آیتالله مدرسی: آرای مردم امانت است
رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات در نشستی که با ناظران انتخاباتی داشت با تاکید بر اینکه آرای مردم امانت است، گفت باید به دقت و درستی نظارت کرد تا فرآیندها طبق قانون انجام شود.
آیتالله «سیدمحمدرضا مدرسییزدی» عضو فقهای شورای نگهبان و رییس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات در نشستی که روز چهارشنبه (۲ اسفند ۱۴۰۲) در شورای نگهبان برگزار شد، ضمن گرامیداشت ماه شعبان و فرارسیدن سالروز میلاد حضرت بقیهالله الاعظم (عج) اظهار داشت: قانون اساسی اداره کشور را بر اساس دو رکن مهم یعنی «اسلام» و «مردم» معرفی کرده که در اصل ۴ قانون اساسی و سایر اصول این موضوع آمده است.
وی در ادامه با اشاره به نقش شورای نگهبان در تحقق این دو رکن، عنوان کرد: شورای نگهبان با بررسی مصوبات مجلس شورای اسلامی و تطبیق آنها با احکام و موازین شرعی از دین مبین اسلام و شریعت پاسداری خواهد کرد.
آیتالله مدرسییزدی در خصوص «مردم» نیز بیان داشت: اراده مردم از طریق برگزاری انتخاباتهای ریاستجمهوری، مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری تبلور خواهد یافت که شورای نگهبان در این رابطه نقش نظارتی دارد؛ اگر نظارت بر انتخابات به درستی انجام گیرد، اراده مردم محقق خواهد شد اما اگر نظارت بر انتخابات به خوبی انجام نگیرد، انتخابات و نظام جمهوری اسلامی ایران در معرض آسیب خواهد بود.
رییس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات با بیان اینکه شورای نگهبان در تمامی دورهها تلاش داشته تا وظایف خود را به خوبی انجام دهد، گفت: از ابتدای آغاز فرآیند برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، در هیأت مرکزی نظارت تلاش کردیم تا وظایف را طبق قانون انجام بدهیم؛ از این رو به تدوین و تصویب آییننامه نظارت پرداختیم و هیأتهای نظارت استانی و شهرستانی تشکیل شد.
قدردانی از راهنماییهای رهبر انقلاب در موضوع انتخابات
وی خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه دشمنان تلاش داشتند تا استقبال خوبی از ثبتنام در انتخابات صورت نگیرد، حدود ۵۰ هزار نفر در مرحله پیش ثبتنام مدارکشان را بارگذاری کردند که این رقم در برگزاری ادوار انتخابات مجلس بیسابقه است.
آیتالله مدرسییزدی با اشاره به اینکه ۷۵ درصد داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی تأیید صلاحیت شدند و اکنون به ازای هر کرسی مجلس ۵۱ نفر نامزد هستند، اظهار کرد: در بررسی پروندههای داوطلبان تلاشها و دقتهای بسیاری توسط هیأتهای نظارت استانی، هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات و شورای نگهبان صورت گرفت.
وی افزود: در این دوره از انتخابات همچون گذشته از تجربیات شورای نگهبان در امر نظارت بر انتخابات و پیشرفت ابزار فناورانه استفاده شد و موجب شد تا کارها با دقت و سرعت بیشتری پیش برود.
این عضو فقهای شورای نگهبان از هدایتها و راهنماییهای رهبر معظم انقلاب در این دوره از انتخابات نیز قدردانی و از تلاشها و اقدامات هیأتهای نظارت و سازمانها و نهادهایی که با هیأت مرکزی و هیأتهای نظارت همکاری داشتند، تشکر کرد.
چرایی تفاوت نظر شورای نگهبان با هیأتهای نظارت؟
آیتالله مدرسییزدی در بخش پایانی صحبتهایش در خصوص چرایی تفاوت برخی نظرهای شورای نگهبان و هیأتهای نظارت استانی افزود: نخست اینکه در مرحله شورای نگهبان ممکن است اطلاعات جدید، دقیق و کاملتری نسبت به برخی داوطلبان به دست آید و دوم اینکه فقها و حقوقدانان شورای نگهبان پروندهها را تخصصیتر با معیارهای شرعی و حقوقی مورد بررسی دقیق قرار میدهند و چه بسا با تبادلنظر و بررسیهای بیشتر نتایج دقیقتری به دست آورند.
وی بر این نکته هم تاکید کرد که فقها و حقوقدانان شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها تحت تأثیر هیچ فرد و نهادی قرار نخواهند گرفت و آنچه برای آنها مهم است معیارهای حقوقی و شرعی میباشد و گاهی برای بررسی یک پرونده مدتی طولانی بحث و گفتوگو مینمایند و حتی تقاضای تحقیقات جدید میکنند.
رییس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات، انتخابات مجلس خبرگان رهبری را مهم و سرنوشتساز و نقش مجلس شورای اسلامی را تعیینکننده خط مشی امور کشور دانست و خطاب به ناظران انتخاباتی گفت: آرای مردم امانت است و باید تلاش شود تمامی مراحل با رعایت بیطرفی کامل و در چارچوب قانون انجام شود.
آیتالله مدرسی یزدی ابراز امیدواری کرد که انتخابات روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ پرشور و با احساس مسوولیت عمیق برگزار شود و در نهایت دو مجلس قوی شکل بگیرد.
ارسال دیدگاه