کارشناس مسائل دینی شهرستان ملارد:

شخصیت علمی و جهادی حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) نیازمند بازشناسی و توجه بیشتر است

ملارد (پانا) - کارشناس مسائل دینی شهرستان ملارد با تأکید بر ضرورت بازشناسی شخصیت علمی و جهادی حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، بیان کرد: این بزرگ‌مرد تاریخ اسلام به عنوان یکی از شخصیت‌های بارز و برجسته شیعه، نیازمند توجه و بررسی دقیق‌تری است.

کد مطلب: ۱۵۵۸۵۷۱
لینک کوتاه کپی شد
شخصیت علمی و جهادی حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) نیازمند بازشناسی و توجه بیشتر است

علی پیچکانلو، کارشناس مسائل دینی شهرستان ملارد در گفت‌وگو با خبرگزاری پانا به مناسبت سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه‌السلام) به شرح زندگینامه و مهاجرت این شخصیت بزرگ به شهر ری پرداخت.

پیچکانلو به تاریخ تولد و وفات این بزرگوار اشاره کرد و گفت: «تاریخ دقیق تولد و وفات حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام مشخص نیست اما در برخی منابع آمده که ایشان در روز پنج‌شنبه، چهارم  ربیع‌الآخر سال ۱۷۳ هجری قمری، مطابق با ۲۵ تیرماه ۱۵۸ یزدگردی، در مدینه و در خانه جدش حضرت امام حسن مجتبی (علیه‌السلام) متولد شده و پس از ۷۹ سال و شش ماه و یازده روز قمری، در زمان المعتز بالله عباسی به دیار باقی شتافتند.»

وی به جزئیات علل مهاجرت حضرت عبدالعظیم به شهر ری پرداخت و اظهار داشت: «سابقه مبارزاتی خاندان ایشان و همچنین شخصیت علمی و جهادی و ارتباط نزدیک حضرت عبدالعظیم با اهل بیت (علیهم‌السلام) باعث شد که ایشان در سال‌های پایانی عمر تحت تعقیب حکومت وقت قرار گیرد و زندگی مخفی را انتخاب کند. ایشان وطن اصلی خود را ترک کرده و شهرهای مختلفی را پشت سر گذاشت تا به شهر ری رسید و در خانه یکی از پیروان اهل بیت (علیهم‌السلام) سکونت گزید.»پ

پیچکانلو تصریح کرد: «حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از معدود شیعیانی بودند که از دوران امام کاظم (ع) تا امام حسن عسکری (ع) را درک کردند. هرچند در زمان امامت امام موسی کاظم (ع) سن کمی داشتند، اما ایشان همواره در طول زندگی‌اش مورد توجه و تایید اهل بیت (علیهم‌السلام) بودند.»

وی در پایان با بیان اینکه حضرت عبدالعظیم حسنی یکی از شخصیت‌های برجسته علمی، عملی و جهادی است که تاکنون به‌خوبی شناخته نشده، به حکمت نامه حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام  اشاره و مطالعه آن را به جوانان توصیه کرد و گفت: «دراین حکمت‌نامه، موضوعاتی چون شخصیت خانوادگی، ویژگی‌های علمی و عملی، هجرت به شهر ری و وفات ایشان بررسی شده است. این نوشتار همچنین به تأثیرات فرهنگی و اجتماعی ایشان بر جامعه شیعه، نقش ایشان در ترویج معارف اهل بیت (علیهم‌السلام)، و ارتباطاتشان با دیگر شخصیت‌های دینی و علمی آن زمان می‌پردازد. به ویژه، اهمیت زیارت ایشان در حرم مطهر و تأثیر آن بر تقویت اعتقادات دینی در میان شیعیان نیز از دیگر مباحث مطرح‌شده در این حکمت‌نامه است .»

خبرنگار : دانش آموز ،مهرشاد صاحبی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار