نگاهداری:
دانش و فناوری در همه امور به ویژه اقتصاد محوریت پیدا کرده است
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: امروز تمام امور علمی و فناوری به روز شده و دانش و فناوری در حال محوریت پیدا کردن در همه امور به ویژه اقتصاد است.
بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در آیین تقدیر از پژوهشگران برتر مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی که صبح امروز (شنبه، اول دی ماه ۱۴۰۳) به مناسبت هفته پژوهش با حضور محمدباقر قالیباف رئیس قوه مقننه در ساختمان مشروطه برگزار شد، با بیان اینکه تمام ایام باید ایام پژوهش و فناوری باشد، گفت: امروز تمام امور علمی و فناوری به روز شده و دانش و فناوری در حال محوریت پیدا کردن در همه امور به ویژه اقتصاد است.
نگاهداری با بیان اینکه تا سال ۲۰۵۰، علم و فناوری پیشران تمام امور دنیا خواهد بود، گفت: در پیشینه آموزه های دینی و عرفانی نیز بر توسعه علم تأکید شده است لذا پژوهش و فناوری به عنوان پایه های آن بسیار مهم است. حکمرانی دانش بنیان نیز از این رو مهم می نماید که باید به آن توجه شود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فلسفه بعثت احیای شرافت های اخلاقی است، عنوان کرد: پژوهش و فناوری اگر با شرافت همراه نباشد، ارزش نخواهد داشت و نتیجه آن اقداماتی می شود که رژیم صهیونیستی از آن استفاده می کند تا به ظلم و جنایت خود ادامه دهد لذا امیدوارم همه پژوهشگران در عرصه هایی که گام بر میدارند، شرافت را سرلوحه خود قرار دهند.
حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم، مرکز پژوهش های مجلس را یکی از معتبرترین مراکز تحقیقاتی کشور نام برد و گفت: برنامه ششم بدون دخالت دولت وقت تدوین شد و همین موضوع باعث شد بیش از ۳۰ درصد آن عملیاتی نشود اما برنامه هفتم اینگونه نبود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای اقدامات مهم کشور به ویژه در حوزه بودجه باید گزارش عملکرد سالیانه ارائه شود تا ببینیم چند درصد آن تحقق یافته، گفت: این موضوع به ما در تدوین و تنظیم احکام بودجه و قوانین در نوبت های بعدی کمک می کند.
وی در ادامه تأکید کرد: هرچه ارتباط مجلس و مرکز پژوهش های مجلس نزدیک تر شود ما راحت تر می توانیم درباره مسائل مهم کشور سخن بگوییم.
عبدالحمید معاون مرکز پژوهش های مجلس نیز در این نشست با اشاره به مسائلی در حوزه نظام حکمرانی مدیریت، عنوان کرد: ما شاهد انفعال در این حوزه هستیم و تا اتفاقی رخ ندهد، اقدامی صورت نخواهد گرفت. ناکارآمدی، سیاست زدگی و فساد نیز از اهم مواردی است که در حوزه مدیریت با آن مواجه هستیم.
وی افزود: لازم است برای خروج از انفعال در نظام حکمرانی از ظرفیت مجلس که ریل گذاری در این حوزه دارد، استفاده کنیم. آینده پژوهی یکی از مهم ترین موضوعاتی است که در این زمینه می توان به آن پرداخت.
کاظمی معاون هماهنگی و خدمات مرکز پژوهش های مجلس در ادامه این نشست با بیان اینکه بر اساس مأموریت های محوله تلاش کردیم بر توانمندی های مرکز بیافزاییم، گفت: ما برای سیاست پژوهی یک فرایند کاملا علمی تعریف کردیم و در نهایت با توسعه، شفاف سازی و دقیق کردن افکارسنجی آن را منسجم کردیم.
وی با اشاره به نقش مرکز پژوهش ها در پیگیری کاربست امور تحقیقاتی، عنوان کرد: ما همچنین اندیشکده هایی را در استان های مختلف به عنوان نهادی مردمی راه اندازی کردیم که نقشی واسط میان مردم و مجلس و دولت دارد.
بیات مدیرکل مطالعات و آموزش مرکز پژوهش های مجلس نیز در این نشست، ضمن ارائه گزارش یکساله از حیطه کارکرد خود، بیان داشت: تهیه سند خودکفایی بر اساس قانون اساسی یکی از موضوعات مهمی بود که در این مرکز پیگیری شد و پیش نیازهای پیش نویس طرح آن آماده شد.
وی همچنین با اشاره به تمرکز این مرکز بر حوزه صنایع خلاق فرهنگی که از اهم مصارف قشر کودک و نوجوان است، عنوان کرد: ما این کار را بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت پیگیری کردیم. در حوزه دینی نیز به سمت احیای کارکرد دین در جامعه رفتیم که در این حوزه از ظرفیت های موجود استفاده شده است. همچنین در حوزه رسانه و فضای مجازی نیز تمرکز بر برگزاری همایش ملی داشتیم که انجام شد. همچنین تلاش داریم پیش نویس هایی برای تنظیم قانون در حوزه فضای مجازی داشته باشیم.
حجت الاسلام محبی نیز در این جلسه، با اشاره به مباحثی که در حوزه حاکمیت قانون میان اندیشمندان طی ۱۱۸ سال مطرح شده است، گفت: یکی از اقدامات مرکز پژوهش ها تعریف درست از حاکمیت است که بر اساس معیارهای قانونگذاری باید به آن دست پیدا کنیم.
وی افزود: وقتی قانونی قابلیت اجرا ندارد و اصول را رعایت نکرده در واقع قانون نیست و قانون واقعی قانونی است که نیازهای جامعه را برطرف کند. روند تولید قانون نیز باید در گفتار سیاسی بر اساس تصمیمات مجلس باشد و اگر قانونی در پستوها تولید شود، قانون نخواهد بود.
ارسال دیدگاه