طراحی ماوس ویژه معلولان؛ از یک ایده تا افتخارآفرینی ملی

لرستان (پانا) - کوثر ترابی‌گودرزی، دانش‌آموز ۱۶ ساله با طراحی و توسعه یک ابزار نوآورانه توانسته گامی مهم در حل مشکلات معلولین بردارد و افتخارات ملی و علمی متعددی کسب کند.

کد مطلب: ۱۵۲۵۷۳۸
لینک کوتاه کپی شد
طراحی ماوس ویژه معلولان؛ از یک ایده تا افتخارآفرینی ملی

کوثر ترابی‌گودرزی، متولد مهر ۱۳۸۷ و دانش‌آموز پایه دهم رشته علوم تجربی، یکی از نخبگان مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد) استان لرستان است. او از پایه ششم با قبولی در آزمون ورودی سمپاد، وارد این مدارس شد و از پایه هفتم با انگیزه‌ای قوی برای حل مشکلات جامعه، فعالیت در حوزه پژوهش و ایده‌پردازی را آغاز کرد.

جرقه ایده؛ توجه به برابری اجتماعی

وی پس از تحقیق درباره نیازهای اقشار مختلف جامعه به موضوع «ترویج برابری بین معلولین و افراد عادی» علاقه‌مند شد. در مصاحبه‌هایی که با افراد دارای ناتوانی جسمی به‌ویژه معلولین از ناحیه دست انجام داد، مشخص شد که این افراد به‌شدت به بهره‌گیری از فناوری دیجیتال و اشتغال در این حوزه علاقه‌مند هستند.

از آنجایی که ماوس (Mouse) کامپیوتر، ابزار ضروری در دنیای دیجیتال است، کوثر تصمیم گرفت اولین ایده خود را در این زمینه طراحی کند.

ساخت نمونه اولیه: «فوت ماوس»

وی به پانا می‌گوید: «نتیجه این تلاش، طراحی و ساخت نمونه اولیه‌ای به نام «فوت ماوس» بود. یک ماوس که در قالب دمپایی طراحی شده و امکان کنترل کامپیوتر برای افراد دارای معلولیت دست را فراهم می‌کند. این محصول در جشنواره‌های علمی از جمله جشنواره نوجوان خوارزمی و نمایشگاه دستاوردهای علمی - پژوهشی سمپاد، ارائه شد و بازخوردهای مثبتی از کاربران و متخصصان دریافت کرد.»

ارتقای طرح از «فوت ماوس» تا «ماوس پای مدیکال»

ترابی‌گودرزی با بیان اینکه با تحلیل بازخوردها و تحقیقات بیشتر به یکی از دغدغه‌های مهم معلولین یعنی استرس و اضطراب ناشی از شرایط اجتماعی، پی بردم، اظهار می‌کند: «به همراه دوست خودم «ریحانه معظمی‌گودرزی» نسخه‌ای ارتقایافته از ماوس را طراحی کردیم که علاوه بر قابلیت‌های اصلی، توانایی اندازه‌گیری پارامترهای استرس شامل ضربان قلب، دما و رطوبت را دارد. این ماوس با استفاده از علم سوجوک و تعبیه سنسورهای ویبره، قابلیت ماساژ دادن پای کاربر را نیز فراهم کرده و به کاهش استرس کمک می‌کند.»

وی خاطرنشان می‌کند: «نمونه جدید این محصول با نام «ماوس پای مدیکال» در جشنواره نوجوان خوارزمی، رتبه اول کشوری را کسب کرد و در مسابقات ملی همچون جایزه نوآوری اجتماعی و اکسیر، جزو طرح‌های برتر قرار گرفت.»

تلاش بی‌وقفه در مسیر موفقیت

دانش‌آموز مخترع لرستانی می‌افزاید: «این طرح در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد و نمونه‌های ارتقایافته ماوس برای آزمون عملی در اختیار معلولین قرار گرفت و بازخوردهای بسیار مثبتی نیز دریافت کرد.»

ترابی‌گودرزی با بیان اینکه دشواری‌های زیادی را برای توسعه این پروژه پشت سر گذاشته است، خاطرنشان می‌کند: «دوره‌های مختلفی از جمله برنامه‌نویسی و فناوری‌های نوظهور دانشگاه صنعتی شریف را گذرانده و گواهینامه موفقیت از این دانشگاه را دریافت کرده‌ام.»

وی می‌گوید: «از اینکه توانستم مشکلی را حل کنم و گامی برای پیشرفت کشورم بردارم، بسیار خوشحال هستم و این مسیر را با ایده‌های بزرگ‌تر ادامه خواهم داد.»

کوثر ترابی‌گودرزی نه‌تنها نمونه‌ای از توانمندی نوجوانان استان لرستان در عرصه فناوری و نوآوری است بلکه امیدبخش آینده‌ای است که در آن ایده‌های خلاقانه می‌توانند زندگی افراد را تغییر دهند.

خبرنگار : علی بیرانوند

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار