عارف: هنر را نباید امنیتی کرد
تهران (پانا) - معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه هنر و هنرمندان پایه تعالی، فرهنگ و رشد ایران هستند، گفت هنر و فرهنگ باید در همه حوزهها حاکم شود و شاهد حاکمیت این بخش در کشور باشیم و نباید در این مسیر هنر را امنیتی کرد؛ چرا که کار ما فرهنگی کردن فرهنگ است.
محمدرضا عارف صبح امروز (شنبه) در جلسه شورای سینما تأکید کرد: برآیند سلایق و نظرات با وجود برخی اختلاف نظرها مهم است که باید در مسیر درست خود قرار گیرد تا امانت تاریخ و تمدن بزرگ ایران حفظ و به نسلهای آینده منتقل شود.
عارف افزود: کشورهای حوزه تمدن ایران تمام دانشمندان، شعرا و بزرگان فرهنگ و هنر ایرانی را از خود میدانند؛ چرا که در حوزه تمدنی ایران، تمامی این کشورها همانند یکدیگر هستند و اگر یک شاعر ایرانی در آن کشورها برجسته میشود، مایه افتخار است؛ چرا که همه از یک حوزه تمدنی مشترک هستیم.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اهمیت دیپلماسی فرهنگی، خاطرنشان کرد: شرط حل مشکلات کشور توجه به دیپلماسی فرهنگی است که پس از آن مسائل سیاسی نیز حل میشود و ما با عقبه افتخارآمیز فرهنگی کشورمان، میتوانیم مسائل را حل کنیم و امروز با روی کار آمدن دولت چهاردهم، این فضا مهیا و آماده شده است و باید با نقدها و پیشنهادهای سازنده به این مسیر کمک کنیم.
عارف همچنین بر ضرورت حمایتهای دولت برای حضور بینالمللی سینماگران ایرانی در عرصههای بینالمللی به ویژه در حوزه تمدنی ایران با توجه به عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمانها و پیمانهای منطقهای همانند اوراسیا تأکید کرد.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: اجماع و وفاق به وجود آمده در کشور فرمایشی نیست و نتیجه انتخابات اخیر اجماع و وفاق ایجاد شده در کشور است که میتوان به عنوان یک دستاورد به آن شکل فرهنگی داد. ما ایرانیان بهذات اهل وفاق و فرهنگ بوده و هیچگاه اهل جنگ نیستیم و اگر حملهای به کشور نیز انجام شد، دفاع کردیم.
عارف ادامه داد: ایران سرآمد فرهنگی است؛ اما به دلیل برخی ضعفها، جوانان به عقبه بلند تاریخی و فرهنگی خود احساس غرور نمیکنند و دچار بیهویتی شدهاند؛ اما نباید به سمتی حرکت کنیم که اگر جوانان به هر دلیلی که از کشور خارج شدند، احساس بیهویتی کنند و یا هویت ملی آنان عوض شود؛ که البته چنین امری به دلیل عقبه تاریخی چند هزار ساله ایرانیان امکانپذیر نیست.
از خدمات ارزنده سینماگران، احساس غرور میکنیم
معاون اول رئیسجمهور در ادامه به بازدید خود از موزه سینما و جوایز سینماگران به ویژه در عرصههای بینالمللی و و دستاوردهای آنان اشاره کرد و گفت: با دیدن این اسامی بزرگ و خدمات ارزنده سینماگران احساس غرور میکنیم و نباید این سرمایه رها شود؛ شرط آن هم این است که هنرمندان و نخبگان تحمل خود را بالاتر ببرند؛ با وجود برخی شرایط ایجاد شده در کشور، راهی جز ماندن نداریم تا این مسیر اصلاح شود و انتظار داریم هنرمندان نیز مستقل از برخی از نظرات و سلایق مختلف در کشور بمانند و تحمل و کمک کنند تا فرهنگ، دانش، هنر و صنعت ایران به وضعیت مطلوب خود برسد.
عارف با تصریح اینکه هنر و فرهنگ به دلیل سرمایه ماندگار و غرورآفرین آن باید پیشتاز همگرایی در کشور باشد، گفت: ارتقاء تمامی این عناصر جز با هماهنگی و یکپارچگی جلو نمیرود؛ چرا که در دنیای امروز، همگرایی را نمیتوان با بخشبندی و اولویت دادن صرف به یک بخش خاص ایجاد کرد.
وی با این عنوان که هنر بهترین وسیله برای رساندن پیام انقلاب است، بیان کرد: سینما نقش بزرگی در طرح مسایل اجتماعی و فرهنگسازی در زمینههای مورد نیاز کشور دارد و باید با اهالی سینما با محبت بیشتر و نگاه مثبتتر برخورد شود که البته از هنر و هنرمندان و سینماگران این انتظار میرود که با انگیزه بیشتری فیلمهای اجتماعی و فرهنگی تولید کنند.
عارف افزود: اخیرا، برخی فیلمهای تولید شده احساس میشود که در یک محیط فرهنگی کشور اسلامی تولید نشده و پیامی جز اتلاف وقت و سرگرمی ندارد که قطعا سرگرمی برای گذران وقت آزاد لازم است؛ اما باید نتایج و پیامی نیز برای بیننده داشته باشد و سینما در طرح مسائل جامعه و مشکلات کشور و کمک به مردم بهترین زبان است که باید جدیتر به آن نگاه شود.
احداث سینما شهرهای بالای صد هزار نفر جمعیت و فاقد سینما
در این جلسه که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان صدا وسیما، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسئولان دستگاههای امر حضور داشتند، مقرر شد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (سازمان امور سینمایی و سمعی بصری) تمهیدات لازم را از طریق ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها برای تشکیل شورای سینما به ریاست استانداران در هر استان فراهم کند.
طرح احداث سینما در شهرهای بالای صدهزار نفر جمعیت و فاقد سینما از دیگر تصمیمات این جلسه بود که سازمان امور سینمایی و سمعی بصری را مکلف کرده است با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور، طرح «احداث سینما شهرهای بالای صد هزار نفر جمعیت و فاقد سینما» را با تعیین اولویتها از جمله مناطق کم برخوردار، زمانبندی مشخص، میزان اعتبارات لازم و پیشنهاد نحوه تامین منابع، نحوه مشارکت سایر دستگاهها و روشهای جذب سرمایه بخش خصوصی، بر اساس ظرفیتهای قانونی تهیه و برای تصویب به شورای سینما ارائه کند.
همچنین در این جلسه تجهیز و روزآمدسازی ۱۱۰ دفتر انجمنهای سینمای جوانان در کشور، تولید حداقل ۳ فیلم مستند از موضوعات آییننامه مستندنگاری طرحها و پروژههای کشور توسط دستگاههای دولتی، اعطای مسکن و تسهیلات به سینماگران فاقد مسکن، اصلاح نحوه مالیات از فعالیتهای سینمایی، تشکیل کارگروه تخصصی شورای سینما با تأیید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و ابلاغ معاون اول و پرداخت عیدی به ۸۵۰۰ نفر از اعضاء خانه سینما بحث، بررسی و تصمیمگیری شد.
در ادامه نیز مقرر شد، با همکاری دبیرخانه شورای سینما و نهادهای ذیربط با توجه به ضرورت حضور جدی ایران در عرصههای بینالمللی و حوزه تمدنی ایران یک طرح و برنامه در این راستا تهیه و به دولت ارائه شود.
در این جلسه منوچهر شاهسواری دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر گزارشی از روند برگزاری و داوری بررسی فیلمها، در این جشنواره ارائه کرد.
عارف پیش از این جلسه شورای سینما از بخشهای مختلف موزه سینما بازدید کرد و در انتهای مراسم هم حکم اعضای شورای سینما توسط معاون اول رئیسجمهور به اعضا اهدا شد.
ارسال دیدگاه