لازم است تئاتر به مساجد بازگردد

تهران (پانا) – دبیر نخستین دوره جشنواره ملی تئاتر شبستان می‌گوید مساجد بهترین مکان برای آشنایی با هنر هستند و در دهه ۶۰ بسیاری از اتفاقات و رویدادهای مهم فرهنگی، هنری و ورزشی در مسجد یا با محوریت مسجد اتفاق می‌افتاد و لازم است تئاتر بار دیگر به مساجد بازگردد تا از دل آن هنرمندان متعهد معرفی شوند.

کد مطلب: ۱۴۶۲۴۲۰
لینک کوتاه کپی شد
لازم است تئاتر به مساجد بازگردد

نمایش‌های راه یافته به نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان در چهار بخش تئاتر کاغذی، کودک و نوجوان، عمومی و مهر (خواهران) در حال برگزاری است.

حسین عالم ‌بخش دبیر نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان در گفت‌و گو با پانا درباره جزئیات برگزاری این رویداد هنری گفت: «ما بچه مسجدی هستیم و کار تئاتر را از مسجد شروع کردیم. من حدود چهل و دو سه سال پیش و آن زمانی که شش ساله بودم در فعالیت‌های مسجد حضور یافتم. در مسجد با هنر، تئاتر، سینما و فیلم‌سازی آشنا شدم. بنابراین بنده و امثال بنده مدیون مسجد هستیم زیرا  مسجد محل خوبی برای آشنایی با هنر است.»

عالم بخش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این مطلب که بیشتر فعالیت‌های فرهنگی و هنری در دهه ۶۰ در مساجد اتفاق می‌افتاد، گفت: «در دهه ۶۰ بسیاری از اتفاقات و رویدادهای مهم فرهنگی، هنری و ورزشی در مسجد یا با محوریت مسجد رُخ می‌داد. بسیاری از مساجد گروه‌های سرود و تئاتر داشتند و بسیاری از افراد که می‌خواستند تئاتر ببینند به مسجد می‌رفتند.»

وی در ادامه به لزوم بازگشت فعالیت‌های فرهنگی و هنری در مدارس اشاره کرد و افزود: «لازم است به مسجد بازگردیم. امروز بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد تا به مسجد بازگردیم. در این راستا باید اقدامات و کارهایی انجام بدهیم که یکی از آن‌ها برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری با محوریت مسجد است.»

عالم بخش خاطرنشان کرد: «جشنواره ملی تئاتر شبستان اقدامی برای بازگشت به مسجد است و امیدوارم این جشنواره در آینده در سراسر کشور فراگیر شود و مورد استقبال وسیع کودکان، نوجوانان و جوانان قرار بگیرد.»

دبیر نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان در ادامه در خصوص تفاوت این جشنواره با سایر جشنواره‌های هنری و تئاتری در کشور گفت: «نخستین و اصلی‌ترین تفاوت این جشنواره با سایر جشنواره‌ها این است که این جشنواره در شبستان مساجد و نه در سالن‌های آمفی‌تئاتر برگزار می‌شود. البته برخی از مساجد دارای سالن‌های آمفی‌تئاتر هستند که بخش مهر جشنواره که ویژه بانوان  است در آن سالن‌ها اجرا می‌شود.»

وی تاکید کرد: «آثار این جشنواره باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد و بازیگران و عوامل طرازی در گروه‌های هنری و تئاتری این جشنواره تربیت یابند.»

عالم ‌بخش در پایان با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه تئاتر همچون منبر تاثیرگذار است و بلکه هم بیشتر، اظهار کرد: «تئاتر در مسجد می‌تواند یکی از بازوان قدرتمند امام جماعت برای انتقال مفاهیم دینی، تبلیغ و ترویج مضامین دینی و ارتقای اندیشه‌های مردم باشد.»

ساغر لطفی‌نژاد کارگردان تئاتر عروسکی و داور این دوره از جشنواره نیز با اشاره به برگزاری جشنواره تئاتر شبستان گفت: «چنین جشنواره‌ای نیاز و جای آن در بین رویدادهای هنری و تئاتری کشور خالی بود. تئاتر در تمام دنیا به عنوان یک ضرورت فرهنگی، تربیتی و آموزشی برای همه اقشار، ادیان و عقاید شناخته می‌شود. از این رو لازم بود تا بچه مسجدی‌ها یک جشنواره تئاتر داشته باشند.»

وی با بیان اینکه من اولین تئاتر را در مسجد مشاهده کردم، خاطرنشان ساخت: «وقتی به من پیشنهاد داده شد تا در این جشنواره مدرس بخش تئاتر کاغذی باشم با اشتیاق پذیرفتم. بچه‌ مسجدی‌ها باید در مسجد آموزش غیرمستقیم ببینند یعنی نباید به صورت مستقیم نصیحت بشوند، بلکه باید از طریق تئاتر و به صورت غیرمستقیم آموزش ببینند و آموزه‌ها را دریافت کنند.»

لطفی‌نژاد آثار ارائه شده در این جشنواره در حوزه تئاتر کاغذی را قابل تحسین دانست و گفت: «پیش از برگزاری جشنواره به ۹ استان سفر کردیم و آموزش‌هایی ارائه دادیم که تعدادی از آن‌ها توانستند آثارشان را به مرحله نهایی جشنواره برسانند.»

امیرحسین اشرفی

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار