عیار ۲۹ طلای ایران در ناگویا؛ بودجه کشتی در مرز ۵۰۰ میلیارد

تهران(پانا) - دبیر کل کمیته ملی المپیک در واکنش به تأکید وزیر ورزش برای تکیه ایران بر جایگاه چهارمی و پنجمی بازی‌های آسیایی ناگویا می‌گوید: توقعاتی که وزیر به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران دارد، درست است، اما رسیدن به آن ابزار‌هایی می‌خواهد.

کد مطلب: ۱۵۱۹۰۹۶
لینک کوتاه کپی شد
عیار 29 طلای ایران در ناگویا؛ بودجه کشتی در مرز ۵۰۰ میلیارد

سیدمناف هاشمی پس از پایان نشست هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک که به میزبانی فدراسیون کشتی برگزار شده بود، اظهار داشت: اعضای هیئت اجرایی امروز با سه هدف در فدراسیون کشتی حضور یافتند. نکته اول تلاش‌های خوب کشتی و زیرساخت‌هایی است که با تلاش‌های دولتی و غیر دولتی و علیرضا دبیر برای ورزشکاران و کشتی‌گیران و همه عزیزان در این رشته فراهم شد. کشتی رشته اول است و هر دوره مدال می‌گیریم، قدرت‌هایی مانند آمریکا و روسیه و ... هستند. اگر تلاش دبیر نبود، این مدال‌ها در المپیک محقق نمی‌شود. هدف دوم ما قدردانی از دبیر برای کسب ۱۲ سهمیه و کسب ۸ مدال بود.

وی در ادامه افزود: توقع ما و دبیر بیشتر بود، اما اتفاق بزرگی در پاریس افتاد و آمدیم که تشکر کنیم. هدف سوم نیز برنامه‌ریزی برای بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا، بازی‌های کشور‌های اسلامی و المپیک ۲۰۲۸ بود.

دبیرکل کمیته ملی المپیک ادامه داد: نشست بعدی در تکواندو و بعد از آن در وزنه‌برداری است. سیاست ما این است که فدراسیون‌های المپیکی به صورت چرخشی میزبان‌های جلسات هیئت اجرایی باشند.

هاشمی عنوان کرد: ناشنوایان برای شرکت در بازی‌های آسیایی عازم مالزی هستند. این بخش هر چند عضو المپیک نیست، اما به جهت حمایت از ورزشکاران به عنوان عضو غیر رسمی قرار شد حمایتی خارج از بودجه از آنها انجام شود.

وی تصریح کرد: مقرر شد که به فدراسیون‌های کشتی و تکواندو خارج از بودجه کمک مضاعف انجام شود تا انگیزه آنها به واسطه عملکردشان در المپیک بیشتر شود.

وی در خصوص مبلغ این بودجه گفت: اجازه بدهید عدد و رقم عنوان نکنم، فقط اینکه ما ارزش کار آنها را می‌دانیم. کل بودجه ما برای کشتی ۴۰، ۵۰ میلیارد در سال است، ولی بودجه آنها به مرز ۵۰۰ میلیارد نزدیک شده و نشان می‌دهد که خودشان کار می‌کنند. ما مجمع کمیته ملی المپیک را در پیش داریم. اعضای مجمع و اعضای میهمان و سایر موارد در جلسه تصویب شد.

هاشمی درباره حضور کرلینگ در بازی‌های آسیایی زمستانی گفت: کرلینگ و چند رشته دیگر باید با سیاست کیفی‌گرایی که در هانگژو داشتیم، اعزام شوند. حضور آنها در ستاد بازی‌ها مصوب نشد و تنها دو تیم اعزام می‌شوند. تعداد همه افراد برای اعزام به زیر ۳۵ نفر می‌رسد و از هیئت اجرایی هم کسی به شهر هاربین در چین نمی‌رود.

دبیرکل کمیته ملی المپیک در خصوص اینکه وزیر ورزش عنوان کرده باید در بازی‌های آسیایی ناگویا چهارم یا پنجم شویم و این موضوع چقدر منطقی است؟ اضافه کرد: این فرمایش وزیر را حتماً در یک شرایط مناسب، خودش پاسخگو خواهد بود. توقعاتی که وزیر به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران دارد، درست است، اما رسیدن به آن ابزار‌هایی می‌خواهد. ما در آن جلسه هیئت اجرایی با حضور وزیر ورزش این گزارش را ارائه کردیم و گفتیم اگر کشوری بخواهد در رتبه چهارم و پنجم قرار بگیرد، باید چند مدال بدست بیاورد. اگر بخواهیم چهارم شویم، باید چند دوره اخیر بازی‌ها را مرور کنیم. قزاقستان در ۲۰۱۴ اینچئون با ۲۸ طلا، ایران در ۲۰۱۰ گوانگژو با ۲۰ طلا، اندونزی در ۲۰۱۸ در جاکارتا با ۳۱ طلا و هند در ۲۰۲۲ هانگژو هند با ۲۸ طلا به مقام چهارم رسیدند. با این شرایط برای چهارم شدن به طور متوسط یک کشور ۲۷ تا ۲۹ طلا می‌خواهد. قزاقستان با ۱۸ طلا در گوانگژو، ایران با ۲۱ طلا در اینچئون و ازبکستان در ۲۰۱۸ جاکارتا و ۲۰۲۲ هانگژو با ۲۱ و ۲۲ طلا پنجم شدند. برای پنجمی هم ۲۱ تا ۲۲ طلا لازم است. انتظارات دولت برای پنجم شدن یعنی زیر ۲۰ طلا نباید بگیرم و برای چهارم شدم نیازمند ۲۷ تا ۳۰ مدال هستیم. ما وظیفه کارشناسی داریم. در واقع ما هماهنگ کننده ۲۵ رشته هستیم که به بازی‌ها اعزام شوند. تبدیل شدن نقره به طلا سخت است، چون ازبکستان و هند بیشتر از ما تلاش می‌کنند. ما شرایط را بر اساس آمار چند دوره اخیر تفسیر کردیم، اما برداشت اشتباه از آن انجام شد.

هاشمی در پاسخ به این سئوال که «نظر شما درخصوص اداره فدراسیون‌ها با سرپرست چیست؟» گفت: من هیچ نظری ندارم. حتماً اسبقیان در این خصوص صحبت می‌کند، ولی ما همیشه توقع داریم که فدراسیون‌ها تعیین تکلیف شوند. سرپرستی برای نتیجه گرفتن آسیب‌زا است و دوست نداریم فدراسیون‌ها با سرپرست اداره شوند. یکی از شاخص‌های موفقیت در رویداد‌ها همین است. ما چهار رویداد در پیش داریم که همه آنها مقدمه المپیک هستند. زمانی ۱۶ فدراسیون با سرپرست اداره می‌شدند. سرپرست نمی‌تواند پلن و برنامه خوبی داشته باشد و بودجه و منابع مالی مناسب جذب کند. سرپرست باشد، این انگیزه وجود ندارد. انتخابات باید در زمان خود انجام شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار