احداث ساختمان اقتصادی ایران در بغداد برای اولین بار در کشورهای جهان

تهران (پانا) - رئیس هیئت امنای سازمان متخصصین و مدیران ایران در بغداد با تاکید بر تاسیس مرکز تجارت جهانی و اقتصادی ایران و عراق جهت تسهیلگر این امور برای بازرگانان، گفت: با توجه به همجواری این دو کشور و ۱۳ مرز مشترک با عراق، مراوده‌ای گسترده‌تر از قبل در حال شکل‌گیری است.

کد مطلب: ۱۵۴۴۵۵۳
لینک کوتاه کپی شد
احداث ساختمان اقتصادی ایران در بغداد برای اولین بار در کشورهای جهان

با همت جوانان متخصص ایرانی، جهادگران عرصه سازندگی و دولت چهاردهم جمهوری اسلامی و سازمان متخصصین و مدیران ایران، مرکز تجارت جهانی مشترک ایران و عراق در بغداد در حال ساخت و راه اندازی است و به زودی بهره برداری می‌شود. درخشش بخش خصوصی، تقویت حضور تولید کنندگان، توسعه دیپلماسی اقتصادی، ایجاد ظرفیت کم نظیر در بازار عراق بخشی از ظرفیت‌های این مجموعه است.

در همین رابطه حجت الاسلام والمسلمین حاج سیدعلی خان محمدی رئیس هیئت امنای سازمان متخصصین و مدیران ایران در بغداد اظهارداشت: با توجه به توصیه و رهنمود‌های مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه‌ای جهت کمک به اقتصاد کشور چنین مراکزی باید درهمه کشور‌ها فعال شود و اقتصاددانان و بازرگانان و تولیدکنندگان در آن فعالیت کنند. رایزن‌های اقتصادی و امور اقتصادی باید از سفارت‌ها جدا شوند ودر دسترس عموم بازرگانان خارجی قرارگیرند. سفارت‌های ما در کشور‌ها باید سفیر اقتصادی جمهوری اسلامی باشند و شبانه روزی درخدمت این مراکز باشند، در این برهه از زمان که دشمن از لحاظ نظامی نمی‌تواند به جمهوری اسلامی آسیب برساند و فقط از راه اقتصادی وارد شده است، سفارت‌های جمهوری اسلامی ایران در جهان باید تمام همت وقوت خود را در راه اقتصادی وکمک به اقتصاد کشور قرار دهند.

ظرفیت ۲۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و عراق

حجت الاسلام والمسلمین خان محمدی همچنین افزود که یکی از اهداف این مرکز، کمک به تحقق رشد ۸ درصدی اقتصادی است که مقام معظم رهبری روی آن تاکید فرموده‌اند. تجارت بین ایران و عراق خصوصا در دولت جدید که اولین سفر ریاست جمهوری به عراق بوده است بسیار جدی‌تر شده و این مرکز بخشی از توسعه روابط اقتصادی بین این دو کشور قلمداد می‌شود. نگاه به صادرات بین کشور‌های همسایه جایی عمیق‌تر می‌شود که تولیدکنندگان و بازرگانان با اطمینان بیشتر پای کار بیایند و به ارزآوری برای کشور کمک کنند.

وی در ادامه افزود: عراق ظرفیت اقتصادی بالایی دارد و در حال حاضر روزانه ۶.۵ میلیون بشکه نفت به فروش می‌رساند. یکی از اولویت‌های عراق حوزه عمرانی و ساختمانی و توسعه‌ای است که با توجه به چشم انداز ۱۰ ساله این کشور، سهم ایران می‌بایست سهم جدی باشد.

به گفته این مسئول، موضوع فعالیت اقتصادی ساختمان تجارت جهانی ایران و عراق به چهار حوزه تقسیم می‌شود. حوزه فنی مهندسی، صرافی و بانکی، مشتقات نفتی و مراودات تجاری. اگر بازرگان یا تولیدکننده ما بخواهد به عراق صادرات داشته باشد نقاط مبهمی در ذهنش شکل می‌گیرد. مثل اینکه مراودات بانکی را کجا انجام دهد و یا ضمانت‌های بانکی به چه صورت است و یا حتی چگونه در بازار عراق بتواند بازاریابی کند.

خان محمدی خاطر نشان کرد: تاسیس مرکز تجارت جهانی و اقتصادی ایران و عراق تسهیلگر این امور برای بازرگانان ما است. این مرکز زمینی به مساحت ۴۰۰۰ مترمربع دارد که نمایشگاه و غرفه‌های متعدد در آن تعبیه شده تا تولیدکنندگان و بازرگانان بتوانند محصولات خود را در این مرکز به معرض نمایش درآورند و از طرفی جلسات، قراردادها، موضوع ضمانت نامه‌ها و مباحث حقوقی آنها در این مرکز قابل پیگیری است.

ساختمان اقتصادی

خان محمدی تاکید کرد که سفارت جمهوری اسلامی در بغداد می‌تواند نقش مهمی در پیشبرد اهداف اقتصادی ایران داشته باشد. سفیر جمهوری اسلامی در عراق باید میان مردم حضور پیدا کند و پاسخگو باشد. همچنین رایزن اقتصادی سفارت باید در این مرکز به صورت شبانه روزی حضورمستمر داشته و در میدان باشد و در جنگ اقتصادی کنونی، فعالیت‌های اقتصادی را به نحو مقتضی مورد حمایت ویژه قرار دهد. در مجموع باید گفت سفارت‌ها در کشور‌های همسایه نقش بسیار مهمی در توسعه مراودات اقتصادی دارند.

افزایش ۲۰ درصدی تجارت ایران و عراق در یازده ماه گذشته

سازمان متخصصین و مدیران ایران به نمایندگی از ملت بزرگ ایران، متوقع است که سفارت جمهوری اسلامی درعراق و مسئولان عراقی این ظرفیت را غنیمت شمرده و نهایت همکاری را با ایران داشته باشند و با توجه به همجواری این دو کشور و ۱۳ مرز مشترک با عراق، مراوده‌ای گسترده‌تر از قبل شکل بگیرد.

خان محمدی در مورد هزینه ساخت این مرکز گفت: چندین میلیون دلار برای این پروژه هزینه شده است و بودجه‌ای معادل ۷۰۰۰میلیارد ریال در نظر گرفته شده است و ظرفیت سرمایه گذاری بیشتر نیز دارد. پیش بینی می‌شود این مرکز تا اواخر اسفند ماه ۱۴۰۳ با حضور مقامات ایرانی، به افتتاح رسمی برسد.

یکی دیگر از وظایف این مرکز، ارائه خدمات بهتر به زوار ایرانی و نیز آمادگی برای جنگ اقتصادی از طریق افزایش صادرات و ارزآوری برای کشور است. این مجموعه از لحاظ طراحی شکیل و درخور شان جمهوری اسلامی است و ظرفیت‌های لازم برای توسعه بازرگانی بین ایران و عراق را فراهم خواهد کرد. به زودی از تمام تولیدکنندگان و اقتصاددانان و بازرگانان برای بازدید و عرضه محصولات در بخش‌های مختلف دعوت به عمل خواهد آمد تا پای کار بیایند و امید است تولیدکنندگان جمهوری اسلامی ایران سهم قابل توجهی از بازار عراق به دست آورند.

ساختمان اقتصادی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار