عارف: نهضت ساخت مدرسه در سه دهه گذشته موفق بوده است
امروز وضعیت سوادآموزی خیلی خوب است
تهران (پانا) - معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه نهضت ساخت مدرسه در سه دهه گذشته موفق بوده است، گفت: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود و از روزهای اول انقلاب، به آموزش و علم و فناوری توجه شد و این شاخصها، امروز قابل مقایسه با اول انقلاب نیست. قرار بود نیازهای آموزشی خود را تامین کنیم و خوداتکا شویم. نرخ بیسوادی در خیلی از استانها نگران کننده بود، ولی در آموزش قبل از دانشگاه خوب نتیجه گرفتیم و امروز وضعیت سوادآموزی خیلی خوب است.
محمدرضا عارف صبح امروز در جشنواره ملی نشان نیکوکاری با تشکر از موسسات خیریه فعال در کشور، اظهار کرد: خیریه در ذات مردم ماست و ریشه در ارزش های فرهنگی ما دارد. خیّر علاقهای به معرفی خود ندارد و این مزیت فوق العادهای است و دنبال ارزیابی از سوی خلق خدا نیست. قدردانی از کار خیر برای تکثیر کار خیر است.
وی ادامه داد: وقف کار خیر مستمر است. بعد از پیروزی انقلاب با بحران کلاس درسی و خوابگاه دانشجویی مواجه بودیم که خیران این نیازها را ساختند. بعضی از خیرین هم اعتقاد به استمرار بهره برداری از کار خیر خود داشتند. همواره آگاهی خیرین به نیازهای اجتماعی مردم وجود داشته است. وقف یک امر پویاست و و خیّر متناسب با شرایط زمان انجام میشود مثلا وقتی با بحران کلاس درس مواجه می شویم باید نهضت ساخت مدرسه به راه بیفتد که این نهضت در سه دهه گذشته موفق بوده است.
معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود و از روزهای اول انقلاب، به آموزش و علم و فناوری توجه شد و این شاخصها، امروز قابل مقایسه با اول انقلاب نیست. قرار بود نیازهای آموزشی خود را تامین کنیم و خوداتکا شویم. نرخ بیسوادی در بسیاری از استانها نگران کننده بود، ولی در آموزش قبل از دانشگاه خوب نتیجه گرفتیم و امروز وضعیت سوادآموزی خیلی خوب است. در زمینه آموزش عالی و توسعه علم، غیر از خوابگاه سازی که برای خیرین ملموس بود، در سایر بخشها خیلی موفق نبودیم.
عارف ادامه داد: در سند چشم انداز بنا بود در سال ۱۴۰۴ در منطقه جایگاه اول به خصوص در علم و فناوری را داشته باشیم اما از این هدف فاصله داریم. دلیل دوم این وضعیت، منابع است. در همه برنامههای توسعه، سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی ۳ یا ۳.۵ درصد است که در هیچ برنامه ای به بیش از ۱ درصد نرسیدیم. مزیت اصلی ما منابع انسانی است. چهرههای نخبه و جوانان باانگیزه در دانشگاه داریم تا نیازهای کشور را تامین کنند و نیازهای علمی کشور را تامین کند ولی نتوانستیم به این هدف برسیم و اگر این روند یعنی اتکا به منابع دولتی را ادامه دهیم در آینده هم شرایط ما همین است.
ارسال دیدگاه