دبیر علوم آموزشگاه شهدای گمنام ناحیه یک بهارستان:

تغذیه سالم و ورزش کلید پیشگیری از دیابت نوع دوم است

بهارستان (پانا) - دبیر علوم آموزشگاه شهدای گمنام ناحیه یک بهارستان، تغذیه سالم و ورزش را کلید پیشگیری از دیابت نوع دوم دانست.

کد مطلب: ۱۵۲۸۰۱۴
لینک کوتاه کپی شد
تغذیه سالم و ورزش کلید پیشگیری از دیابت نوع دوم است

آیدا سلطانی، دبیر علوم آموزشگاه شهدای گمنام ناحیه یک بهارستان در گفت‌وگو با پانا به تشریح انواع دیابت و روش‌های پیشگیری از آن پرداخت و گفت: «دیابت، یک بیماری مزمن است که بدن در آن قادر به تولید یا استفاده صحیح از انسولین نیست. انسولین، هورمونی ضروری برای تنظیم سطح قند خون است. این بیماری به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود که در دیابت نوع اول، سیستم ایمنی بدن به اشتباه سلول‌های پانکراس که مسئول تولید انسولین هستند را از بین می‌برد. این نوع دیابت بیشتر در کودکان و نوجوانان رخ می‌دهد. دیابت نوع دوم که نسبت به نوع اول کمتر خطرناک است، معمولاً در بزرگسالان شایع‌تر است.»

دیابت نوع دوم و عوامل خطر

سلطانی با اشاره به دیابت نوع دوم افزود: «در این نوع دیابت، بدن یا به اندازه کافی انسولین تولید نمی‌کند یا نمی‌تواند از انسولین تولیدشده به‌طور مؤثر استفاده کند. این نوع دیابت بیشتر به سبک زندگی، رژیم غذایی و فعالیت بدنی وابسته است. دیابت می‌تواند به مشکلات جدی مانند بیماری‌های قلبی، مشکلات کلیوی، آسیب‌های عصبی و اختلالات بینایی منجر شود. با این حال کنترل صحیح این بیماری می‌تواند از بروز این مشکلات جلوگیری کند. یکی از عوامل اصلی ابتلا به دیابت نوع دوم، چاقی است.»

پیشگیری از دیابت نوع دوم در نوجوانان

این دبیر علوم در خصوص پیشگیری از دیابت نوع دوم در نوجوانان تأکید کرد: «استرس مزمن از طریق تغییرات هورمونی می‌تواند در طولانی‌مدت بر سطح قند خون تأثیر بگذارد. پیشگیری از دیابت در نوجوانان به تغییرات در سبک زندگی وابسته است. مصرف غذاهای کم‌چرب و پرفیبر مانند سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. همچنین کاهش مصرف مواد قندی و نوشیدنی‌های شیرین، محدود کردن غذاهای فرآوری‌شده و چرب و حداقل ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط یا شدید در بیشتر روزهای هفته از روش‌های مؤثر پیشگیری محسوب می‌شوند. فعالیت‌هایی مانند دویدن، شنا، دوچرخه‌سواری و بازی‌های تیمی می‌توانند به بهبود حساسیت بدن به انسولین کمک کنند.»

نقش مدیریت استرس و خواب در پیشگیری از دیابت

سلطانی با اشاره به اهمیت مدیریت استرس و خواب کافی گفت: «یادگیری روش‌هایی مانند مدیتیشن، تنفس عمیق یا یوگا می‌تواند در پیشگیری از دیابت مؤثر باشد. همچنین خواب ناکافی، خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد. نوجوانان باید بین ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه داشته باشند. در خانواده‌هایی که یکی از اعضا به دیابت مبتلا است، نوجوانان باید به‌ویژه به رعایت سبک زندگی سالم توجه کنند.»

جمع‌بندی و توصیه‌ها

وی خاطرنشان کرد: «حفظ وزن مناسب با سن، رعایت تغذیه سالم و انجام ورزش منظم از عوامل کلیدی در پیشگیری و کنترل دیابت هستند. با رعایت این نکات، نوجوانان می‌توانند خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.»

خبرنگار : دانش‌آموز؛ آیناز حسینی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار