خانواده قلب همیشه تپنده یک جامعه/گزارش متنی
آباده (پانا) - خانواده پایه وستون اصلی جامعه است وبرای مردم ایران واحدی بسیار ارزشمند بشمار می آید. خانواده کانون رشد وتعالی فرزندان است، فرزندانی که قرار است جامعه را بسازند.
از سال ۱۳۸۶ روز ۲۵ ذیالحجۀ هر سال به عنوان روز خانواده و تکریم بازنشستگان در تقویم رسمی کشور درج شد. روزی که آیۀ «هَل اَتی» سورۀ «اَلإنسان» در آن نازل شده است. این آیه به خانواده و استحکام پایههای آن میپردازد و تشویق به صبر و انفاق از مهمترین موضوعاتی است که در آن بیان میشود.
خوب یار خسروانیان ، ارشد روانشناسی بالینی ، عضو سازمان روانشناسی و مشاوره و عضو انجمن هیپنوتیزم علمی جمهوری اسلامی ایران ، در گفتگو باخبرنگار پانا روز ۱۲ تیر ماه ،روز تکریم خانواده را به کلیه ی خانواده های ایران و جهان و افرادی که در این زمینه تلاش می کنند تبریک گفت و صحبت خود را چنین آغاز کرد :«خانواده واحدی است که بر اساس ازدواج پدید می آید واز آغاز پیدایش خود همچون حریمی امن زندگی انسان را در بر می گیرد .محیط خانواده اولین و با دوام ترین عامل در تکوین شخصیت کودکان و نوجوانان و زمینه ساز رشد جسمانی ، اخلاقی ،اجتماعی ، عقلانی ، روانی و عاطفی است .»
وی افزود:« نهاد خانواده از جمله عمومی ترین نهادهای اجتماعی است که معمولا در تمام جوامع وجوددارد که مهم ترین تکیه گاه و محور زندگی اجتماعی است.»
ایشان در ادامه چنین گفت :« در حقیقت فرد در خانواده متولد میشود ، در سازمان خانواده زندگی می کند ، در مواقع نیاز به خانواده روی می آورد و در پرتو زندگی خانوادگی آرامش می یابد. »
خسروانیان با اشاره به صحبت خانم ویرجینیا ستیر روانشناس معروف دنیا چنین ادامه داد:«خانواده کارخانه انسان سازی است . پس هر چه این خانواده غنی تر باشد انسانهای غنی تری خواهد ساخت .»
وی گفت : «اگر در خانواده ها ارزش ها درست شناسایی شده و در مسیر اصلی با شند ، ارتباطات درست و صحیح انجام گیرد ، قواعد خشک و بی روح و ناسازگار و یکنواخت نباشد در پیوند با اجتماع برای ترس و خشم و سرزنش جایی وجود نداشته باشد ، خانواده ها متعادل خواهند شد .»
ایشان در ادامه افزود: « برای رسیدن به خانواده متعادل که در دین مبین اسلام هم تاکید شده و دستورات بسیار عمیق و ژرفی وجود دارد باید به خانواده ها و جوانان آموزش های لازم و مستمر و مؤثر داده شود تا شاهد آینده ای زیبا باشیم اما اگر با برنامه ریزی در این زمینه اقدام نکنیم ، آینده ای ترسناک و نگران کننده در پیش رو خواهیم داشت .»
خسروانیان در پایان خاطر نشان کرد :«ما باید آموزش را از دوران متوسطه اول شروع کنیم و در دوران دبیرستان و دانشگاه غنی تر سازیم و ادامه دهیم . مشاوره پیش از ازدواج _ غنی سازی روابط زوجین _ درمان اختلالات زوجین _ درمان خیانت _ مشاوره پیش از طلاق و پس از طلاق _ آموزش روشهای صحیح و مؤثر فرزند پروری _ آموزش مهارت های زندگی، می تواند نقش به سزایی در تحکیم خانواده داشته باشد .»
ارسال دیدگاه