استاندار فارس:

سعدی نماد سعادت ایرانیان است

استاندار فارس گفت:سعدی، که واژه‌ها را در زلال‌ترین چشمه‌های حکمت شستشو داد، نماد سعادتی است که نصیب ما شده است.

کد مطلب: ۱۵۶۱۴۶۵
لینک کوتاه کپی شد
سعدی نماد سعادت ایرانیان است

حسینعلی امیری استاندار فارس در آیین بزرگداشت یادورز مصلح دین، محمد سعدی شیرازی، اظهار کرد: امشب بار دیگر در جوار آرامگاه یکی از تابناک‌ترین ستارگان آسمان ادب فارسی ایستاده‌ایم، سعدی، که واژه‌ها را در زلال‌ترین چشمه‌های حکمت شستشو داد، نماد سعادتی است که نصیب ما شده است. در تکریم مردی گام برمی‌داریم که نه تنها زبان فارسی، بلکه روح ایرانی را در طول قرون متمادی با کلام خویش زنده نگه داشت.

استاندار فارس با بیان اینکه سعدی فرزند شیراز است، اما آثار او به جغرافیای خاصی محدود نمی‌شود، اضافه کرد:سعدی آموزگاری جهانی است؛ سخنش از دمشق تا دهلی و از بلخ تا پکن رفته و دل‌ها را تسخیر کرده است، جهان امروز بیش از هر زمان دیگر به سعدی نیاز دارد؛ به زبانی اخلاقی، به مدارا، و به حکمت زیستن در کنار یکدیگر. به قول سعدی، بنی‌آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند.

وی با اشاره به اینکه در عصری که خشونت، تبعیض و بی‌عدالتی سیمای جهان را در هم کشیده است، ما بیش از هر زمان دیگری به سعدی و اندیشه‌های او نیاز داریم، کلام سعدی باید در جان ما نیز خانه کند، گفت: سعدی شاعری چندوجهی است، او هم در «بوستان» و «گلستان» معلم اخلاق است و هم در غزل‌های عاشقانه‌اش مرشد دل‌های شکسته؛ این جامعیت و توازن راز ماندگاری اوست، سخن سعدی ساده، اما ژرف و شیرین است.

وی اظهار کرد: امروز در استان فارس، به عنوان پایتخت فرهنگ ایران، وظیفه‌ای بزرگ بر دوش خود احساس می‌کنیم، باید میراث سعدی را از سطح شعار و ستایش فراتر ببریم و حکمت و اخلاق را در رفتار شهروندی، تعلیم و تربیت، مدیریت شهری و روابط اجتماعی جاری کنیم؛ شعر سعدی تنها برای انجمن‌های ادبی نیست؛ بلکه راهنمای زندگی است، او به ما می‌آموزد که در ارتباط با دیگران، طبیعت، خود و آفریدگار بزرگ چگونه انسان باشیم.

وی گفت: از این رو، سعدی نباید صرفا یک مناسبت تقویمی باشد، ما باید او را در مدرسه، مسجد، خیابان و رسانه زنده نگه داریم، در جهان متلاطم امروز، ادبیات و فرهنگ می‌تواند رساترین پیام‌های صلح و همبستگی را منتقل کند و چه کسی بهتر از سعدی این پیام را منتقل می‌کند؟

استانداری فارس گفت: در این راستا، ما در استان فارس با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری شیراز و نهادهای علمی و فرهنگی مصمم هستیم که شیراز را نه تنها به نام سعدی، بلکه به روش او با حکمت و مهر و محبت اداره کنیم، فرزندان ما باید بیاموزند که چگونه در این جهان پرشتاب، پیوند عمیقی با ریشه‌های هویتی خود داشته باشند.

امیری افزود: به عنوان خدمتگزار این مردم فرهیخته، باور دارم که شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) و شهری جهانی، رسالتی جهانی برای روایت چهره‌ای دیگر از ایران، ایران خردمند و مهرورز را بر عهده دارد.

وی افزود: امیدوارم سعدی بزرگ همچون گذشته چراغ راه این سرزمین باشد، سرزمینی که افتخارش فرهنگ، ادب و معنویت است.

مهدی رنجبرمدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با اشاره به تاثیر عمیق آثار سعدی بر فرهنگ ایرانی و جهانی و پیام‌های انسانی و عدالت‌خواهانه وی گفت: جایگاه ویژه سعدی در ادبیات فارسی و اندیشه تاثیر گذار بر زندگی مردم بسی شگرف است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با اشاره به اهمیت سعدی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شاعران ایران، گفت: امروز در آغازین روز از هفته بزرگداشت بزرگمردی از دیار سخن، استاد بی‌بدیل شعر و نظم، حکیم نازک‌خیال شیراز؛ سعدی را گرامی می‌داریم؛ مردی که قرن‌هاست کلامش نه تنها بر لب ایرانیان، بلکه بر زبان جهانیان جاری است.

وی افزود: بوستان سعدی، در فضیلت‌گویی و گلستانش، معلم جان‌ها بود، سعدی نه تنها به معرفت و اندرز خشک می‌پرداخت، بلکه با بیان عاطفی و انسانی‌اش به انسان و انسانیت نگاه می‌کرد؛ در آثار سعدی، نه تنها چهره ایران، بلکه چهره تمام بشریت را می‌توان دید، او شاعر عدالت، راوی رنج تهیدستان و مبلغ مهر و دوستی بود، سعدی نمونه‌ای از اخلاق و معرفت، مدارا و فرهنگ‌دوستی را در کلامش به تصویر کشیده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در ادامه تصریح کرد: سعدی، نه تنها سخنوری بود که با شیرینی بیانش عمق معنا را منتقل می‌کرد، بلکه تلخی حقیقت را نیز با لطافت و لبخند به مخاطب می‌رساند. مردمان این سرزمین، قرن‌هاست که با زبان مهر، روح صلح، با لبخند و احترام به یکدیگر زندگی کرده‌اند.

 

 

خبرنگار : فاطمه نیکوکار

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار