دبیر بازنشسته ادبیات فارسی مدارس شهرستان ملارد مطرح کرد؛
نقش رودکی در تغییر خط از پهلوی به فارسی؛ نقطه عطفی در تاریخ ادبیات
ملارد (پانا) - دبیر بازنشسته ادبیات فارسی مدارس شهرستان ملارد به مناسبت روز بزرگداشت رودکی به بررسی زندگی و آثار این شاعر بزرگ ایرانی پرداخت و نقش رودکی در تغییر خط از پهلوی به فارسی را نقطه عطفی در تاریخ ادبیات دانست.
در تاریخ ادبیات ایران، شاعران و نویسندگانی دیده میشوند که با آثار ارزشمند خود، زبان و فرهنگ فارسی را زنده نگه داشته و نام خود را در تاریخ جاودانه کردهاند. یکی از این چهرههای برجسته، ابوعبدالله جعفر بن محمد رودکی، معروف به «پدر شعر فارسی» است که ۴ دیماه در تقویم ایران به بزرگداشت او اختصاص یافته است.
رودکی که از او به عنوان اولین شاعر بزرگ فارسیگوی یاد میشود در طول زندگی خود، بیش از یک میلیون و سیصد هزار بیت شعر و ۶ مثنوی سروده است. با این حال، تنها بخش کوچکی از این آثار ارزشمند به ما رسیده است.
نگاهی به زندگی رودکی
زهره مولوی، دبیر بازنشسته ادبیات فارسی درباره زندگی رودکی به پانا گفت: «رودکی در ۴ دی ۲۳۷ خورشیدی در روستای بَنُج رودک به دنیا آمد و در سال ۳۱۹ شمسی در پنجکنت تاجیکستان درگذشت. او ۸۲ سال عمر کرد و نامش در تاریخ ادبیات فارسی جاودان ماند.»
نقش و جایگاه رودکی در ادبیات فارسی
مولوی با اشاره به جایگاه رودکی در ادبیات فارسی افزود: «رودکی، اولین شاعری است که دیوان شعر فارسی او ثبت شده است. او همچنین در تغییر خط از زبان پهلوی به خط فارسی، نقشی برجسته داشت و از شاعران اثرگذار دوره سامانی بود.»
وی ادامه داد: «سبک شعر رودکی به سبک خراسانی تعلق دارد که در آن دوران رایج بود. او علاوه بر اشعار غنایی در حوزه ادبیات تعلیمی نیز فعالیت داشت و حتی آثار حماسی در دیوان او یافت میشود.»
بزرگداشت رودکی، فرصتی فرهنگی
این دبیر بازنشسته ادبیات فارسی با تأکید بر اهمیت بزرگداشت رودکی تصریح کرد: «رودکی، جایگاهی ویژه در بین شاعران جهان دارد. هر ساله روز بزرگداشت او بهعنوان گرامیداشت پدر شعر کلاسیک فارسی برگزار میشود که این آیین، فرصتی برای پاسداشت فرهنگ و ادبیات ایرانی است.»
رودکی؛ شاعری نابینا اما جاودانه
مولوی با اشاره به زندگی الهامبخش رودکی خاطرنشان کرد: «رودکی با وجود نابینایی، آثاری آفرید که تا امروز زبانزد است. او نشان داد که محدودیتهای جسمی، مانعی برای خلق آثار ماندگار نیست و میتوان نام خود را در تاریخ ادبیات جهان ثبت کرد.»
ارسال دیدگاه