کارشناس‌مسئول قرآن، عترت و نماز اداره آموزش و پرورش شهرستان ملارد:

خودشناسی کلید رسیدن به کمال انسانی و نزدیکی به خداوند است

ملارد (پانا) - کارشناس‌مسئول قرآن، عترت و نماز اداره آموزش و پرورش شهرستان ملارد، شناخت سرمایه‌ها و توانمندی‌های فردی به همراه اراده و اختیار را ابزارهای الهی برشمرد که انسان را در دستیابی به رستگاری یاری می‌کنند.

کد مطلب: ۱۵۴۵۱۶۰
لینک کوتاه کپی شد
خودشناسی کلید رسیدن به کمال انسانی و نزدیکی به خداوند است

حمید رستمی، کارشناس‌مسئول قرآن، عترت و نماز اداره آموزش و پرورش شهرستان ملارد در گفت‌وگو با خبرنگار پانا با تأکید بر اینکه نزدیکی به خداوند متعال غایت اصلی حیات انسان است، اظهار کرد: «رشد و کمال آدمی، تنها در سایه حرکت به سوی این هدف و دستیابی به رستگاری محقق می‌شود.»

رستمی افزود: «نخستین گام در این مسیر، خودشناسی یعنی شناخت سرمایه‌ها، توانمندی‌ها و استعدادهای انسان، شیوه بهره‌گیری از آن‌ها و همچنین آگاهی از موانع پیش رو در مسیر تقرب به خداوند و راه‌های مقابله یا اجتناب از این موانع است و از این رو خودشناسی را می‌توان سودمندترین دانش بشری دانست.»

وی با اشاره به جایگاه ویژه انسان در آفرینش، تصریح کرد: «خداوند متعال برای توانمندسازی بشر در مسیر تقرب، امکاناتی ویژه در نهاد او قرار داده است. همه آنچه در آسمان‌ها و زمین است برای انسان آفریده شده و توان بهره‌برداری از این مواهب به او عطا شدده است. این نشانگر کرامت انسان و جایگاه بی‌همتای او در نظام هستی است.»

رستمی با تشریح ابزارهای الهی برای حرکت در مسیر کمال به سه سرمایه کلیدی شامل نیروی اندیشه، اراده و اختیار و فطرت خداجو اشاره کرد و گفت: «نیروی اندیشه به انسان این امکان را می‌دهد که با تفکر و تعقل، مسیر حق را بیابد و به درک عمیق‌تری از حقیقت برسد. اراده و اختیار به عنوان دو ویژگی اساسی انسان، او را قادر می‌سازد تا با انتخاب‌های آگاهانه، سرنوشت خود را رقم بزند و مسئولیت اعمال خویش را بر عهده بگیرد. در نهایت، فطرت خداجو به‌عنوان یک گرایش ذاتی، انسان را به سمت حقیقت و معارف الهی سوق می‌دهد و او را در جستجوی معنا و هدف زندگی یاری می‌کند. این سه سرمایه، ابزارهایی هستند که به انسان کمک می‌کنند تا در مسیر کمال و رشد معنوی خود پیشرفت کند.»

این کارشناس قرآنی در ادامه با بیان رابطه مستقیم میان سرمایه‌های وجودی و ابعاد اهداف انسان، تصریح کرد: «هرچه سرمایه‌های فردی مانند عقل، وجدان و سایر موهبت‌های الهی گسترده‌تر باشد، اهداف متعالی‌تری دنبال می‌شود. انسان، به‌رغم برخورداری از امتیازاتی چون خردورزی و وجدان اخلاقی که در دیگر موجودات یافت نمی‌شود، نمی‌تواند مسیر رشد خود را هم‌تراز حیوانات یا گیاهان تعریف کند. هدف او باید همسو با عظمت سرمایه‌هایش باشد.»

رستمی در پایان با هشدار نسبت به عوامل بازدارنده در مسیر کمال، گفت: «اگر هدف آفرینش انسان، صرفاً تأمین خوراک، خواب و شهوت بود، آیا نیاز به ابزارهایی چون عقل، وجدان یا ارسال پیامبران الهی وجود داشت؟ عقل، که با دوراندیشی ما را از دام لذت‌های زودگذر نجات می‌دهد، و وجدان، که با قضاوت بی‌امان، راحت‌طلبی را بر ما حرام می‌کند. خداوند هم راه رشد و هم عوامل سقوط را به روشنی بیان کرده است.»

خبرنگار : دانش آموز ،مهرشاد صاحبی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار