دبیر ادبیات آموزشگاه فرشتگان ناحیه یک بهارستان:

روز مهندس، ادای احترام به نبوغ خواجه نصیرالدین طوسی است

بهارستان یک(پانا)- دبیر ادبیات آموزشگاه فرشتگان ناحیه یک بهارستان، روز مهندس را ادای احترام به نبوغ خواجه نصیرالدین طوسی دانست.

کد مطلب: ۱۵۴۶۵۷۷
لینک کوتاه کپی شد
روز مهندس، ادای احترام به نبوغ خواجه نصیرالدین طوسی است

 

یگانه رحمتی، دبیر ادبیات آموزشگاه فرشتگان ناحیه یک بهارستان، در گفت‌وگو با پانا با اشاره به روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی در جهان ادبیات فارسی اظهار کرد: «خواجه نصیرالدین طوسی یکی از بهترین، محبوب‌ترین و مشهورترین دانشمندان ایرانی است که با تلاش، کوشش و همت قابل توجه خویش، آثار باارزشی از خود به یادگار گذاشته است.»

رحمتی افزود: «خواجه نصیرالدین طوسی که در علوم نجوم، ریاضیات، فلسفه، منطق، ادبیات و همچنین فقه مهارت داشت، مایه افتخار و عزت کشور ما محسوب می‌شود. وی با ایجاد رصدخانه مراغه که علاوه بر محل رصد ستارگان، سازمان علمی گسترده آن عصر نیز بود، امکانات تدریس بیشتر شاخه‌های علوم و محل تجمع دانشمندان آن دوره را فراهم کرد.»

وی با اشاره به تأثیرات آثار خواجه نصیرالدین طوسی بر فرهنگ جامعه خاطرنشان کرد: «به طور کلی و مختصر، نصیرالدین طوسی یک دانشمند همه‌چیزدان و والامقام ایرانی است. هیچ سختی و ناملایمتی موجب نشد که این شخصیت برجسته و والامقام از تألیف آثار گوناگون و انجام اقدامات عملی مانند تأسیس رصدخانه مراغه و ارائه کتاب‌ها و آثار مختلف باز بماند. آثار منحصر‌به‌فرد نصیرالدین طوسی علاوه بر درخشیدن در گنجینه ادبیات، مایه عزت و سربلندی ایران عزیز است و باعث رشد و تقویت تفکرات و عملکرد جامعه می‌شود.»

دبیر ادبیات آموزشگاه فرشتگان، با توجه به وجه اشتراک بین روز مهندس و روز گرامیداشت خواجه نصیرالدین طوسی، افزود: «زادروز این شخصیت برجسته و والامقام ایرانی، به عنوان روز مهندس انتخاب شده است. باتوجه به علم و تحصیلات بی‌نهایت و ستودنی نصیرالدین طوسی، تحصیلات وی در زمینه ریاضیات، معماری و هندسه به روز مهندس مرتبط می‌شود. قرن‌ها از درگذشت خواجه نصیر می‌گذرد، اما هنوز هم دستاوردهای علمی، پژوهش‌ها و نظریه‌های این دانشمند ایرانی قابل ستایش و توجه است. همچنین تحصیلات خواجه نصیر سهم بسزایی در میان مهندسان فناوری و ریاضیات دارد.»

یگانه رحمتی، دبیر ادبیات آموزشگاه فرشتگان، همچنین تأکید کرد: «اهمیت تاریخ ادبیات فارسی و همچنین فراگیری علم ادب و عرفان باید در میان افراد یک جامعه همواره ترویج پیدا کند. روایت شده است که ایامی که خواجه در آن می‌زیست، مصادف با حمله قوم مغول به ایران بوده است. اما با وجود تمام سختی‌ها و دشواری‌ها، بزرگان علم، حکمت و تاریخ شعر ایران، در حقیقت با فراگیری علم، قدرت خویش را نمایان کردند. خواجه نصیرالدین طوسی علاوه بر اهمیت تحصیلات و مقام علمی، از نظر آداب تعلیم نیز به شیوه توصیه‌شده دین اسلام در مراتب و درجات اخلاقی می‌پردازد. نصیرالدین طوسی الگوی اخلاق و هوش جوانان و نوجوانان ایران است.»

خبرنگار : دانش آموز، هستی جعفرپور

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار