در گفتوگو با پانا تشریح شد؛
روایت یک کارگردان از علاقمند شدن کودکان و نوجوان به تئاتر در مساجد
تهران (پانا) - بهزاد نجفی کارگردان نمایش عشق به افق خورشید معتقد است که جشنواره شبستان ایده و طرح خوبی است زیرا مقوله تئاتر را به مساجد میبرد و به این ترتیب عموم مردم میتوانند با تئاتر بیشتر آشنا شوند.
بهزاد نجفی، کارگردان نمایش عشق به افق خورشید در گفتوگو با پانا درباره این نمایش گفت: «نمایش عشق به افق خورشید برگرفته از داستان واقعی است که یکی از طلبههای ایران حدود صدسال پیش در نجف درس میخواند و عاشق دختر یکی از بازاریهای آنجا میشود که به آن میرزا میگویند. او مخالف ازدواج دخترش با طلبه است برای همین این طلبه حدود ۴۰ روز در مسجد کوفه به امام زمان متوسل میشود که بالاخره امام زمان را میبیند و مریضیاش شفا مییابد و به آن دختر هم میرسد.»
وی با اشاره به متن نمایش عشق به افق خورشید توضیح داد : «متن کار از کتاب سید مهدی شجاعی یکی از نویسندگان مطرح کشور است که از او برای تهیه نمایش اجازه گرفتیم. سپس کار را شروع کردیم که به جشنواره راه یافت. به تهران آمدیم و نمایش را در چند مسجد اجرا کردیم که خوشبختانه همه مردم از اجرا راضی بودند و تا آخر کار را دیدند و استقبال کردند.»
این کارگردان افزود: «گروه ما ۱۲ نفره و بین ۱۸ تا ۲۸ ساله هستند. دو ماه درگیر تمرین این کار بودیم و خوشبختانه در مسجدی که حضور داشتیم برای کارهای تمرین اذیت نشدیم اما متأسفانه در مساجد هیات امنا و بزرگان مخالف تئاتر هستند؛ این فکر رفتهرفته باید برطرف شود و باید چارچوبهای اصولی برای آن مشخص شود.»
نجفی در پاسخ به این سؤال که چطور شد تصمیم گرفتید از متن شجاعی استفاده کنید، گفت: «نمایشهایی که کار میکنیم متن آن را خودمان مینویسیم یا از متن قوی نمایشنامههای دیگر با اجازه نویسنده استفاده میکنیم و کار را شروع و برای جشنوارهها ارسال میکنیم. متن شجاعی، متنی قوی است که از آن برای اجرای عموم جشنوارهها میتوان استفاده کرد.»
وی در پاسخ به این سؤال که آیا جشنواره شبستان میتواند به بچههای مسجد انگیزه دهد، توضیح داد: «این جشنواره اگر ادامهدار باشد وسال به سال نقاط قوتش بیشتر از نقاط ضعف آن باشد، میتواند گروهای مسجد را به تئاتر جذب کند بهاینترتیب چند سال دیگر در هر مسجدی یک گروه تئاتر داریم و معتقدم با اجراهای جشنواره شبستان حتماً یک گروه تئاتر از دل مساجد بیرون میآید.»
وی در پاسخ به این سؤال که فکر میکنید این جشنوارهها میتواند شوری ایجاد کند که علاقهمندان برای دیدن تئاتر به مساجد بیایند، گفت: «سال اول که کار تئاتر را در مساجد شروع کردیم، باعث شدیم ۸۰ نفر از نوجوان وجوانان آن محل جذب مسجد شوند چون فضای نو و مدرنی ایجاد کرده بودیم که نسبت به فضای سنتی برای جوانان هیجانانگیز بود، جذب شدند اگر کار با این سبک و سیاق جلو رود شور هیجان در جوانان برای جذب به مساجد به وجود میآید.»
گفتنی است؛ جشنواره تئاتر ملی شبستان از سوی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور و باهدف توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری در مساجد و رونق بخشیدن به مساجد که مراکز و کانونهای اصلی در اجتماعات مردمی در شهرهای کوچک و بزرگ و روستاها هستند، برگزارشده است.
در نخستین دوره از برگزاری این جشنواره گروههای نمایشی و هنری که وابسته به مساجد و کانونهای فرهنگی هنری مساجد هستند از سراسر کشور به تهران آمدند و در ۱۴ مسجد منتخب شهر تهران برای مخاطبان و اهالی مساجد به اجرای نمایش پرداختند.
این جشنواره در ۴ بخش عمومی، مهر ویژه بانوان، کودک و نوجوان و تئاتر کاغذی برگزارشده که امید است در دورههای آینده آثار ارسالی به جشنواره توسعه کمی و کیفی یابد.
داوران این جشنواره نیز از چهرههای شناختهشده عرصه تئاتر هستند که برخی از آنها پیش از برگزاری جشنواره در قالب مدرسه تئاتر شبستان در تعدادی از استانها حضور یافتند و به برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی پرداختند.
ارسال دیدگاه