حرمت «حریم خصوصی» در قاموس رهبر معظم انقلاب

تهران (پانا) - حفظ امنیت «حریم داخلی مردم و کشور» ضرورتی است که رهبر معظم انقلاب به شیوه ها و دفعات گوناگون از آن سخن رانده و در بیانات اخیر تعرض به آن را «حرام شرعی» برشمرده اند.

کد مطلب: ۸۱۲۴۲۷
لینک کوتاه کپی شد
حرمت «حریم خصوصی» در قاموس رهبر معظم انقلاب

به گزارش ایرنا، حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار دوشنبه بیستم فروردین ماه با جمعی از مدیران و مسوولان کشور درباره حریم خصوصی افراد در ابعاد و عرصه های گوناگون از جمله پیام ‌رسان‌ها و شبکه ‌های اجتماعی داخلی تصریح داشتند «مسوولان باید امنیت و حریم داخلی مردم و کشور را حفظ کنند. تعرض به امنیت و حریم داخلی مردم حرام شرعی است و نباید انجام شود.

ایشان از متصدیان کار در دستگاه ‌های دولتی و قضایی خواستند تا «مراقبت کنند، حریم داخلی زندگی مردم و اسرار آنها محفوظ بماند.»

بیان صریح دیدگاه رهبر انقلاب درباره حقوق و حریم خصوصی شهروندان و اعلان حکم شرعی نقض این حریم انعکاس فراوانی در رسانه ها و افواه عمومی یافت و استقبال و اظهارنظرهای پرشماری را به دنبال آورد. این در حالی است که رهبری پیش از این بارها به بیان و در زمان های مختلف حقوق و حریم خصوصی افراد را محترم شمرده بودند.

رهبری به صورت ویژه در حکم چهاردهم شهریورماه ۹۴ برای انتصاب اعضای شورای عالی فضای مجازی و در بند ششم این حکم «اهتمام ویژه به سالم‌ سازی و حفظ امنیت همه‌جانبه فضای مجازی کشور و نیز حفظ حریم خصوصی آحاد جامعه و مقابله موثر با نفوذ و دست‌اندازی بیگانگان در این عرصه را» از اعضای شورا خواستار شدند.

حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار میانه مرداد ماه ۸۲ با کارگزاران نظام با بیان اینکه «اعتقاد ما به آزادی و تامین حقوق شهروندی در مسائل اجتماعی هم ریشه‌دار و دارای مبنای دینی است» نگاه سیاسی و عقیدتی خود را به این موضوع عیان ساختند.

ایشان حتی در عرصه های حساسی چون مبارزه با معضلات اساسی کشور، تامین حقوق و حریم شخصی افراد را اصلی انکارناپذیر خوانده و در خطبه های نماز عید فطر سال ۸۰ (بیست و پنجم آذرماه) به‌ قوه‌ قضاییه‌ و مجریه‌ و مطبوعات‌ توصیه‌ کردند مراقب‌ باشند در مبارزه‌ با فساد ضمن‌ حفظ آبروی افراد به‌ کسی‌ ظلم‌ نشود.

رهبری همچنین در دیدار هفتم تیرماه سال ۹۱ با رییس و مسوولان دستگاه قضا حفظ آبروی افراد را یکی از مسائل بسیار حساس و مهم برشمردند و خاطرنشان کردند «بخش قابل توجهی از این موضوع (تعرض به آبروی افراد)، متاسفانه به فضاسازی‌ ها و شایعه‌سازی ‌های برخی مطبوعات و پایگاه‌های رایانه‌ای مربوط می‌شود، اما قوه‌ قضاییه نباید به هیچ وجه تحت تاثیر این جوسازی‌ها قرار گیرد.»

بخش قابل توجهی از حساسیت های رهبری در زمینه حریم خصوصی افراد را می توان در لابلای استفتائات ایشان شاهد بود و همچنان که اشاره شد این حساسیت افزون بر بُعد سیاسی، در چارچوب اعتقادی ایشان نیز بازتاب می یابد چنانکه حضرت آیت الله خامنه ای در پاسخ به پرسشی در زمینه تجسّس در امور شخصی و غیر شخصی مومنین و تخلفات کارمندان می فرمایند «تجسس در کار دیگران و یا تحقیق دراعمال و رفتار کارمندان برای کشف اسرار آنان در خارج از حدود و ضوابط قانونی برای آن مأموران هم جایز نیست »

رهبری همچنین در جواب این پرسش که آیا سخن گفتن از اسرار شخصی و امور خصوصی و سرّی در برابر مردم جایز است؟ تصریح می دارند «کشف و بیان امور خصوصی و شخصی در برابر دیگران اگر به نحوی مربوط به افراد دیگر هم باشد و یا موجب ترتّب مفسده شود جایز نیست.»

جلوه دیگر این نگاه را می توان در این فتوای رهبری دریافت که «ورود به حریم خصوصی اشخاص بدون اجازه، شرعاً جایز نیست، اگر چه عنوان تجسّس بر آن منطبق نباشد؛ و گرفتن فیلم و عکس و مانند آن به صورت مخفیانه شرعاً حرام و انتشار آن حرام دوم است.»

به این ترتیب نگاه رهبری به حوزه خصوصی افراد را می توان نگاهی دانست که بارها در بیانات و استفتائات ایشان نمود یافته و با بیانات اخیر نیز حجیّت شرعی و سیاسی را برای همگان مستحکم ساخته است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار