ظهره‌وند در گفت‌وگو با پانا مطرح کرد؛

تحکیم روابط ایران و عراق؛ از نقش راهبردی تا همکاری‌های گسترده

تهران(پانا) - یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اهمیت جایگاه عراق در معادلات منطقه‌ای، خواستار رویکردی پیش‌دستانه در تعاملات ایران و عراق کشور شد.

کد مطلب: ۱۵۵۲۸۳۹
لینک کوتاه کپی شد
تحکیم روابط ایران و عراق؛ از نقش راهبردی تا همکاری‌های گسترده

ابوالفضل ظهره‌وند در گفت‌وگو با پانا با اشاره به روابط ایران و عراق در سال‌های اخیر بیان کرد: «کشور ما برای اعراق، یک تکیه گاه استراتژیکی است، این کشور به ویژه در مناطق شمالی خود با تهدیدات گروه‌های تکفیری در غرب و نیروهای کردی در شمال مواجه است. ایران همواره به عنوان تکیه‌گاه استراتژیک عراق عمل کرده و این نقش را در آینده نیز ادامه خواهد داد.»

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: «دولت ترکیه باید واقع‌بینانه‌تر به مسائل منطقه نگاه کند و با انسجام بیشتری عمل نماید. همچنین دولت عراق باید از اعتماد بیش از حد به وعده‌های آمریکا و متحدانش در منطقه، مانند عربستان و امارات، پرهیز کند، زیرا غفلت از این موضوع می‌تواند منجر به مشکلات جدی برای عراق و منطقه شود.»

وی با اشاره به اهمیت عراق در غرب آسیا، خاطرنشان کرد: «عراق پس از سوریه، هدف کلیدی در غرب آسیا است. بنابراین، باید با رویکردی پیش‌دستانه به تحولات این کشور نگاه کرد و اجازه نداد که زمان از دست برود. وعده‌های دروغین غرب می‌تواند عراق را با چالش‌های بزرگی مواجه کند.»

ظهره‌وند همچنین با اشاره به اولین سفر خارجی رئیس جمهور دولت چهاردهم، به عراق اشاره کرد و گفت: «روابط ایران و عراق در دولت چهاردهم رشد بیشتری خواهد یافت. عراق برای ایران یک متحد راهبردی است و روابط بین دو کشور از جنبه‌های ژئوپلیتیکی، استراتژیک و اعتقادی بسیار حائز اهمیت است.»

وی در پایان تأکید کرد: «عراق در صدر سیاست خارجی ایران قرار دارد و انتظار می‌رود روابط بین دو کشور ایران و عراق گسترده تر از قبل ادامه یابد»

لازم به ذکر است؛ مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران شهریورماه ۱۴۰۳ برای دیدار ۳ روزه از عراق وارد بغداد پایتخت این کشور شد در این سفر ۱۴ یادداشت تفاهم به امضارسید و زمینه همکاری های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بیشتر خصوصا در حوزه سفرهای زائران اربعین و عتبات عالیات افزایش پیدا کرد.تعاملات و همکاری‌های ایران و عراق در حوزه‌های پولی، تجارت کالا و حمل و نقل، که بیشترین میزان همکاری ها را به خود اختصاص می دهد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

مسعود پزشکیان در سفر سه روزه خود به عراق، دیداری از بصره به عنوان پایتخت اقتصادی و تجاری این کشور و بندر آزاد آن داشت؛ در این سفر علاوه بر بازدید از بنادر تجاری و نفتی بصره به عنوان مهمترین پایانه صادراتی این کشور، با فعالان اقتصادی ایرانی در عراق هم به گفت‌وگو نشست.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار