در نشست خبری مطرح شد:

تغییرات بزرگ در جشنواره موسیقی فجر؛ از احیای بخش‌های جدید تا تمرکز بر موسیقی ایرانی

موسیقی ایرانی در جشنواره فجر؛ تلفیق اصالت و نوآوری/رونمایی از پوستر جشنواره موسیقی فجر؛ نوآوری در کنار حفظ هویت ایرانی

تهران (پانا) - چهلمین جشنواره موسیقی فجر با تمرکز بر ارتقای کیفیت هنری و جهانی‌شدن موسیقی ایران، تغییرات چشمگیری را در بخش‌های مختلف خود به همراه دارد. این دوره، با احیای بخش‌های کودک و نوجوان و بانوان، و توجه ویژه به موسیقی مردم‌وار، در تلاش است تا مسیر جدیدی را برای جشنواره هموار کند.

کد مطلب: ۱۵۳۶۳۴۶
لینک کوتاه کپی شد
تغییرات بزرگ در جشنواره موسیقی فجر؛ از احیای بخش‌های جدید تا تمرکز بر موسیقی ایرانی

نشست خبری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر صبح شنبه، ۶ بهمن، در طبقه دوم تالار وحدت با حضور احمد صدری، سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ، رضا مهدوی، دبیر جشنواره، و محمدعلی مرآتی، دبیر اجرایی، برگزار شد.

در ابتدای نشست، احمد صدری با گرامیداشت روز «آواها و نواها» که مصادف با ۶ بهمن است، از تمامی همراهان جشنواره، اعضای دفتر موسیقی و مدیران ادوار گذشته قدردانی کرد.

وی با اشاره به اینکه عدد چهل مفهومی نمادین از کمال و پختگی دارد، گفت: جشنواره موسیقی فجر طی این سال‌ها، با وجود فراز و نشیب‌های مختلف، به مرحله‌ای از قوام رسیده است. با این حال، برای تداوم مسیر، نیازمند آسیب‌شناسی و بهبود مستمر هستیم.

صدری تأکید کرد که جشنواره امسال بر ارتقای کیفیت هنری متمرکز خواهد بود و در کنار توسعه کمّی، تلاش می‌شود موسیقی جدی‌تر در اولویت قرار گیرد. او افزود: دعوت از هنرمندان شاخص در این راستا انجام شده و امیدواریم در سال‌های آینده، جشنواره بتواند مسیر جریان‌سازی خود را در تمامی حوزه‌های موسیقایی تقویت کند.

در ادامه، رضا مهدوی، دبیر جشنواره، ضمن تأکید بر اهمیت جهانی‌شدن موسیقی ایران، اظهار داشت: جشنواره موسیقی فجر در سطح بین‌المللی شناخته‌شده است و با برنامه‌ریزی مناسب، می‌توانیم در سال‌های آینده میزبان برترین‌های این حوزه باشیم. همچنین، در نظر داریم از داوران خارجی در کنار داوران ایرانی استفاده کنیم تا سطح ارزیابی‌ها ارتقا یابد.

او با اشاره به برخی تغییرات در این دوره، گفت: بخش‌های کودک و نوجوان و بانوان احیا شده‌اند و هر یک دارای دو سالن اجرا خواهند بود. همچنین، در حوزه پایان‌نامه‌های موسیقی، برنامه‌ریزی‌هایی برای توسعه این بخش انجام شده است. امسال به موسیقی مردم‌وار و ارتباط آن با شعر و ترانه توجه ویژه‌ای داریم.

مهدوی همچنین از استمرار «شب استادان» خبر داد و گفت: برخی از اساتید، با وجود نقش پررنگ‌شان، فرصت را به جوان‌ترها داده‌اند. در این دوره، تک‌نوازی در کنار سایر سبک‌های موسیقی ارائه خواهد شد. همچنین، شب موسیقی نواحی گسترش یافته و استقبال خوبی از آن شده است.

رضا مهدوی، دبیر جشنواره، در ادامه به اهمیت حفظ زیبایی در موسیقی اعتراضی اشاره کرد و گفت:چرا باید ساحت زیبای موسیقی را با الفاظ زشت مکدر کنیم؟ در حالی که می‌شود اعتراض را با زبان و موسیقی زیبا بیان کرد، همان‌طور که در آثار بزرگان ادب مانند پروین اعتصامی و ملک‌الشعرای بهار این زیبایی و اعتراض در کنار هم بوده است.

او اضافه کرد که در شورای سیاست‌گذاری جشنواره موسیقی فجر، برنامه‌ریزی شده تا کارهایی که به اینگونه موسیقی‌ها پرداخته‌اند، در جشنواره حضور پیدا کنند، مشروط بر این که این آثار از نظر کیفی و مطابق با فرهنگ ایرانی باشند.

مهدوی همچنین به بررسی موسیقی راک در ایران پرداخت و بیان کرد:مگر همه راک‌اندرول‌ها در ایران این‌گونه هستند؟ خیر، بسیاری از گروه‌ها و خوانندگان در حال اجرای اشعار بزرگان ادب همچون مولانا در این سبک هستند.

این گفته‌ها نشان از تنوع و گستردگی موسیقی راک ایرانی داشت و اشاره‌ای به آن بخش از هنرمندان بود که این سبک موسیقی را با ارجاع به شعر و ادب ایرانی می‌آمیزند.

احمد صدری از حذف بخش «سرود» در جشنواره امسال خبر داد و دلیل این تصمیم را جلوگیری از موازی‌کاری در این بخش عنوان کرد. در سال‌های گذشته، بخش‌های زیادی برای سرود در دیگر مناسبت‌ها و جشنواره‌ها وجود داشت و به همین دلیل این بخش در جشنواره موسیقی فجر امسال حذف شد.

رضا مهدوی در بخشی از صحبت‌هایش به تشکیل دبیرخانه دائمی جشنواره موسیقی فجر اشاره کرد و گفت:یکی از ارکان هر جشنواره، دبیرخانه دائمی است که خوشبختانه خانم نادره رضایی هم بر تشکیل آن تأکید داشتند. ولی به‌دلیل شرایط نامشخص در ابتدای کار، نتوانستیم این دبیرخانه را تشکیل دهیم. من با توجه به کار رسانه‌ای‌ام همیشه در پاسخگویی بوده‌ام، اما زمانی که وضعیت‌ها مشخص نباشند، نمی‌توان اطلاع‌رسانی دقیقی داشت.

مهدوی در ادامه به مشکلات مالی جشنواره پرداخت و بیان کرد:تا به امروز جشنواره موسیقی فجر اسپانسر مشخصی نداشته است. اگر بودجه‌ای مشابه آنچه برای جشنواره فیلم فجر در نظر گرفته می‌شود، به ما داده می‌شد یا یکی از اسپانسرهای جشنواره، نیمی از بودجه خود را در اختیار ما قرار می‌داد، می‌توانستیم کارهای بزرگی انجام دهیم. امروز هزینه‌های اجرایی بسیار بالا است، به‌ویژه هزینه اجاره استودیوها که ساعتی یک و نیم میلیون تومان می‌شود.

در ادامه نشست، از پوستر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با طراحی انوشیروان مانی رونمایی شد. این پوستر، نمایانگر رویکرد نوین جشنواره در کنار حفظ هویت موسیقی ایرانی است.

همچنین، مهدوی اعلام کرد که کنسرت‌ها و برنامه‌های جشنواره در سالن‌های مختلفی برگزار خواهند شد. سالن‌های وزارت کشور، فرهنگسراهای بهمن، نیاوران و ارسباران، تالارهای وحدت، رودکی، اندیشه حوزه هنری، برج آزادی و سالن میلاد نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، از جمله مکان‌هایی خواهند بود که میزبان برنامه‌های جشنواره در این دوره خواهند بود.

مهدوی در پایان به تاریخ اختتامیه جشنواره اشاره کرد و گفت: مراسم اختتامیه چهلمین جشنواره موسیقی فجر در تاریخ دوشنبه ۲۹ بهمن در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار