رضا فیاضی در گفتوگو با پانا:
سینمای امروز ایران به تفکر جدید و عمیق نیاز دارد
مشکلات سینما باعث شده فیلمسازان اجتماعی و دیگر ژانرها برای پول در آوردن سراغ سوژه طنز بروند
تهران (پانا) - رضا فیاضی معتقد است سینما به حمایت جدی نیاز دارد و فیلمسازان باید عمیقتر درباره فیلمهای خود تفکر کنند زیرا امروز تمام سینمای ایران در ژانر طنز خلاصه شده است.
رضا فیاضی، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر کشور در گفتوگو با پانا درباره اینکه این روزها سینما قائل به یک ژانر طنز شده است و اکثر فیلمسازان به سمت این ژانر رفتهاند، گفت: «وقتی یک کارگردان بزرگ چون کیانوش عیاری صادقانه میگوید من فلان فیلم را برای اینکه پول دربیاورم، ساختم یعنی فیلمسازان ما گاهی حاضرند بهخاطر اینکه بتوانند کارهای دیگری بسازند یک فیلم را با مبنای پول درآوردن بسازند.»
وی ادامه داد: «کیانوش عیاری در مصاحبه با یکی از رسانهها در پاسخ به اینکه چه شد بعد از «خانه پدری» و «کاناپه» سراغ ساخت فیلمی همچون «ویلای ساحلی» رفته و آیا با موج کمدی سازی سالهای اخیر سینما همراه شده است؟ با قاطعیت پاسخ داد که «پول» و در تکمیل آن گفت که مهمترین دلیلش برای ساخت این فیلم، پول بوده است زیرا قصد تولید پروژه دیگری داشته که نیاز به پول داشته است. بنابراین وقتی فیلمسازان از یکجایی به بعد متوجه میشوند که نمیتوانند با ژانرهایی چون ژانر اجتماعی، کودک و نوجوان، جنایی و... پولی به دست بیاورند ناچار میشوند به سمتوسوی ژانر طنز بروند، اما غافل از اینکه ژانر طنز تجربهها و کار بلدیهای زیادی میخواهد و نمیشود همینطور بر مبنای پول درآوردن یا رسیدن به فروش خوب، طنز را انتخاب کنند.»
فیاضی درباره اینکه بسیاری از منتقدان سینما معتقد هستند ژانر طنز جایگاه خاص خود را دارد و باید بهمرور قویتر شود، گفت: «از سالیان قبل، طنز تعریف و جایگاه خود را داشته است؛ امروزه اما طنز با تعاریف گذشته خود متفاوت است. ژانر طنز همانند یک لطیفه است. طنزهای امروز اکثراً نه سوژه درست و نه ترکیب درستی دارند، البته این چیزهایی که میگویم قلبم را به درد میآورد چراکه دلم برای فضای حال حاضر سینما میسوزد، دلم برای مردمی که دیگر فرق طنز درست و طنز سخیف نمیدانند میسوزد، دلم برای روزهایی که سینما همه نوع ژانر و همه نوع مخاطب در خود جای میداد میسوزد. ژانر طنز باید بهمرور قویتر از گذشته میشد نه ضعیفتر و حل این مشکل فقط به دست کسانی است که دلسوز سینما باشند.»
وی به انتخاب ژانر طنز توسط مردم اشاره کرد و گفت: «مردم ایران با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، ترجیح میدهند اگر قرار است چندساعتی را به سینما اختصاص دهند، آن زمان را بخندند. آنها مقصر نیستند و ما باید زمینه فیلمسازی را قدرتمند کنیم تا آنها انتخابهای بهتری داشته باشند.»
ارسال دیدگاه