سرنوشت مستندنگاری پروژههای ملی چه شد؟
تهران (پانا) - محمد حمیدی مقدم در دیدار با هیات مدیره انجمنهای صنفی کارگردانان و تهیهکنندگان سینمای مستند بر برگزاری جلسات با اعضای صنوف و تعریف و تعیین حدود و شرایط و امتیازهای طرح مستندنگاری پروژههای ملی برای اعضای صنوف تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، محمد حمیدی مقدم مدیر عامل مرکز گسترش، با حامد شکیبانیا رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تهیهکنندگان سینمای مستند، سیدعلیرضا حسینی عضو هیات مدیره انجمن صنفی تهیهکنندگان سینمای مستند، مهرداد زاهدیان رئیس انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند و میثم شاهبابایی عضو هیات مدیره این انجمن دیدار و گفتگو کرد. عبدالحسین بدرلو قائم مقام و معاون مستند و هومن مرادی کرمانی مدیر مستند مرکز هم در این جلسه حضور داشتند. در این جلسه هماندیشی، ابتدا حاضران درباره مطالبات صنوف و راههای عملی شدن طرح مستندنگاری پروژههای ملی و مشکلات تحقق این طرح صحبت کردند.
محمد حمیدی مقدم ابتدا گفت: ماجرای مستندنگاری پروژههای ملی، برای خانواده سینمای مستند مهم است، ما وظیفه داریم حدود و چارچوبهای آن را برای دوستان تعریف کنیم. در دو سال گذشته، جلسات متعددی با هم و با صنوف داشتهایم و توضیح هم دادهایم که قرار است چه اتفاقی در این طرح بیفتد، اما طبیعی است که اعضای صنوف نیاز به اطلاعات کافی درباره جزئیات داشته باشند تا سو تفاهمی به وجود نیاید.
او ادامه داد: ضروری است با اعضای صنوف جلساتی داشته باشید، برایشان درباره پیشرفت این طرح صحبت کنید و توضیح بدهید که چه افرادی واجد حضور در این پروژهها هستند. ما و هیات مدیرههای صنوف، نظارت و دخالتی در انتخاب کارگردانها و تهیهکنندگان این پروژهها نداریم، نگاه و معیارهای حرفه ای میگوید که همه مستندسازان، نمی توانند پروژههای صنعتی بزرگ را به سامان برسانند.
مدیر عامل مرکز گسترش افزود: در شانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» در جلسهای که آقای شکیبانیا داشت، درباره این پروژهها صحبت شد. روابط عمومی شرکت ملی نفت در این جلسه حضور داشت، اما به نظرم نیاز به جلسات مشترک با مدیر کلهای امور رسانه و روابط عمومی وزارتخانهها، سازمان ها و صنایع بزرگ داریم تا ضرورت مستندسازی درباره پروژههای ملی، به شکل تخصصی را با آنها در میان بگذاریم. بخشی از اما و اگرها و چالشها، درباره اهمیت این موضوع، در جلسات پیشین با هیات دولت حل شده، اما مسیر پیش رو ساده نیست. باید اما و اگرها و شاید و بایدهای این پروژهها را یک بار برای همیشه حل کنیم و وارد اجرای این طرح شویم.
در بخش دیگری از این جلسه حامد شکیبانیا، مهرداد زاهدیان، سیدعلیرضا حسینی و میثم شاهبابایی، نظر خود را درباره مراحل اجرایی شدن این طرح، نقش صنوف و مسیر پیش رو بیان کردند.
حمیدی مقدم ادامه داد: در مرحله اول، صنوف باید لیست کارگردانان و تهیه کنندگان عضو صنف را در سامانه وزارت ارشاد بارگذاری کنند، پس از آن و در ارتباط با نهادها و سازمانها، آنها هستند که تیم مورد نظر خود را (بر اساس ضوابط) انتخاب میکنند.
مدیر عامل مرکز گسترش گفت: ما و صنوف نقش تسهیل کننده و تسریع کننده این امر را داریم و پیگیر این هستیم که بتوانیم دست کم چند پروژه را تا پایان سال بعد، به مرحله اجرا برسانیم. این طرح، طرح ساده ای نیست، محاسن و امتیازهایش برای جامعه مستندسازان ایران فراوان است، اما رسیدن به مرحله اجرا و قانع کردن مدیران رسانهای سازمانها و نهادها، برای انتخاب افراد حرفه ای در این زمینه کار میبرد.
در نهایت و پس از این جلسه هماندیشی مقرر شد طی جلسات گروهی با اعضای صنوف، جزئیات مسائل مطرح شده به اطلاع اعضا برسد.
ارسال دیدگاه