنای آن توسط باقرخان (فرزند رضاقلی خان ایلبیگی) ساخته شده که به گفته بزرگان روستا، شبی در خواب دید که روی تپهای که امروزه این امامزاده در آن قرار گرفته، زنی با لباس سبزرنگ ایستاده و گفته شده که این زن (حلیمه خاتون)، یکی از نوادگان امام موسی کاظم(ع) بوده است. بر اساس همین خواب این امامزاده بنا شد.
این امامزاده، تنها بنای سردابی استان چهارمحال و بختیاری است. این مکان احتمالا در دوره قاجار ساخته شده است. البته سرداب این امامزاده که در زیر بنا قرار دارد به دوره ایران باستان بازمیگردد. در عمقهای زیرین این بنا خاکسترهایی وجود دارد که نشان میدهد این بنا در ابتدا یک آتشکده بوده و بعدها امامزاده روی این آتشکده بنا شده است.
در اطراف این امامزاده، قبرستانی قدیمی نیز وجود داشت که روی هر یک از قبرها شیر سنگی قرار داشته و یکی از این قبرها مربوط به علی صالح خان بختیاری، فاتح قندهار بوده که امروزه این شیرهای سنگی دیگر وجود ندارند.
پیشنهاد میکنیم حتما از امامزاده حلیمه خاتون(س) که یکی از بناهای رازآلود روستای سرپیر واقع در شهرستان اردلِ استان چهارمحال و بختیاری است، دیدن کنید و از این امامزاده کوچک و قدیمی لذت ببرید.
ارسال دیدگاه