وقتی تکنولوژی با تاریخ دست میدهد
برج میلاد در عصر هوش مصنوعی
تهران (پانا) - بازدید از برج میلاد دیگر فقط تماشای چشمانداز پایتخت از ارتفاع نیست؛ ترکیب هوش مصنوعی و فناوریهای نوین، تجربهای تازه از لمس تاریخ، اسطوره و هویت ملی ایران را برای بازدیدکنندگان فراهم کرده است.

در بازدیدی که گروهی از دانشآموزان از برج میلاد داشتند، بخشی از فضاهای تازهطراحیشدهی برج، تلفیقی بود از فناوریهای نوین با عناصر فرهنگی و تاریخی ایران؛ تجربهای متفاوت و ملموس از تعامل با گذشته.
یکی از بازدیدکنندگان در گفتوگو با پانا گفت:در قسمت سرزمین افسانهها، صحنههایی از داستانهای شاهنامه مثل زال و رودابه یا نبرد اسفندیار طراحی شده بود که با نورپردازی و صدا، حس زنده بودن داشتند. انگار وارد دنیای شاهنامه شده بودیم.
این بخش از برج، با هدف آشنا کردن بازدیدکنندگان با ادبیات کهن ایرانی، صحنههایی بازسازیشده از حماسههای شاهنامه را به نمایش میگذارد و بازدید از این مکان تجربهای آموزشی و هیجانی بدل میشود.
در نقطهای دیگر از این بازدید، تندیسهایی از چهرههای تأثیرگذار ایران نصب شده بود. نکته جالب، وجود QR کد روی هر مجسمه بود که با اسکن آن، اطلاعات، ویدیوها و روایتهایی از زندگی افراد برجستهای همچون حاج قاسم سلیمانی، آیتالله هاشمی رفسنجانی، کمالالملک و دیگر شخصیتهای ملی در اختیار بازدیدکننده قرار میگرفت.
یکی از دانشآموزان با اشاره به این بخش گفت: اینکه کنار مجسمهها فقط نام نباشد و بتوانیم درباره آنها اطلاعات بیشتری ببینیم، باعث میشه بیشتر علاقهمند بشیم و دقیقتر شناخته شوند.
این بازدید نشان داد که برج میلاد، فراتر از یک سازه معماری، به بستری برای یادگیری، تجربه و درک تاریخ ایران تبدیل شده و میتواند در آینده به یکی از پایگاههای هوشمند فرهنگی کشور تبدیل شود.
استفاده از فناوریهای روز در ترکیب با مفاهیم فرهنگی، مسیری نو در جذب نسل جوان به تاریخ و هویت ملی کشور ایجاد کرده است.
ارسال دیدگاه