در گفت‌و‌گو با پانا مطرح شد

برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه آموزشی چیست

تهران (پانا) - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌گوید جذب استعدادهای هنری و تربیت هنرمندان متعهد فاخر و ارزشی، توجه به هنرهای ملی، آیینی، بومی و محلی به ویژه هنرهای در معرض فراموشی از فرصت های ارزشمند این هنرستان هاست.

کد مطلب: ۱۵۴۴۴۸۸
لینک کوتاه کپی شد
برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه آموزشی چیست

دولت چهاردهم نگاه ویژه‌ای به مقوله أموزش و پرورش دارد و همواره در برنامه‌های مختلف شاهد اعلام نظرهای ریاست جمهوری درباره سرانه و عدالت  آموزشی بوده‌ایم در این ارتباط پانا نظر شخص اول فرهنگ و هنر کشور را جویا شده است که در مطلب ذیل می‌خوانید.

با توجه به نگاه ویژه مسعود پزشکیان ریاست جمهوری ایران به آموزش و پرورش قبل از انتخابات و بعد از آن شاهد آن بودیم که ایشان به تمام وزارتخانه دستوراتی را مبنی بر ساخت ، تجهیز مباحث فرهنگی و پرورشی داده اندو این امر را در اولویت های دولت قرار داده اند . برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از فرهنگ و هنر، کودک و نوجوان و همچنین رشد هنرستان های زیبا چیست ؟

آموزش به عنوان زیربنای مستحکم حوزه فرهنگ و هنر محسوب می شود و از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است در این راستا مراکز آموزش هنر از جمله هنرستان های هنرهای زیبا به عنوان مجریان آموزش های هنری، نقشی اساسی در تربیت و پرورش هنرمندان ایفا می نمایند. 

- هنرستان های هنرهای زیبا از پیشینه تاریخی درخشان بیش از یکصد سال در هنر ایران زمین برخوردارند که خاستگاه اصلی بسیاری از هنرمندان برجسته در رشته های مختلف هنری بوده و ضرورت اقتضا می کند تا این سرمایه ارزشمند هنری حفظ و توسعه یابد. 

- جذب استعدادهای هنری و تربیت هنرمندان متعهد فاخر و ارزشی، توجه به هنرهای ملی، آیینی، بومی و محلی به ویژه هنرهای در معرض فراموشی از فرصت های ارزشمند این هنرستان هاست. 

- در هنرستان های هنرهای زیبا رشته های متناسب با ماموریت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آموزش داده می شود، شامل رشته های موسیقی، نمایش، سینما، نقاشی، گرافیک و پویانمایی که به صورت انحصاری در این هنرستان ها تدریس می شود. وجود فضای هنری استاد شاگردی و کاربردی در هنرستان ها از مهمترین مزیت های این مراکز آموزشی است. همچنین سطح فارغ التحصیلان این هنرستان در حدی است که بدون نیاز به تحصیلات دانشگاهی می توانند مستقیما  جذب بازار کار شوند و این امر توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و اشتغال زایی را در پی دارد. 

- بهره مندی عمومی مردم از فضای آموزش دولتی هنر و پیشگیری از افزایش بهاء خدمات آموزش هنری، جلوگیری از تجملی شدن هنر و دستیابی افراد خاص به آن، توجه به توسعه آموزش هنر در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته از دیگر مزیت های هنرستان های هنرهای زیباست. 

- در دوره جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیاست توسعه ای در حوزه آموزش های هنری و هنرستانهای هنرهای زیبا در دستور کار قرار گرفته و با همکاری وزارت آموزش و پرورش اقدامات موثری در این راستا در حال انجام است. حمایت از این هنرستانها، همچنین توسعه آموزش های هنری به ویژه در مناطق محروم در راستای سیاست برخی اقدات در این راستا به شرح زیر می باشد: 

۱- تشکیل کارگروه های نیازسنجی و تجزیه و تحلیل حرف و مشاغل فرهنگی و هنری (دیکوم) برای احصای مشاغل حوزه های مختلف هنری، فرهنگی با حضور متخصصان و کارشناسان هررشته برای شناسایی بازار کار به عنوان مبنایی برای تدوین استانداردهای آموزشی 

۲- تشکیل کارگروه های تدوین و به روزرسانی استاندارهای شایستگی، ارزشیابی و آموزش در رشته های مختلف فرهنگی و هنری مطابق استانداردهای جهانی بر اساس کدگذاری isco با حضور کارشناسان و متخصصان هر رشته 

۳- انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک با وزارت آموزش و پرورش جهت توسعه تعاملات فی مابین در راستای توسعه کمی و کیفی هنرستان ها

۴- طراحی و اجرای دوره های بازآموزی و تعالی بخشی- ویژه مدیران و هنرآموزان هنرستان ها در دو سطح مقدماتی تکمیلی

۵- راه اندازی سامانه هنرستان ها برای یکسان سازی شیوه نظارت و جذب هنرجو و هنرآموز و . ... 

۶- ثبت برند و عنوان »هنرستان هنرهای زیبا« در مرکز مالکیت فکری سازمان ثبت اسناد کشور برای نخستین بار 

۷- افزایش اعتبارات و حمایت های مالی از هنرستان ها

۸- برگزاری المپیاد ملی آموزش هنر ویژه شناسایی استعدادهای ناب هنری در میان هنرجویان هنرستان ها برای نخستین بار

۹- برگزاری جایزه ملی آموزش هنر با عنوان سرو ایرانی ویژه تجلیل از مدیران و مربیان هنرستان های هنرهای زیبا از جمله برنامه‌های مهم این وزارتخانه است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار